ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας: «Δεν κάνεις διάβημα για κινητικότητα, αλλά γιατί πέρασαν από εδώ»

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επανέφερε το αίτημα για Σύγκληση του Συμβουλίου των Πολιτικών Αρχηγών για τη χάραξη εθνικής γραμμής απέναντι στην αυξανόμενη ένταση εκ μέρους της Τουρκίας

fonirodopis.gr

Την επιτακτική ανάγκη για χάραξη εθνικής γραμμής στα εθνικά, μεσούσης της εντεινόμενης προκλητικότητας της Τουρκίας υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας, κατά τη συνέντευξή του στον Alpha το βράδυ της Πέμπτης.

«Θέλω να είμαι ξεκάθαρος. Ανησυχώ». Με αυτή τη φράση ξεκίνησε την απάντησή του αναφορικά με τις προκλήσεις της γείτονος, διαπιστώνοντας «αναβάθμιση του επιπέδου της προκλητικότητας της Τουρκίας».

«Είχαμε φέτος διπλάσιες υπερπτήσεις, είχαμε για πρώτη φορά υπερπτήσεις πάνω από χερσαίο έδαφος, πάνω από τον Έβρο, είχαμε το τουρκολιβυκό σύμφωνο που στην ουσία αμφισβητεί κομμάτι της ελληνικής υφαλοκρυπίδας» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας.

Για αυτόν τον λόγο και επανέφερε για πολλοστή φορά το αίτημα για Σύγκληση του Συμβουλίου των Πολιτικών Αρχηγών για τη χάραξη εθνικής γραμμής απέναντι στην αυξανόμενη ένταση, τονίζοντας ότι πρέπει η χώρα να εμφανιστεί συντεταγμένα και μάλιστα να προσφύγει και στους διεθνείς οργανισμούς διεκδικώντας την εφαρμογή του Διεθνούς Δικαίου και στηλιτεύοντας την αδράνεια του Πρωθυπουργού εδώ και έξι μήνες.

«Πέρυσι είχαμε πετύχει κυρώσεις στην Τουρκία με αφορμή τις γεωτρήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ. Δεν έκανε το ίδιο η κυβέρνηση για την πιθανότητα παραβίασης της ελληνικής υφαλοκρυπίδας με πιθανότητα ερευνών νοτίως της Κρήτης» σημείωσε ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ.

Παράλληλα, εξαπέλυσε πυρά κατά της κυβέρνησης με αφορμή τους πρόσφατους χειρισμούς στον Έβρο. «Δεν κάνεις διάβημα γιατί υπάρχει κινητικότητα στην άλλη πλευρά, κάνεις διάβημα γιατί πέρασαν από εδώ. Να κάνεις διάβημα και την ίδια ώρα να προσπαθείς να το κρύβεις και να λες «δεν τρέχει τίποτα» και να μεταφέρεις τον φράχτη πιο μέσα από τα σύνορα, μην τυχόν και ενοχλήσεις την Τουρκία, δεν πιστεύω ότι είναι ορθή στρατηγική».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ