ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΡΟΔΟΠΗ

Σε εξέλιξη σημαντικό έργο αντιπλημμυρικής προστασίας του Ιάσμου

Το έργο, προϋπολογισμού 60.000 ευρώ, περιλαμβάνει την κατασκευή δύο φραγμάτων συγκράτησης φερτών υλών και στερέωσης της κοίτης του κεντρικού χειμάρρου του οικισμού Ιάσμου

fonirodopis.gr

Σημαντική παρέμβαση για την αντιπλημμυρική θωράκιση του οικισμού του Ιάσμου, αποτελεί το έργο κατασκευής φραγμάτων συγκράτησης φερτών υλών στην κοίτη του κεντρικού χειμάρρου του οικισμού, το οποίο ξεκίνησε και βρίσκεται σε εξέλιξη αυτή την περίοδο.

Επιτόπια επίσκεψη, πραγματοποίησαν σήμερα ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Ροδόπης Νικόλαος Τσαλικίδης, συνοδευόμενος από τον θεματικό Αντιπεριφερειάρχη Οικονομικών, Διαφάνειας και Υποδομών ΠΑΜΘ Αχμέτ Ιμπράμ, όπου ενημερώθηκαν για την πορεία υλοποίησης των εργασιών, παρουσία του Αντιδημάρχου Ιάσμου Μουεμίν Ερτζάν, του Προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας Ιάσμου Ηλία Μπούκα και  του Προϊστάμενου του τμήματος εκτέλεσης δασοτεχνικών έργων της Διεύθυνσης Δασών Ροδόπης Λευτέρη Τηγανούρια.

Το έργο, περιλαμβάνει την κατασκευή δύο φραγμάτων συγκράτησης φερτών υλών και στερέωσης της κοίτης, στην κοίτη του κεντρικού χειμάρρου του οικισμού Ιάσμου Ν. Ροδόπης. Το πρώτο φράγμα έχει υπέργειο ύψος 2,6 μέτρα, μήκος 21 μέτρα  και δυνατότητα συγκράτησης 2.500 κυβικών μέτρων φερτών υλών  ενώ το δεύτερο   με υπέργειο ύψος 3,5 μέτρων, μήκους 24,50 μέτρων και δυνατότητα συγκράτησης 2.450 κυβικών μέτρων φερτών υλών. Λαμβάνοντας υπόψη και τον υπάρχοντα αναβαθμό στα κατάντη του δεύτερου φράγματος, δημιουργούνται τρεις διαδοχικές λεκάνες οι οποίες θα εκκενώνονται από φερτά υλικά και θα είναι έτοιμες να δεχθούν και να αποσβέσουν ταυτόχρονα τις τυχόν πλημμυρικές αιχμές. 

Το έργο είναι προϋπολογισμού 60.000€ και χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, με φορέα υλοποίησης τη Διεύθυνση Δασών Ροδόπης.

«Συνεχίζουμε απρόσκοπτα παρεμβάσεις και αντιπλημμυρικά έργα , με γνώμονα την πολιτική προστασία και ασφάλεια των πολιτών της Ροδόπης. Η συγκεκριμένη παρέμβαση είναι ζωτικής σημασίας για τον Ίασμο, τους πολίτες και την περιουσία τους, που έχει πληγεί κατ΄ επανάληψη από πλημμυρικά φαινόμενα» δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Ροδόπης, εκφράζοντας την ικανοποίησή του για την πρόοδο υλοποίησης των εργασιών.

«Υπολογίζεται να τελειώσει μέσα στο καλοκαίρι ελπίζοντας να αποβεί σωτήριο για το χωριό μας και να μην ξαναζήσουμε πλημμυρικά φαινόμενα», δήλωσε σχετικά με τη σειρά του ο πρόεδρος της Κοινότητας Ιάσμου Ηλίας Μπούκας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ