ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΔΗΜΟΣ ΙΑΣΜΟΥ

Μαζικοί έλεγχοι την Τετάρτη στους Ασώματους Ροδόπης από κινητή μονάδα του ΕΟΔΥ

Στο αγροτικό ιατρείο κατά τις ώρες 09:0-17:00 – Οι έλεγχοι θα πραγματοποιηθούν ύστερα από τον εντοπισμό δύο θετικών κρουσμάτων στον οικισμό Αγίασμα

fonirodopis.gr

Κινητή μονάδα του ΕΟΔΥ θα βρεθεί την Τετάρτη 17 Ιουνίου, κατά τις ώρες 09:00-17:00, στο αγροτικό ιατρείο Ασώματων Ροδόπης, προκειμένου να λάβει δείγμα από κατοίκους της περιοχής ύστερα από τον εντοπισμό δύο θετικών κρουσμάτων κορωνοϊού στον οικισμό Αγίασμα.

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Ιάσμου Οντέρ Μουμίν, ο οποίος παραχώρησε την Τρίτη 16 Ιουνίου συνέντευξη Τύπου στα τοπικά ΜΜΕ, πρόκειται για μια 36χρονη γυναίκα και τον 8χρονο της, οι οποίοι βρέθηκαν θετικοί στον ιό, ενώ ο σύζυγος και ο έτερος ανήλικος γιος βρέθηκαν αρνητικοί.

Ήδη, οι επαφές των δύο νοσούντων ιχνηλατούνται και γίνεται λήψη δειγμάτων από άτομα του στενού οικογενειακού τους περιβάλλοντος ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι ο 8χρονος απουσίαζε από το σχολείο από την ημέρα επαναλειτουργίας του και ως εκ τούτου δεν τίθεται, σύμφωνα πάντα με τον Δήμαρχο Ιάσμου, ζήτημα ελέγχου στην εκπαιδευτική δομή.

«Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας και πανικού, πρέπει όμως να είμαστε εγρήγορση», τόνισε ο Οντέρ Μουμίν ο οποίος κάλεσε όλους τους κατοίκους του οικισμού Αγιάσματος αλλά και των όμορων οικισμών να προσέλθουν για να υποβληθούν σε έλεγχο Covid-19.

Ο Δήμαρχος Ιάσμου αν και όπως δήλωσε οι έλεγχοι γίνονται για προληπτικούς λόγους και δεν τίθεται ζήτημα καραντίνας, προέτρεψε τους δημότες να απέχουν από οποιαδήποτε κοινωνική και θρησκευτική εκδήλωση μέχρι τις 30 Ιουνίου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ