ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αποζημιώσεις 1,5 εκ. ευρώ για τους αγρότες της Ροδόπης, ανακοίνωσε ο Στυλιανίδης

Ο Βουλευτής Ροδόπης ευχαριστεί τον Υπουργό Βορίδη για την ανταπόκριση του σημειώνοντας ότι «αποστομώθηκαν όλοι αυτοί που επιδίωξαν να χτυπήσουν την κυβέρνηση Μητσοτάκη, διότι δεν πλήρωσε αποζημιώσεις που όφειλε και είχε δεσμευτεί ότι θα καταβάλει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ για ζημιές του 2018»

fonirodopis.gr

Συνάντηση εργασίας με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκη Βορίδη είχε ο Βουλευτής Ροδόπης Ευριπίδης Στυλιανίδης για τα ζητήματα που απασχολούν τους αγρότες της περιοχής, τόσο τους γεωργούς όσο και τους κτηνοτρόφους.

Ο Βουλευτής Ροδόπης σημειώνει ότι τα επιχειρήματα του έτυχαν θετικής ανταπόκρισης από τον συνάδελφο του «αποστομώνοντας έτσι, όλους αυτούς που το τελευταίο διάστημα επιδίωξαν επικοινωνιακά να χτυπήσουν την κυβέρνηση Μητσοτάκη, διότι δεν πλήρωσε αποζημιώσεις που όφειλε και είχε δεσμευτεί ότι θα καταβάλει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ το 2019 για ζημιές του 2018».

Συγκεκριμένα ο Ευριπίδης Στυλιανίδης διεκδίκησε και πέτυχε να διασφαλίσει 1,5 εκ. ευρώ deminimis για τις ζημιές που υπέστησαν οι βαμβακοπαραγωγοί της Ροδόπης από το πράσινο σκουλήκι του 2018, όπως πρόσφατα είχε συμβεί και στον Έβρο.

«Με την απόφαση αυτή του Υπουργού θεραπεύεται μια αδικία και καλύπτεται η ασυνέπεια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ», σημειώνει ο Ευριπίδης Στυλιανίδης.

Επίσης ο Βουλευτής Ροδόπης ζήτησε την στήριξη των κτηνοτρόφων για τις ζημιές που υπέστησαν εξαιτίας του covid 19 και την ένταξη και των καπνοπαραγωγικών επιχειρήσεων στο Ταμείο Εγγυοδοσίας.

Τέλος, ο Βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας διεκδίκησε την επέκταση του προγράμματος αντιχαλαζικής προστασίας και στη Θράκη, θέτοντας και εξειδικευμένα ζητήματα για τις ζημιές που υπέστησαν φέτος τα σπαράγγια και οι δενδροκαλλιέργειες στο Δήμο Ιάσμου.

Ο Ευριπίδης Στυλιανίδης ευχαρίστησε τον Μάκη Βορίδη για την άμεση και έμπρακτη ανταπόκριση του και τον κάλεσε να επισκεφθεί τη Θράκη και τη Ροδόπη, προκειμένου επιτόπου να ενημερωθεί, όχι μόνο για τα προβλήματα αλλά και για τις δυνατότητες του πρωτογενούς τομέα της περιοχής.

Σε σχετική του δήλωση ο Βουλευτής Ροδόπης τόνισε: «Εισερχόμαστε σε μια εποχή που ο πρωτογενής τομέας αποκτά ξεχωριστή υπεραξία. Η διατροφική αυτάρκεια καθίσταται εθνική προτεραιότητα λόγω και της υγειονομικής κρίσης. Αυτό αυξάνει τη σημασία του θρακιώτικου κάμπου και αναβαθμίζει το ρόλο των αγροτών μας, γεωργών και κτηνοτρόφων. Γι’ αυτό είμαστε αποφασισμένοι να σταθούμε δίπλα τους χωρίς μεγάλα λόγια. Με πράξεις, με πρωτοβουλίες, με συγκεκριμένες πολιτικές. Ευχαριστώ τον Υπουργό για την έμπρακτη ανταπόκριση του με την έγκριση 1,5 εκ. ευρώ για τις ζημιές του 2018. Τον ευχαριστώ επίσης και για την ευαισθητοποίηση του για όλα τ θέματα που του έθεσα. Πιστεύω ότι όταν θα μας επισκεφθεί στη Ροδόπη θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε όλα τα θέματα γενικά και τοπικά των αγροτών μας συνολικά και στρατηγικά. Αυτή η παρέμβαση είναι η αρχή μιας νέας προσπάθειας…».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ