ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ιλχάν Αχμέτ: «Όλα καλά για Υπουργό και ΔΕΗ για τις διακοπές ρεύματος σε επαγγελματίες»

Η ΔΕΗ απαντώντας στην αναφορά του Βουλευτή Ροδόπης σημειώνει ότι «πρωταρχικής σημασίας είναι η βιωσιμότητα της» και καλεί τους καταναλωτές να είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους

fonirodopis.gr

«Ευχαριστημένος ο υπουργός Ενέργειας από την τιμολογιακή πολιτική ΔΕΗ και ιδιωτών παρόχων ρεύματος έναντι επαγγελματιών και ευάλωτων καταναλωτών», σημειώνει με νόημα ο Βουλευτής Ροδόπης Ιλχάν Αχμέτ με αφορμή την απάντηση του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας για το θέμα της διακοπής ρεύματος σε επαγγελματίες εν μέσω πανδημίας.

Η ΔΕΗ απαντώντας στην αναφορά του Βουλευτή Ροδόπης, επισημαίνει ότι πρωταρχικής σημασίας είναι η βιωσιμότητα της επιχείρησης ενώ αναφορικά με τις διακοπές ρεύματος προσθέτει ότι λαμβάνεται υπόψη η ιστορικότητα των πληρωμών του κάθε πελάτη και το αν αυτός ανήκει στις ευάλωτες ομάδες.

Ταυτόχρονα, η ΔΕΗ καλεί τους πελάτες της να είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους επισημαίνοντας τη δυνατότητα ρύθμισης οφειλών σε περίπτωση αδυναμίας αποπληρωμής του ρεύματος από τους επαγγελματίες.

Πρακτικά, η απάντηση της ΔΕΗ στην οποία παραπέμπει το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, επιβεβαιώνει ότι δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη της κυβέρνησης για τους επαγγελματίες οι οποίοι έχουν αιτηθεί εδώ και καιρό παράταση αποπληρωμής οφειλών στους παρόχους ενέργειας.

Θυμίζουμε ότι παρόμοια απάντηση είχε δώσει ο Υπουργός κ. Μηταράκης, ύστερα από αναφορά του Βουλευτή Ροδόπης Δημήτρη Χαρίτου, δηλώνοντας ότι «το περιεχόμενο και η χρονική ισχύς των μέτρων ελάφρυνσης των καταναλωτών καθορίζεται από τους ίδιους τους παρόχους».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ