ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΡΟΔΟΠΗ

Αρνητικά τα πρώτα 189 δείγματα στο Αγίασμα Ροδόπης

Έξι συνολικά κρούσματα στον Δήμο Ιάσμου – Μία 36χρονη από το Αγίασμα και ένας 47χρονος από την Πελεκητή νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης

fonirodopis.gr

Αρνητικά βγήκαν τα αποτελέσματα από τα πρώτα 189 δείγματα που ελήφθησαν την Τετάρτη 17 Ιουνίου από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ στο Αγίασμα και στους Ασώματους Ροδόπης ενώ αναμένονται σύντομα και τα αποτελέσματα των ελέγχων από τα 74 που δείγματα που λήφθηκαν την Πέμπτη 18 Ιουνίου στους Ασώματους.

Συνολικά τα κρούσματα στον Δήμο Ιάσμου, όπως ανακοίνωσε την Παρασκευή (19/6) σε συνέντευξη ο Δήμαρχος Οντέρ Μουμίν, ανέρχονται σε έξι. «Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων για τον Δήμο Ιάσμου είναι έξι, πέντε κάτοικοι Αγιάσματος και ο ένας από την Πελεκητή. Η 36χρονη από το Αγίασμα και ο 47χρονος από την Πελεκητή νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης ενώ οι υπόλοιποι βρίσκονται σε κατ’ οίκον περιορισμό», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Οντέρ Μουμίν.

Παρά τα ενθαρρυντικά αποτελέσματα ωστόσο, ο Δήμαρχος Ιάσμου τόνισε ότι «ο κίνδυνος δεν έχει περάσει, θα πρέπει να είμαστε συγκρατημένα αισιόδοξοι» και κάλεσε τους κατοίκους να εξακολουθούν να τηρούν τα μέτρα ασφάλειας των ειδικών.

Θυμίζουμε ότι ο οικισμός Αγίασμα έχει τεθεί από το βράδυ της Τρίτης (16/6) σε επταήμερη καραντίνα ενώ ο Δήμος Ιάσμου έχει μεριμνήσει για τη διανομή ζεστού γεύματος στους κατοίκους. Εκτός αυτού, ο Οντέρ Μουμίν ανακοίνωσε ότι θα δοθεί κατ’ εξαίρεση ειδική άδεια μετακινήσεων σε κατοίκους του οικισμού προκειμένου να μπορούν να εκτελέσουν τις αγροτικές και κτηνοτροφικές τους εργασίες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ