ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΔΗΜΟΣ ΙΑΣΜΟΥ

Μπούκας: «Τιμωρητική η απόφαση Μουμίν, προσβάλλει την αρχή της ισότητας»

Ο πρόεδρος του Συμβουλίου Κοινότητας Ιάσμου τοποθετείται με αφορμή την απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας Θράκης να απορρίψει την προσφυγή του κατά της απόφασης του Δημάρχου Ιάσμου για την ανάκληση υπογραφών

fonirodopis.gr

Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας – Θράκης απέρριψε την προσφυγή (14/04/20) του Ηλία Μπούκα κατά της υπ’ αρ. 302/2020 απόφασης του Δημάρχου Ιάσμου, Οντέρ Μουμίν, με την οποία ο τελευταίος είχε αφαιρέσει τη νομιμοποίηση υπογραφής των επικυρώσεων γνησίου υπογραφών και φωτοαντιγράφων από τον Πρόεδρο της Κοινότητας Ιάσμου.

«Η 302/2020 απόφαση του Δημάρχου Ιάσμου κρίθηκε νόμιμη και επαρκώς αιτιολογημένη, με σαφή και ορισμένη αιτιολογία», αναφέρει ο Δήμος Ιάσμου σε σχετική ανακοίνωση του.

Σχετικά με την υπόθεση της ανάκλησης υπογραφών και τις αποφάσεις της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας Θράκης, ο πρόεδρος του Συμβουλίου Κοινότητας Ιάσμου δημοσιοποίησε τις ενέργειες του για να έχουν γνώση κυρίως, όπως αναφέρει, οι πολίτες της Κοινότητας Ιάσμου.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του κ. Μπούκα:

«Στον Δήμο Ιάσμου υπάρχουν 11 Πρόεδροι Κοινοτήτων όπως αυτοί εκλέχτηκαν στις Αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαίου του 2019.

Ο Δήμαρχος Ιάσμου έδωσε τη δυνατότητα στους Προέδρους να υπογράφουν επικυρώσεις γνησίου υπογραφών και φωτοαντιγράφων.

Όπως αποδείχτηκε στη συνέχεια, για λόγους εντυπωσιασμού και όχι για την πραγματική διευκόλυνση των κατοίκων των Κοινοτήτων.

Κατόπιν, στα πλαίσια αντιπαράθεσης με την Αντιπολίτευση θέλοντας να τιμωρήσει την Παράταξη του κ. Αμούτζα, ανακαλεί χωρίς λόγο τις υπογραφές τεσσάρων Προέδρων των Κοινοτήτων, Ιάσμου, Σώστου, Σάλπης και Αμβροσίας.

Προσβάλλοντας την αρχή της Ισότητας, της ίσης μεταχείρισης και της διάκρισης των προνομίων των πολιτών όλου του Δήμου, αναγκάστηκα να προσφύγω στην Αποκεντρωμένη  κατά της απόφασης που είχε τιμωρητικό χαρακτήρα.

Η Αποκεντρωμένη διοίκηση έκανε αποδεκτή την προσφυγή μου και μη έχοντας άλλο δρόμο ο Δήμαρχος αναγκάστηκε να εκδώσει εκ νέου αποφάσεις ανάκλησης με την διαφορά ότι αυτή τη φορά τις αιτιολογεί.

Επειδή η ουσία της προσφυγής μου δεν ήταν τόσο η εξυπηρέτηση των πολιτών, καθώς στην δική μου περίπτωση στον Ίασμο υπάρχει ΚΕΠ και Δημαρχείο, αλλά η επιλεκτική ανάκληση, σεβόμενος την τιμή και την υπόληψή μου αλλά και τους πολίτες καθώς θίγεται η θεσμική μου ιδιότητα, προσέφυγα εκ νέου κατά της απόφασης.

Η Αποκεντρωμένη αυτή τη φορά απέρριψε την προσφυγή μου δεχόμενη την αιτιολόγησή του καθώς στον κώδικα λειτουργίας των Δήμων και Κοινοτήτων δεν αναφέρονται πουθενά ζητήματα Ηθικής.

Θέλοντας να υποβαθμίσει τον Θεσμό των Προέδρων των Κοινοτήτων από την πρώτη ημέρα της εκλογής του, στοχοποιώντας ανθρώπους και προσωπικότητες, ο Δήμαρχος συνεχίζει να παίζει πολιτικά παιχνίδια στις πλάτες των Προέδρων, αφού μετά την νέα απόφαση της Αποκεντρωμένης αναθέτει εκ νέου τις υπογραφές αλλά αυτή τη φορά μόνο στους τρείς από τους τέσσερις αποκλείοντας τον Πρόεδρο της Κοινότητας Ιάσμου.

Πράξεις που μόνο γέλωτα προκαλούν.

Καλώ του συναδέλφους μου να σταθούν στο ύψος τους καθώς οι πολίτες ψήφισαν οντότητες και όχι πιόνια του κ. Μουμίν Οντέρ.

Τέλος, μου δίνεται η ευκαιρία με την συμπλήρωση ενός έτους από τις εκλογές να ευχαριστήσω τους Δημότες της μεγαλύτερης Κοινότητας, αυτής του Ιάσμου, για την εμπιστοσύνη που έδειξαν στον Συνδυασμό “ΟΡΑΜΑ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ” του υποψηφίου Δημάρχου Κυριάκου Αμούτζα, κατατάσσοντας τον νικητή στις εκλογές στην Κοινότητα Ιάσμου και εκλέγοντας εμένα Πρόεδρο ως πρώτο πλειοψηφών, απογοητεύοντας τον δεύτερο σε σειρά συνδυασμό και τους κοινοτικούς συμβούλους του που άλλα τους είχαν τάξει.

Θα συνεχίσω να υποστηρίζω τις αρμοδιότητές μου υπηρετώντας τα συμφέροντα των κατοίκων του Ιάσμου, της Διαλαμπής, του Μωσαικού, της Γαλήνης και του Κοπτερού στο σύνολό τους όπως έχω ορκιστεί.

Με ζήλο, διαφάνεια αλλά πάνω απ’ όλα με ΑΓΩΝΙΑ και ΗΘΙΚΗ».

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ2 ημέρες πριν

Επενδύσεις στη ΒΙΠΕ Κομοτηνής ζήτησε από τους Αμερικανούς διπλωμάτες ο Γιάννης Γκαράνης

ΕΒΡΟΣ6 ημέρες πριν

Μητσοτάκης: «Ο φράχτης στον Έβρο είναι το λιγότερο που μπορούσε να κάνει η κυβέρνηση»

ΒΟΥΛΗ1 εβδομάδα πριν

Συκοφαντίες και λάσπη μέσα στη Βουλή εις βάρος μειονοτικών δημοσιογράφων της Κομοτηνής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ1 εβδομάδα πριν

Υφαντές: Ελλείψει πεζοδρομίου μαθητές περπατάνε καθημερινά πάνω στον κεντρικό δρόμο

ΠΟΛΙΤΙΚΗ1 εβδομάδα πριν

Θωράκιση του Νοσοκομείου Κομοτηνής ενόψει πιθανής έξαρσης της πανδημίας, ζητάει ο Δ. Χαρίτου

ΡΟΔΟΠΗ1 εβδομάδα πριν

Ελένη Χατζηγεωργίου: «Νιώθουμε προδομένοι σαν λαός»

ΡΟΔΟΠΗ1 εβδομάδα πριν

Το παράνομο άνοιγμα των Βαρωσίων καταδίκασαν Κύπριοι φοιτητές στην Κομοτηνή

ΡΟΔΟΠΗ2 εβδομάδες πριν

Πορεία διαμαρτυρίας από Αρμένιους και Έλληνες στο τουρκικό προξενείο Κομοτηνής

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ