ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σακελλίων: «Η κυβέρνηση επιλέγει να διαλύσει τη μεσαία επιχειρηματικότητα»

«Η Ελλάδα αναδεικνύεται πρωταθλήτρια στην ύφεση» – «Μνημείο αδιαφάνειας ότι η κυβέρνηση αρνείται να δώσει τα ποσά που πήρε κάθε ΜΜΕ»

fonirodopis.gr

Την εκτίμηση ότι η κυβέρνηση της ΝΔ επιλέγει να διαλύσει τη μεσαία επιχειρηματικότητα με σκοπό να στηρίξει αργότερα οικονομικά όσες επιχειρήσεις επιβιώσουν στο τέλος της υγειονομικής κρίσης, εξέφρασε ο Συντονιστής ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης Σταμάτης Σακελλίων.

Μιλώντας κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησαν τη Δευτέρα (22/6) μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης για την παρουσίαση του προγράμματος «Μένουμε Όρθιοι» και τις πολιτικές εξελίξεις, ο Σταμάτης Σακελλίων έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για την ύφεση στην Ελλάδα που «αναμένεται πάνω από 10%».

«Είχαμε πει ότι μετά την υγειονομική κρίση για να προλάβουμε την ύφεση θα πρέπει η κυβέρνηση να πάρει εμπροσθοβαρή μέτρα. Δυστυχώς η κυβέρνηση δεν μας άκουσε και αυτή τη στιγμή η Ελλάδα αναδεικνύεται πρωταθλήτρια στην ύφεση. Η ύφεση αναμένεται πάνω από 10%. Υπάρχει ένα μαξιλάρι ασφαλείας το οποίο παραδώσαμε ύψους 37 δισ. ευρώ. Υπάρχει ένα ποσό 20 δισ. και από αυτό το ποσό, χωρίς να δανειστεί η χώρα, θα μπορούσε να στηρίξει και την εργασία και την οικονομία γενικότερα», σημείωσε ο κ. Σακελλίων.

«Μία μικρομεσαία επιχείρηση θα έπαιρνε 10.000 ευρώ και αυτό δεν θα ήταν δάνειο αλλά επιδότηση», πρόσθεσε ο Συντονιστής ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης επισημαίνοντας ότι «μία πρόδηλη επιλογή της ΝΔ είναι να διαλύσει τις εργασιακές σχέσεις, να υπονομεύσει το εισόδημα των εργαζομένων, ήδη το 20% των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα έχει μείωση του μισθού. Μόνο οι κτηνοτρόφοι της Ροδόπης θα έχουν απώλεια 43 εκ. ευρώ. Να αναμένουμε μια βαθιά ύφεση το επόμενο διάστημα, η οποία θα πλήξει κι άλλο τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα. Η κυβέρνηση επιλέγει να διαλύσει τη μεσαία επιχειρηματικότητα για να δώσει τα χρήματα μετά στις επιχειρήσεις που θα επιβιώσουν στο τέλος της κρίσης».

Ο Σταμάτης Σακελλίων δεν παρέλειψε να μιλήσει και για το μείζον θέμα των ημερών για τα ποσά που πήραν τα ΜΜΕ για την καμπάνια «Μένουμε Σπίτι», χαρακτηρίζοντας τη διαδικασία «μνημείο αδιαφάνειας».

«Είναι ένα βαθύ θέμα δημοκρατίας και διαφάνειας. Μας προξενεί κατάπληξη και η απάντηση του ΕΣΡ που είπε ότι δεν μπορεί να ασχοληθεί με το θέμα της πολιτικής πολυφωνίας στα κανάλια», δήλωσε ο Συντονιστής ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ