ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΡΟΔΟΠΗ

Ξεκίνησαν τα μαζικά τεστ ανίχνευσης κορωνοϊού στην Κομοτηνή

Οι δειγματοληψίες πραγματοποιούνται ανώνυμα και δωρεάν, με μοναδική προϋπόθεση οι πολίτες να γνωρίζουν τον προσωπικό τους Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης

fonirodopis.gr

Με απόφαση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), και κατόπιν σχετικής εισήγησης της Περιφέρειας ΑΜΘ, δειγματοληψίες για την ανίχνευση του νέου κορωνοϊού πραγματοποιούνται για προληπτικούς λόγους στο γενικό πληθυσμό της Ροδόπης από συνεργεία του ΕΟΔΥ σε συνεργασία με τη Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας.

Οι δειγματοληψίες ξεκίνησαν από το πρωί της Δευτέρας 22 Ιουνίου στο κτίριο της Γενικής Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας της ΠΑΜΘ στην Κομοτηνή (πρώην Υγειονομικό – Υψηλάντου και Συμεωνίδη απέναντι από το ΙΚΑ) και συνεχίζονται σήμερα Τρίτη και στο κτίριο της Π.Ε. Ροδόπης.

Οι δειγματοληψίες θα πραγματοποιούνται καθημερινά έως το τέλος της εβδομάδας στα παρακάτω σημεία κατά τις εξής ώρες:

Τρίτη 23 Ιουνίου από τις 10 το πρωί μέχρι τις 4 το απόγευμα

  • Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας (πρώην Υγειονομικό – Υψηλάντου και Συμεωνίδη απέναντι από το ΙΚΑ)
  • Διοικητήριο (πρώην Νομαρχία – Λεωφόρος Δημοκρατίας 1)

Τετάρτη 24 Ιουνίου από τις 10 το πρωί μέχρι τις 4 το απόγευμα

  • Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας (πρώην Υγειονομικό – Υψηλάντου και Συμεωνίδη απέναντι από το ΙΚΑ)
  • Διοικητήριο (πρώην Νομαρχία – Λεωφόρος Δημοκρατίας 1)
  • 1ο ΚΑΠΗ του Δήμου Κομοτηνής (πλησίον της Δημοτικής Αγοράς – Φιλίππου 2-4)

Πέμπτη 25 και την Παρασκευή 26 Ιουνίου

Για τις ακριβείς ώρες και τα σημεία δειγματοληψιών στην Κομοτηνή, οι πολίτες θα μπορούν να ενημερώνονται από τη Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας στο τηλέφωνο 25313 54133 και στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας ΑΜΘ pamth.gov.gr.

Τσαλικίδης: «Είναι σημαντικό να υπάρξει προσέλευση»

Ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης Νίκος Τσαλικίδης έκανε σήμερα το τεστ ανίχνευσης απευθύνοντας έκκληση στους κατοίκους να προσέλθουν στα σημεία που βρίσκονται οι μονάδες του ΕΟΔΥ προς εξέταση.

«Είναι σημαντικό να υπάρξει όσο το δυνατόν μεγαλύτερη προσέλευση πολιτών», σημειώνει ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης ο οποίος ευχαριστεί τον ΕΟΔΥ και το Υπουργείο Υγείας για «την άμεση ανταπόκριση τους στο αίτημα μας για μαζικά τεστ στη περιοχή μας».

Οι δειγματοληψίες πραγματοποιούνται ανώνυμα και δωρεάν, με μοναδική προϋπόθεση οι πολίτες να γνωρίζουν τον προσωπικό τους Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ).

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ