ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΒΟΥΛΗ

Ιλ. Αχμέτ: «Να επιστραφούν άμεσα τα 10.119 ακίνητα που δεσμεύτηκαν στο Υπερταμείο»

Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται και 104 ακίνητα στο Ν. Ροδόπης για τα οποία ο Βουλευτής είχε καταθέσει ερώτηση προς τον τότε υπουργό Οικονομικών Τσακαλώτο χωρίς όμως να λάβει ποτέ απάντηση

fonirodopis.gr

Την επιστροφή των 10.119 ακινήτων του ελληνικού δημοσίου που είχε δεσμεύσει η προηγούμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ στο Υπερταμείο, ζητάνε Βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής με αφορμή πρόσφατη απόφαση του ΣτΕ, με το οποίο ακυρώνεται η μεταβίβαση.

Μεταξύ των δημοσιών αυτών ακινήτων, περιλαμβάνονται και 104 στο νομό Ροδόπης, για τα οποία ο Βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής Ιλχάν Αχμέτ είχε καταθέσει ερώτηση προς τον τότε Υπουργό Οικονομικών Τσακαλώτο, ζητώντας να μάθει μεταξύ άλλων ποια ήταν αυτά και αν προτίθετο ο κ. Τσαλακώτος να αλλάξει την απόφασή του. Η ερώτηση εκείνη δεν απαντήθηκε.

Η Κ.Ο. του Κινήματος Αλλαγής με πρώτη υπογράφουσα την πρόεδρο Φώφη Γεννηματά και με συνυπογράφοντα τον βουλευτή Ροδόπης Ιλχάν Αχμέτ, επανέρχεται και με ερώτηση, μετά την απόφαση του ΣτΕ, ζητά από την σημερινή κυβέρνηση και ειδικότερα τους Υπουργούς Οικονομικών και Εσωτερικών να απαντήσουν στα εξής ερωτήματα:

«Δεδομένου ότι μετά και την τελευταία απόφαση του ΣτΕ, αποκαλύπτεται πλήρως στα μάτια του Ελληνικού λαού ο πρωτοφανής ραγιαδισμός της προηγούμενης κυβέρνησης.

Δεδομένου ότι με την ακύρωση της συγκεκριμένης υπουργικής απόφασης, το αποτέλεσμά της επεκτείνεται σε όλη την επικράτεια, από όπου διατέθηκαν στο Υπερταμείο τα 10.119 (!) ακίνητα.

Δεδομένου ότι τώρα πλέον τα ψέματα τέλειωσαν και δικαιολογίες δεν υπάρχουν για κανένα, ούτε καν για την τωρινή Κυβέρνηση.

Δεδομένου ότι η Κυβέρνηση της ΝΔ οφείλει τώρα να μιλήσει καθαρά, να αφήσει τις «μισές κουβέντες» και να προβεί στην αποδέσμευση όλων των ακινήτων, σεβόμενη την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, χωρίς καμία καθυστέρηση.

Δεδομένου ότι το ΠΑΣΟΚ, και τώρα το Κίνημα Αλλαγής, ποτέ δεν έπαψε να αναδεικνύει το μείζον εθνικό ζήτημα της υποθήκευσης της δημόσιας περιουσίας και να αγωνίζεται να ανατρέψει αυτή την απόφαση της υποτέλειας και ντροπής για τη χώρα μας.

Ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί:

Αν είναι ενήμεροι για την ανωτέρω απόφαση του ΣτΕ, και αν ναι, σε ποιες άμεσες θεσμικές ενέργειες προτίθενται να προβούν, προκειμένου να αποδεσμευθούν τα 10.119 δημόσια ακίνητα σε ολόκληρη την Επικράτεια από το ντροπιαστικό για τη χώρα Υπερταμείο που ελέγχεται από τους δανειστές της χώρας;».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ