ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΠΑΙΔΕΙΑ

Αρνούνται οι εκπαιδευτικοί Π.Ε. Ροδόπης τη ζωντανή αναμετάδοση μαθήματος

Συγκέντρωση στην πλατεία της Κομοτηνής τη Δευτέρα 1/6 ενάντια στο πολυνομοσχέδιο του ΥΠΑΙΘ και πορεία προς το Δημαρχείο για την απρόσκοπτη εφαρμογή της δίχρονης προσχολικής αγωγής – εκπαίδευσης, αποφάσισε η Γ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ροδόπης «Οι Τρεις Ιεράρχες»

fonirodopis.gr

Την απόφαση να μην εφαρμόσουν την Υπουργική Απόφαση για ζωντανή αναμετάδοση μαθήματος, έλαβε μεταξύ άλλων η Γενική Συνέλευση των εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 29 Μαΐου στο 11ο Δημοτικό Σχολείο Κομοτηνής.

Αναλυτικά, οι αποφάσεις της Γ.Σ.:

«Α) Εκφράζουμε την αντίθεσή μας στο σύνολο του υπό συζήτηση στη βουλή πολυνομοσχέδιου του Υπουργείου Παιδείας και ζητάμε την άμεση απόσυρσή του.

Β) Εκφράζουμε την αντίθεση μας στην τροπολογία και την Υπουργική Απόφαση  για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση και τη ζωντανή αναμετάδοση του μαθήματος και ζητάμε την κατάργησή τους.

Γ) Θεωρούμε πως η δίχρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή – εκπαίδευση πρέπει να εφαρμοστεί κανονικά στο Δήμο Κομοτηνής. Καταγγέλλουμε κάθε κωλυσιεργία και παράτυπη ενέργεια της κυβέρνησης και της πολιτείας που παρεμποδίζει την απρόσκοπτη εφαρμογή της.

Δ) Συμμετέχουμε στην απεργία αποχή από κάθε διαδικασία αξιολόγησης (που προβλέπεται από τις διατάξεις του νόμου 4547/18 και κάθε προσθήκης / τροποποίησης σε αυτές) και η οποία θα προκηρυχθεί.

Ε)  Δεν εφαρμόζουμε την Υπουργική Απόφαση για ζωντανή αναμετάδοση μαθήματος
με αποφάσεις των Συλλόγων Διδασκόντων. Αξιοποιούμε σχετικά τα σχέδια πρακτικών της ΔΟΕ, την απόφαση του ΓΣ ΑΔΕΔΥ περί απεργίας αποχής και τη γνωμοδότηση της νομικής Συμβούλου της ΔΟΕ.

Στ) Πραγματοποιούμε συγκέντρωση στην πλατεία της Κομοτηνής τη Δευτέρα 1/6 και ώρα 13:30 ενάντια στο πολυνομοσχέδιο του ΥΠΑΙΘ.  Πραγματοποιούμε στη συνέχεια πορεία προς το Δημαρχείο Κομοτηνής για την απρόσκοπτη εφαρμογή της δίχρονης προσχολικής αγωγής – εκπαίδευσης».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ