ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΔΕΣΜ-ΟΣ ΑΜΘ: Στα δικαστήρια οδηγούνται Περιφέρεια ΑΜΘ και Επιμελητήρια

Ασφαλιστικά μέτρα και αίτημα έκδοσης προσωρινής διαταγής κατά της απόφασης της Γ.Σ. να οριστεί προσωρινός πρόεδρος θα καταθέσει η Περιφέρεια ΑΜΘ

fonirodopis.gr

Στη φωτογραφία, οι δυναμικές κυρίες του Δ.Σ. το οποίο συγκροτήθηκε σε Σώμα τον περασμένο Νοέμβριο

«Προς αποφυγή δυσάρεστων καταστάσεων η από 16-6-2020 Γενική Συνέλευση των εταίρων αποφάσισε να ορίσει προσωρινό Πρόεδρο της εταιρείας (σ.σ. ΔΕΣΜ-ΟΣ ΑΜΘ) τον Αντώνιο Φραντζή του Νικολάου», ανακοίνωσαν οι Πρόεδροι των Επιμελητηρίων ΑΜ-Θ σε κοινό δελτίο Τύπου που εξέδωσαν την Παρασκευή 19 Ιουνίου.

Η κίνηση αυτή έγινε, όπως διευκρινίζουν, διότι «μετά από 24 έτη αγαστής συνεργασίας μεταξύ των εταίρων, το τελευταίο χρονικό διάστημα, τα Επιμελητήρια της Περιφέρειας ΑΜΘ διέκριναν δυσλειτουργίες στην εταιρεία που έθεταν σε κίνδυνο το σκοπό της, χωρίς ευθύνη δική τους λόγω έλλειψης συνεργασίας με την Πρόεδρο, και για να διαφυλάξουν την ομαλή λειτουργία της προέβησαν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες».

Όπως μαθαίνουμε, η «έλλειψη συνεργασίας με την Πρόεδρο» την οποία επικαλούνται ως αιτία αλλαγής τα Επιμελητήρια αποτελεί η προ δύο μηνών περίπου απόφαση της πρώτης να αντικατασταθεί ο επί 20ετίας Γενικός Διευθυντής της ΔΕΣΜ-ΟΣ ΑΜΘ κ. Αρχοντίκης με τον κ. Γεωργαντά, γεγονός που πυροδότησε αντιδράσεις στους εκπροσώπους των Επιμελητηρίων στο Διοικητικό Συμβούλιο.

Οι αντιδράσεις αυτές πάντως δεν πρόκειται να μείνουν αναπάντητες καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, η Περιφέρεια ΑΜΘ η οποία είναι και ο μεγαλομέτοχος της ΔΕΣΜ-ΟΣ ΑΜΘ με ποσοστό 49,21%, αναμένεται εντός της ερχόμενης εβδομάδας να καταθέσει ασφαλιστικά μέτρα κατά της απόφασης ορισμού προσωρινού προέδρου καθώς και αίτημα έκδοσης προσωρινής διαταγής προκειμένου να ανατραπεί η απόφαση της Γενικής Συνέλευσης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ