ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΕΛΛΑΔΑ

ΣΥΡΙΖΑ: «Παρακράτος της Δεξιάς με πλοκάμια μέσα στην Αστυνομία»

«Φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης – Πάει πολύ η ΝΔ να εγκαλεί τον ΣΥΡΙΖΑ που ανέδειξε το σκάνδαλο», σημειώνει το Γραφείο Τύπου ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωση του για το δημοσίευμα της εφημερίδας «Παραπολιτικά»

fonirodopis.gr

Η έρευνα της ΕΥΠ για την ύπαρξη κυκλώματος διαφθοράς που έφτασε στα χέρια της Εισαγγελίας επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ έγινε πρωτοσέλιδο στην εφημερίδα «Παραπολιτικά» με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να κάνει λόγο για «επιλεκτικά στοιχεία από τη δικογραφία» και να υπογραμμίζει πως «πάει πολύ» εφημερίδα και Ν.Δ. «να εγκαλούν αυτούς που ανέδειξαν το σκάνδαλο».

Το δημοσίευμα της εβδομαδιαίας εφημερίδας συνδέει την υπόθεση με τη σύλληψη των Γιάννη Κουρτάκη και Παναγιώτη Τζένου βάζοντας στο κάδρο τον Πάνο Καμμένο και τη σύζυγό του.

Άμεση ήταν η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ. Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αφού σχολιάζει πως η εφημερίδα «Παραπολιτικά» παρουσιάζει «επιλεκτικά στοιχεία από τη δικογραφία μιας υπόθεσης εξάρθρωσης εγκληματικής οργάνωσης που έφτασε στη δικαιοσύνη χάρη στην αποφασιστικότητα που επέδειξε η τότε κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να φτάσει το μαχαίρι στο κόκκαλο», υπογραμμίζει πως «επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, η ΕΥΠ προχώρησε  την έρευνα σε βάθος και εξάρθρωσε ένα  σύστημα, που αν είχε κάποιες πολιτικές διασυνδέσεις, αυτές δεν είχαν καμία σχέση με την Αριστερά. Ήταν ένα παρακράτος που είχε στηθεί από τη Δεξιά με πλοκάμια μέσα στην αστυνομία, ακόμη και σε δικαστικούς».

Δίνει μάλιστα και άλλες πληροφορίες για την υπόθεση, αναφέροντας πως ο τότε πρωθυπουργός (Αλέξης Τσίπρας) «μόλις ενημερώθηκε από τον τότε διοικητή της ΕΥΠ, έδωσε σαφή εντολή η έρευνα να πάει μέχρι τέλους, χωρίς να παραβλέψει κανέναν, όσο ψηλά και αν βρίσκεται, και ο φάκελος να οδηγηθεί στη δικαιοσύνη».

Η Κουμουνδούρου συνεχίζει αναφέροντας πως «αυτό και και έγινε, για αυτό άλλωστε και υπάρχει σήμερα το εν λόγω υλικό από τη δικογραφία της υπόθεσης, το οποίο όμως αποσπασματικά και διαστρεβλωμένα παρουσιάζει η εφημερίδα».

Ο ΣΥΡΙΖΑ και η κυβέρνησή του «τόλμησε τότε κάτι που δεν το είχε τολμήσει καμία κυβέρνηση στο παρελθόν. Ακριβώς επειδή δεν είχε δεσμεύσεις και δεν την κρατούσε κανένας. Πάει πολύ, λοιπόν, σήμερα η εν λόγω εφημερίδα και πολύ περισσότερο η ΝΔ να εγκαλούν αυτούς που ανέδειξαν το σκάνδαλο. Όσο και να το προσπαθούν, είναι αδύνατο να μετατρέψουν το άσπρο σε μαύρο», καταλήγει η ανακοίνωση της Κουμουνδούρου.

Λίγο νωρίτερα, η Νέα Δημοκρατία σημειώνει πως «τα όσα ανατριχιαστικά αποκαλύπτονται δείχνουν ότι το παρακράτος που λειτουργούσε επί ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, δεν είχε μόνο ένα πλοκάμι, αυτό του παραδικαστικού, αλλά πολλά».

Η Πειραιώς, στην ανακοίνωση που εξέδωσε, υιοθετεί πλήρως το δημοσίευμα αναφέροντας επίσης: «Οι εντολές προς την Αστυνομία από τη σύζυγο του τότε Υπουργού Άμυνας, για τη σύλληψη δύο δημοσιογράφων, του  Γιάννη Κουρτάκη και του Παναγιώτη Τζένου, η φυσική παρακολούθησή τους και όσα απίστευτα έχουν καταγραφεί, παραπέμπουν σε ολοκληρωτικά καθεστώτα κι όχι σε ευρωπαϊκή δημοκρατία».

Και η ανακοίνωση καταλήγει: «Από τις αποκαλύψεις προκύπτει ότι ο ίδιος ο κ. Τσίπρας ήταν σε γνώση της δράσης του παρακράτους ύστερα από ενημέρωση του τότε αρχηγού της ΕΥΠ. Τι έκανε; Γιατί αδράνησε; Ήταν τέτοια η ισχύς του συγκυβερνήτη του και της συζύγου του ώστε τους έκανε πλάτες; Σε κάθε περίπτωση καλείται τώρα να πάρει θέση».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ