ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

TΟΥΡΚΙΑ

Απειλές Ερντογάν: «Αν η Ελλάδα δεν μάθει τα όρια της, η Τουρκία ξέρει τι θα κάνει»

Ο Τούρκος πρόεδρος παρουσίασε χάρτες και οικόπεδα στα οποία σχεδιάζει να πραγματοποιήσει γεωτρήσεις ενώ αναφερόμενος στην Αγία Σοφία είπε «δεν θα πάρουμε την άδεια σας για να την κάνουμε τζαμί»

fonirodopis.gr

Προκλητικός εμφανίστηκε για μια ακόμη φορά ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν παρουσιάζοντας χάρτες και οικόπεδα στα οποία σχεδιάζει να πραγματοποιήσει γεωτρήσεις εντός της ελληνικής ΑΟΖ, απειλώντας μάλιστα την Ελλάδα.

«Η Ελλάδα δεν μένει ήσυχη και πετάει διάφορα. Βγαίνει και λέει αβάσιμα πράγματα. Ποια είναι αυτή η χώρα που μιλάει έτσι; Τέτοιες κουβέντες τις λένε στην Τουρκία; Σε ποιον νομίζεις ότι μιλάς; Για μαζέψου λίγο. Για μάθε τα όριά σου! Αν δεν μάθει τα όριά της, η Τουρκία είναι εμφανές τι θα κάνει» είπε χαρακτηριστικά κατά τη χθεσινοβραδινή του συνέντευξη στο τηλεοπτικό δίκτυο TRT.

Σε ένα τηλεοπτικό σόου ο Σουλτάνος ακραία προκλητικός τόσο για τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί όσο και για την ανατολική Μεσόγειο, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έφτασε στο σημείο να ζητήσει από την Ελλάδα να… «μάθει τα όριά της» πριν μιλήσει στην Τουρκία, απειλώντας ξεκάθαρα ότι αν δεν το κάνει, η Τουρκία ξέρει πως θα απαντήσει!

«Η Ελλάδα δεν μένει ήσυχη και πετάει διάφορα. Βγαίνει και λέει αβάσιμα πράγματα. Ποια είναι αυτή η χώρα που μιλάει έτσι; Τέτοιες κουβέντες τις λένε στην Τουρκία; Σε ποιον νομίζεις ότι μιλάς; Για μαζέψου λίγο. Για μάθε τα όριά σου! Αν δεν μάθει τα όριά της, η Τουρκία είναι εμφανές τί θα κάνει», είπε ο Ερντογάν και άρχισε το… σόου με το λέιζερ και τους χάρτες.

Ο Τούρκος πρόεδρος έδειξε ξανά τον νέο χάρτη, τον οποίο είχε παρουσιάσει νωρίτερα ο υπουργός Ενέργειας της Τουρκίας. Σε αυτόν φαίνονται οι επτά περιοχές κοντά στην Κρήτη όπου η Τουρκία θέλει να κάνει έρευνες για φυσικό αέριο «πατώντας» στο τουρκο-λιβυκό μνημόνιο.

«Σε αυτόν τον πίνακα φαίνεται η περιοχή με τις ζώνες θαλάσσιας δικαιοδοσίας της Τουρκίας και της Λιβύης. Όποιος είναι έξυπνος γνωρίζει ότι η Τουρκία εδώ δεν πρόκειται να κάνει την παραμικρή υποχώρηση. Στο παρελθόν δεν είχαμε ούτε ερευνητικά πλοία, ούτε γεωτρύπανα. Τώρα, δόξα τω Θεώ, έχουμε 3 πλωτά γεωτρύπανα και 2 ερευνητικά πλοία και τώρα όλα βρίσκονται και συνεχίζουν να δουλεύουν στην περιοχή εδώ. Όλα αυτά τους έχουν ανησυχήσει πολύ (τους Έλληνες). Όταν έρθουν εδώ τα γεωτρύπανά μας, δεν θα έρθουν φυσικά για να κουνήσουν το μαντήλι. Θα τα συνοδεύουν φρεγάτες. Έρχονται εδώ προετοιμασμένα για το ο,τιδήποτε. Κοιτάξτε, εδώ έτσι και γίνει το παραμικρό λάθος, θα απαντήσουμε όπως πρέπει», είπε χαρακτηριστικά ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Δεν θα πάρουμε την άδεια σας για να την κάνουμε τζαμί»

Στο θέμα της Αγίας Σοφίας ο Τούρκος πρόεδρος αντέδρασε έντονα απέναντι στην Ελλάδα λέγοντας ότι «δεν θα μας πει τι θα κάνουμε» και έδωσε ουσιαστικά το «πράσινο φως» στο Συμβούλιο της Επικρατείας να αποφασίσει για το καθεστώς της. «Τώρα σηκώνονται και λένε ”Μη’. Μην κάνετε την Αγία Σοφία τζαμί”. Την Τουρκία εσείς την κυβερνάτε ή εμείς; Στην Τουρκία υπάρχουν θεσμοί. Υπάρχει βουλή, υπάρχει Συμβούλιο της Επικρατείας. Το ΣτΕ θα πάρει απόφαση και οι αρμόδιες αρχές θα προβούν στις απαραίτητες ενέργειες. Γι’ αυτό δεν θα πάρουμε ποτέ άδεια από εσάς, ούτε θα επιτρέψουμε να πάρουμε. Ως κράτος δικαίου περιμένουμε τι θα αποφασίσει το ΣτΕ (για την Αγία Σοφία). Κι έπειτα, ανάλογα με την απόφαση που θα λάβει, θα γίνουν και τα απαραίτητα βήματα», είπε ο Τούρκος πρόεδρος.

Πληροφορίες: in.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ