ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αναβλήθηκε η επίσκεψη Κουτσούμπα στον Δήμο Αρριανών λόγω κορωνοϊού

Σε εξέλιξη η δεύτερη μέρα της επίσκεψης του ΓΓ του ΚΚΕ στη Θράκη

fonirodopis.gr

«Οι προγραμματισμένες συναντήσεις με το Δήμαρχο του Δήμου Αρριανών κ. Αμέτ Ριτβάν στην έδρα του Δήμου στη Φιλύρα και η συνάντηση με το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνεταιρισμού Καπνοπαραγωγών Θράκης στη Φιλύρα θα αναβληθούν λόγω των μέτρων που λαμβάνονται εξαιτίας των αυξημένων κρουσμάτων κορωνοϊού στην περιοχή.

Η συνάντηση με τον Δήμαρχο Μαρώνειας-Σαπών κ. Κωνσταντίνο Χαριτόπουλο θα πραγματοποιηθεί στις 15.30 στην έδρα του Δήμου στις Σάπες», αναφέρει η ανακοίνωση.

Ο ΓΓ του ΚΚΕ συνεχίζει από το πρωί της Πέμπτης (18/6) τη διήμερη περιοδεία του στη Θράκη. Το σημερινό πρόγραμμα της επίσκεψης του Δ. Κουτσούμπα ξεκίνησε με συνάντηση με τον Δήμαρχο Ορεστιάδας και πρόεδρο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, Βασίλη Μαυρίδη, στο Δημαρχείο Ορεστιάδας.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν ακόμα ο Ζήσης Λυμπερίδης, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ, ο Δημήτρης Παπατολίδης, μέλος της ΚΕ και γραμματέας της Οργάνωσης Περιοχής Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης του ΚΚΕ, καθώς και ο Κώστας Ζαλουφλής, δημοτικός σύμβουλος Ορεστιάδας εκλεγμένος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Στην Κοινότητα Καστανέων

Στην Κοινότητα Καστανεών βρέθηκε αργότερα ο ΓΓ του ΚΚΕ, ο οποίος συναντήθηκε με τον κοινοτάρχη Σταύρο Τζιαμαλίδη.

Ο κοινοτάρχης ενημέρωσε για τα σοβαρά προβλήματα, που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι και ο τόπος που ερημώνει, καθώς ο πληθυσμός γερνάει και οι νεότεροι μεταναστεύουν σε αναζήτηση εργασίας. Έκφραση του σοβαρού δημογραφικού προβλήματος είναι και το κλείσιμο του δημοτικού σχολείου της κοινότητας.

Ο κοινοτάρχης έθεσε ακόμα το σοβαρό πρόβλημα των πλημμυρών του Έβρου, τονίζοντας πως είναι επιτακτικά αναγκαία η αποκατάσταση της περιοχής. Ανάμεσα στα άλλα αιτήματα προς στήριξη των ακριτών του Έβρου έθεσε και τις διεκδικήσεις των αγροτών που ξεκληρίζονται, του οδικού δικτύου κ.α. Ο Δημήτρης Κουτσούμπας εξέφρασε την στήριξη του κόμματος στις δίκαιες διεκδικήσεις των κατοίκων και δεσμεύτηκε ότι το ΚΚΕ θα τις προωθήσει με κάθε δυνατό μέσο που διαθέτει.

«Πάγια θέση του ΚΚΕ η προστασία του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων και των στρατευμένων νέων»

Το Φυλάκιο 1 στις Καστανιές επισκέφτηκε στη συνέχεια ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, στο πλαίσιο της διήμερης επίσκεψής του στη Θράκη.

«Το Φυλάκιο στις Καστανιές είναι ένα προκεχωρημένο φυλάκιο που δίνει καθημερινά τη μάχη του σ’ αυτή την ακριτική περιοχή», σημείωσε μεταξύ άλλων, ο Δημήτρης Κουτσούμπας σε δήλωσή του, τονίζοντας ότι η επίσκεψη αυτή δεν είναι μόνο συμβολική, αλλά και ουσιαστική, καθώς «το ΚΚΕ θέλει να τιμήσει μέσα από την επίσκεψη και από τη συζήτηση με τους στρατευμένους νέους και το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων, την πάλη του ελληνικού λαού για την προάσπιση της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας, για την υπεράσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων μας και για να ζήσουμε ειρηνικά, με φιλία με όλους τους γειτονικούς λαούς, ενάντια στις επεμβάσεις και τους πολέμους».

Αναλυτικά, ο Δ. Κουτσούμπας στη δήλωσή του τόνισε:

«Είχαμε τη δυνατότητα να επισκεφθούμε το φυλάκιο εδώ στις Καστανιές, ένα προκεχωρημένο φυλάκιο που δίνει καθημερινά τη μάχη σε αυτή την ακριτική περιοχή. Δεν είναι μόνο συμβολική η επίσκεψή μας, είναι και ουσιαστική, γιατί θέλουμε να τιμήσουμε, μέσα από την επίσκεψή μας και τη συζήτηση με τους στρατευμένους νέους της πατρίδας μας και το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων, την πάλη του ελληνικού λαού για την προάσπιση της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας, για την υπεράσπιση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων, για να ζήσουμε ειρηνικά, με φιλία με όλους τους γειτονικούς λαούς, ενάντια στις επεμβάσεις και τους πολέμους. Και φυσικά σ’ αυτό το πλαίσιο θα πρέπει να σταματήσει η εργαλειοποίηση των προσφύγων, των μεταναστών, από τη μεριά της κυβέρνησης του Ερντογάν και την πίεση που ασκεί στην περιοχή κάτω από το φόντο και της απαράδεκτης συμφωνίας ΕΕ – Τουρκίας, αλλά και το ρόλο των Αμερικανών, του ΝΑΤΟ, άλλων τέτοιων δυνάμεων στην περιοχή που προκαλούν πολέμους, ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και γεμίζουν τη χώρα με αμερικανικές βάσεις θανάτου.

Εμείς, ξέρετε, έχουμε ως πάγια θέση την προστασία και την προβολή των αιτημάτων των ανθρώπων που εργάζονται στις Ένοπλες Δυνάμεις, του μόνιμου προσωπικού, αλλά και των στρατευμένων νέων, των εφέδρων της πατρίδας μας, τα οποία είναι παιδιά του ελληνικού λαού. Γι’ αυτό έχουμε κάνει αλλεπάλληλες Ερωτήσεις, παρεμβάσεις, ασκούμε πίεση στην κυβέρνηση και με τον κοινοβουλευτικό έλεγχο στη Βουλή -ιδιαίτερα τον τελευταίο χρόνο- για τα ζητήματα που αφορούν εδώ την περιοχή του Έβρου και τα προβλήματά τους. Έχουμε επίσης ως πάγια θέση ότι τα δικαιώματα δεν σταματούν έξω από τις πύλες του στρατοπέδου, αλλά υπάρχουν και μέσα, γι’ αυτό ο στρατευμένος νέος έχει δικαίωμα στη συνεχή ενημέρωση για τις εξελίξεις, στις πολιτιστικές και αθλητικές δραστηριότητες και στην ανθρώπινη διαβίωση, διατροφή, ένδυση. Και βεβαίως να μπορεί να αναπτύξει τις σχέσεις του με τη διοίκηση, τους μόνιμους, το προσωπικό, έτσι ώστε να μπορεί να παίζει αποφασιστικά το ρόλο του στην προάσπιση της εδαφικής ακεραιότητας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας που είναι και το βασικό καθήκον του».

Απεμπλοκή από ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ

Στην τουρκική προκλητικότητα, «στο επίκεντρο της οποίας βρέθηκε και συνεχίζει να βρίσκεται η Θράκη και ο Έβρος» και η οποία «έχει περάσει σε άλλο επίπεδο μετά και το ανυπόστατο, απαράδεκτο τουρκο-λιβυκό σύμφωνο», καθώς και στην αίτηση αδειοδότησης για έρευνες από τουρκική εταιρία, μόλις έξω από τα 6 ν.μ. ελληνικών νησιών, αναφέρθηκε εκτενώς στην ομιλία του την Τετάρτη 17 Ιουνίου, στην κεντρική πλατεία του Φάρου στην Αλεξανδρούπολη ο γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ διευκρίνισε μάλιστα ότι: «Όταν μιλάμε για κλιμάκωση της επιθετικότητας της Τουρκίας, δεν μιλάμε ούτε για τον νευρικό σουλτάνο Ερντογάν, ούτε για την δήθεν απομονωμένη Τουρκία, αλλά για την αστική τάξη της γειτονικής χώρας, που ξεδιπλώνει βήμα-βήμα τη στρατηγική της στην περιοχή… Η Τουρκία επιδιώκει την αλλαγή των συνόρων στην ευρύτερη περιοχή και γι’ αυτό ακόμη και στην Αθήνα, τον Δεκέμβρη του ’17, ο Ερντογάν προσκαλεσμένος του Τσίπρα, άρπαξε την ευκαιρία για να θέσει ζήτημα αναθεώρησης της Συνθήκης της Λωζάνης», είπε χαρακτηριστικά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ