ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΠΑΙΔΕΙΑ

«Καμία επιβάρυνση των φοιτητών για την εξ’ αποστάσεως εξεταστική»

«Να δοθεί άμεσα σε όσους φοιτητές το έχουν ανάγκη ο απαιτούμενος εξοπλισμός για τις εξετάσεις και χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση», απαιτούν οι φοιτητές της Πανσπουδαστικής ΚΣ

fonirodopis.gr

Την αντίδραση τους στην ανακοίνωση του Τμήματος Ιστορίας και Εθνολογίας του ΔΠΘ για τον τρόπο διεξαγωγής της εξεταστικής, εκφράζουν με ανακοίνωση τους οι φοιτητές της φοιτητικής παράταξης Πανσπουδαστική Κίνηση Συνεργασίας.

Στην ανακοίνωση τους αναφέρουν αναλυτικά:

«Πριν λίγες μέρες βγήκε ανακοίνωση του Τμήματος Ιστορίας και Εθνολογίας για τον τρόπο διεξαγωγής της εξεταστικής, μέσα στις σύνθετες και πρωτόγνωρες για το λαό μας συνθήκες της πανδημίας. Στην συγκεκριμένη ανακοίνωση αναφέρεται ότι η εξεταστική θα πραγματοποιηθεί εξ’ αποστάσεως λόγω κορωνοϊού και κατόπιν αντίστοιχης απόφασης της Συγκλήτου του ΔΠΘ.

Ωστόσο στην εν λόγω ανακοίνωση σημειώνεται: “Τονίζεται ότι σε οποιαδήποτε μορφή εξ αποστάσεως εξέτασης, οι φοιτητές είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για τη διάθεση και σωστή λειτουργία των απαραίτητων μέσων για κάθε μορφή εξέτασης (π.χ. κάμερα, ηχεία και μικρόφωνο για την προφορική εξέταση) καθώς και για την αδιάλειπτη σύνδεση στο διαδίκτυο κατά τη διάρκεια εξέτασης του μαθήματος”.

Κυβέρνηση και Διοικήσεις δυο μήνες τώρα δεν έχουν πάρει κανένα μέτρο για τις τεράστιες ελλείψεις με τις οποίες ερχόμαστε αντιμέτωποι οι φοιτητές, για να εξασφαλιστεί ότι όλοι θα έχουμε πρόσβαση στα μαθήματα μέσω τηλεκπαίδευσης και τον απαραίτητο εξοπλισμό, που πολλοί από εμάς παρακολουθούσαμε τις διαλέξεις μέσω smartphone(!), πολλοί δεν είχαμε πρόσβαση στο διαδίκτυο ή σε Η/Υ, ενώ όσοι είχαμε, χρειαζόταν να μεταχειριζόμαστε έναν υπολογιστή μαζί με τα αδέρφια μας τους μαθητές και τους εργαζόμενους γονείς μας.

Καταγγέλλουμε απερίφραστα την απαράδεκτη αυτή απόφαση του Τμήματος η οποία έρχεται να δημιουργήσει νέες δυσκολίες και πιθανά να αποκλείσει ορισμένους φοιτητές από την διαδικασία της εξέτασης. Είναι κοροϊδία να ζητάνε από τις οικογένειες που περάσανε κοντά δυο μήνες με το πενιχρό επίδομα των 800 ευρώ να σηκώσουνε για άλλη μια φορά στις πλάτες τους τα βάρη που δημιουργούν οι τεράστιες ελλείψεις στην παιδεία, η υποχρηματοδότηση των Πανεπιστημίων μας.

Δε θα τους περάσει!

Κυβέρνηση και Διοικήσεις αποθεώνουν την ατομική ευθύνη! Μας λένε τόσο καιρό ότι είναι ατομική ευθύνη αν αρρωστήσουμε, αν διασπείρουμε τον ιό και τώρα μας ανακοινώνουν ότι είναι ατομική ευθύνη το αν θα έχουμε τη δυνατότητα να εξεταστούμε, να μπορέσουμε να ολοκληρώσουμε τις σπουδές μας!

Η Κυβέρνηση και η Διοίκηση να αναλάβουν τις δικιές τους ευθύνες και να εξασφαλίσουν ότι θα μπορέσουν όλοι οι φοιτητές να εξεταστούν, να δοθεί ο απαραίτητος εξοπλισμός, χωρίς καμμία επιβάρυνση για τους φοιτητές!

Απαιτούμε:

Να δοθεί  άμεσα σε όσους φοιτητές το έχουν ανάγκη ο απαιτούμενος εξοπλισμός για τις εξετάσεις  και χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση των φοιτητών.

Να ανακοινωθεί άμεσα το πρόγραμμα της εξεταστικής και ο ακριβής τρόπος με τον οποίο θα πραγματοποιηθούν οι εξετάσεις».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ