ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΡΟΔΟΠΗ

Τιμήθηκε στην Κομοτηνή η μνήμη της Γενοκτονίας των Ποντίων

Επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στον ανδριάντα του Αρχ. Χρυσάνθου

Η ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων τιμήθηκε το πρωί της Κυριακής 24 Μαΐου στην Κομοτηνή, όπου έλαβαν χώρα οι επίσημες εκδηλώσεις της Περιφέρειας ΑΜΘ, χωρίς την παρουσία πολιτών και με τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης για την αποφυγή εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Το πρωί τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκο ενώ αργότερα πραγματοποιήθηκε κατάθεση στεφάνων στον Ανδριάντα του Μητροπολίτου Τραπεζούντος Χρύσανθου.

«Είναι μια ημερομηνία ορόσημο για το γένος μας. Μέσα από τη θυσία τους να εμπνεόμαστε από τους 353.000 Ποντίους αδελφούς μας οι οποίοι αδίκως σφαγιάστηκαν. Για εμάς, ένας Κομοτηναίος, ο Χρύσανθος υπηρέτησε και τη γη του Πόντου αλλά και με την προσωπικότητα του τα έφερε εις πέρας ούτως ώστε να είναι εκτός από καλός ποιμενάρχης και καλός διπλωμάτης που υπηρέτησε το γένος μας», δήλωσε ο Μητροπολίτης κ. Παντελεήμων.

«Είναι μια μέρα σημαντική που μας θυμίζει όλα εκείνα τα τραγικά γεγονότα που συνέβησαν και εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες θανατώθηκαν και εκτοπίστηκαν από τις εστίες τους. Ο Ποντιακός Ελληνισμός κατόρθωσε να επιβιώσει, διατήρησε ζωντανή την ταυτότητα του και προσέφερε τα μέγιστα στην πατρίδα μας με την εργατικότητα και τον πλούτο των παραδόσεων του», τόνισε ο Περιφερειάρχης Χρήστος Μέτιος.

Μήνυμα προς την Τουρκία να σταματήσει να προκαλεί και να αμφισβητεί τα κυριαρχικά μας δικαιώματα έστειλε ο Βουλευτής Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Χαρίτου.

«Ως λαός κρατούμε άσβεστη στη μνήμη και τιμούμε με σεβασμό την επέτειο της γενοκτονίας του ποντιακού ελληνισμού, χωρίς όμως αισθήματα εχθρότητας και μισαλλοδοξίας. Κρατούμε ζωντανές στη μνήμη μας τις διώξεις και τα δεινά που υπέστησαν οι Πόντιοι αδερφοί μας, ως θύματα βέβαια του εθνικισμού και του μίσους.

Η ιστορία μας διδάσκει και η επέτειος αποτελεί μία διαρκής υπόμνηση να κοιτάξουμε  μπροστά στο μέλλον, να οικοδομήσουμε σχέσεις συνεργασίας και αλληλοσεβασμού. Πράγμα όμως που προϋποθέτει από την πλευρά της γείτονας να σταματήσουν οι προκλήσεις, οι απειλές και οι αμφισβητήσεις των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων», επεσήμανε ο Βουλευτής.

«Είναι μια μέρα ορόσημο για όλους τους Έλληνες καθώς τιμάμε την επέτειο της μνήμης των Ελλήνων του Πόντου . 101 χρόνια μετά η μνήμη παραμένει ζωντανή, είναι ένας διαρκής αγώνας για τη συγγνώμη, τη δικαίωση και την αναγνώριση διεθνώς», πρόσθεσε ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης Νίκος Τσαλικίδης ο οποίος ερωτηθείς για την πρόταση ανέγερσης μνημείου για τη Γενοκτονία απάντηση ότι «οποιαδήποτε πρόταση υπάρξει, είμαστε πρόθυμοι να την εξετάσουμε τιμώντας την ιστορία των Ελλήνων του Πόντου».

Η Μαρία Τζιάτζη, καθηγήτρια Βυζαντινής φιλολογίας, που εκπροσώπησε τον Πρύτανη του ΔΠΘ στην τελετή δήλωσε πως «πρέπει να μείνει ανεξίτηλα γραμμένη στη μνήμη όλων των Ελλήνων. Η Ελλάδα έχει αναγνωρίσει αυτή την ημέρα και πρέπει να θυμόμαστε το παρελθόν, να μη ξεχνούμε, να βλέπουμε μπροστά αλλά η σκέψη μας να είναι προσηλωμένη στους ανθρώπους που θυσιάστηκαν για την πατρίδα και την ελευθερία».

Τέλος, η Χρύσα Μαυρίδου, πρόεδρος του Συλλόγου Ποντίων Θρυλορίου «Η Κερασούντα και το Γαρς» επεσήμανε ότι που χρειάζεται δεν είναι απλά να αναγνωριστεί η γενοκτονία αλλά να αποτραπούν παρόμοια εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας στο μέλλον.

«Δεν αγωνιζόμαστε μόνο μία ημέρα, ο αγώνας είναι διαρκής. Γαλουχείται η νέα γενιά για να πάρει τη σκυτάλη. Θα συνεχίσουμε τον αγώνα γιατί πρεσβεύουμε τη ζωή. Άλλα θύματα γενοκτονίας να μη ζήσει η ανθρωπότητα. Αν δεν αγωνιστούμε όλοι μαζί, αν δεν πιστέψουμε ότι είναι υπόθεση όλων δεν θα έχουμε το αποτέλεσμα που προσδοκάμε. Δεν είναι απλά να αναγνωριστεί η γενοκτονία διεθνώς, είναι να καταλάβουμε ότι αν δεν σταματήσει να σκέφτεται έτσι ο οποιοσδήποτε έχει τέτοια σχέδια, το μέλλον των παιδιών μας δεν θα είναι αυτό που θα θέλαμε, δηλαδή να ζουν ευτυχισμένα, με ειρήνη και χωρίς άλλα θύματα», σημείωσε η κ. Μαυρίδου.

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ

Ροδόπη: Αλλοδαπός μετέφερε τέσσερις παράνομους μετανάστες

Συνελήφθη το πρωί της Πέμπτης σε οικισμό της Ροδόπης

Δημοσιεύθηκε

στις

Συνελήφθη το πρωί της Πέμπτης (21/10) σε οικισμό της Ροδόπης, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης, αλλοδαπός διακινητής, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας μη νόμιμους μετανάστες.

Αναλυτικότερα,οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον δράστη, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να μεταφέρει παράνομα στην ενδοχώρα τέσσερις (4) μη νόμιμους μετανάστες.

Σημειώνεται ότι ο οδηγός – διακινητής στερείται άδειας ικανότητας οδήγησης.

Κατασχέθηκε το παραπάνω όχημα.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΔΟΠΗ

Ροδόπη: Εργασίες αποκατάστασης οδοστρώματος στην Εγνατία Οδό

Από τις 25 Οκτωβρίου μέχρι και τις 18 Νοεμβρίου – Η κυκλοφορία και στα δύο ρεύματα θα διεξάγεται από μία λωρίδα

Δημοσιεύθηκε

στις

Εργασίες αποκατάστασης οδοστρώματος θα εκτελεστούν σε τμήμα της Εγνατίας Οδού στη Ροδόπη, από τις 25 Οκτωβρίου μέχρι και τις 18 Νοεμβρίου.

Οι εργασίες θα εκτελεστούν και στα δύο ρεύματα με την κυκλοφορία των οχημάτων όμως να μη διακόπτεται σε καμία περίπτωση σε ολόκληρο το πλάτος της οδού αλλά να διεξάγεται παραπλεύρως της εκάστοτε ζώνης εργασιών.

Στην απόφαση που υπογράφει ο Αστυνομικός Διευθυντής Ροδόπης Μιχάλης Σεβδυνίδης, αναφέρεται:

«ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ

Άρθρο 1ο

 1. Την έκδοση προσωρινών κυκλοφοριακών ρυθμίσεων που αφορούν την τοποθέτηση εργοταξιακής σήμανσης και τον αποκλεισμό της Εγνατίας Οδού Ηγουμενίτσας – Κήπων από την χ.θ. 547+600 έως την 548+350, τόσο στο ρεύμα προς Ηγουμενίτσα, όσο και ρεύμα προς Κήπους, τμήματος οδού που αστυνομεύεται από το Τ.Τ. Κομοτηνής, προκειμένου να εκτελεστούν εργασίες αποκατάστασης φθορών οδοστρώματος, το χρονικό διάστημα από 25-10-2021 έως και 18-11-2021.
 2. Οι ανωτέρω εργασίες θα πραγματοποιηθούν από την χ.θ. 547+600 έως την 548+350, τόσο στο ρεύμα προς Ηγουμενίτσα, όσο και ρεύμα προς Κήπους, τμήματος οδού της Εγνατίας Οδού περιφερείας μας, κατά μήκος των οποίων σε προκαθορισμένα σημεία θα αποκλειστεί η δεξιά (αργή) λωρίδα κυκλοφορίας & η Λωρίδα Έκτακτής Ανάγκης (Λ.Ε.Α.) και σε προκαθορισμένα σημεία θα αποκλειστεί η αριστερή (γρήγορη) λωρίδα κυκλοφορίας. Σε κάθε περίπτωση η  κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται παραπλέυρως της εκάστοτε ζώνης εργασιών σε λωρίδα κυκλοφορίας διαμορφούμενη από ρυθμιστικές πινακίδες κυκλοφορίας, πλάτους 3,25 μέτρων περίπου. 
 3. Οι εργασίες να εκτελούνται μόνο κατά την διάρκεια της ημέρας και σε καμία περίπτωση να μην διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων σε ολόκληρο το πλάτος της οδού.  To έργο θα εκτελεστεί σε όσα στάδια απαιτηθεί λαμβάνοντας υπόψη ότι η ζώνη έργων δεν πρέπει να υπερβαίνει τα δύο (2) χιλιόμετρα.
 4. Το ακριβές χρονικό διάστημα εκτέλεσης των εργασιών να καθορίζεται σε συνεννόηση με το Τμήμα Τροχαίας Κομοτηνής και να γνωστοποιείται εγγράφως στην Διεύθυνση μας.
 5. Κατά το ανωτέρω χρονικό διάστημα να ληφθούν όλα τα ενδεικνυόμενα μέτρα (τοποθέτηση οριζόντιας και κάθετης σήμανσης κ.λ.π.) για την ομαλή διεξαγωγή της κυκλοφορίας των οχημάτων και να εφαρμόζονται οι διατάξεις των άρθρων 9 και 47 του Ν. 2696/99 όπως τροποποιήθηκε και ισχύει, της υπ’ άριθ. ΔΟΜΕΟ/Ο/613 (ΦΕΚ 905/20-05-2011) Απόφαση του κ. Υφυπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.
 6. Μετά το πέρας του συνόλου των εργασιών  θα απομακρυνθεί η εργοταξιακή σήμανση και η οδός θα αποδοθεί πλήρως στην κυκλοφορία, απόλυτα καθαρή από ξένες ύλες.
 7. Σε κάθε περίπτωση οι εργασίες να εκτελούνται κατόπιν προφορικής συνεννόησης και έγκρισης του Τμήματος Τροχαίας Κομοτηνής, προκειμένου αποφευχθούν προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων συνέπεια τοπικών ιδιαιτεροτήτων ή έκτακτων γεγονότων (28η Οκτωβρίου, εκδηλώσεων, δυσμενών καιρικών συνθηκών κ.λ.π) και να γνωστοποιούνται εγγράφως στην Διεύθυνση μας.

Άρθρο 2ο

 1. Οι διατάξεις του άρθρου 1 της απόφασης αυτής, ισχύουν από την Δευτέρα 25-10-2021, σύμφωνα με το άρθρο 109 του Ν. 2696/1999, «Κύρωση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας», όπως τροποποιήθηκε και ισχύει σήμερα με το Ν. 3542/2007 και θα διαρκέσουν μέχρι την Πέμπτη 18-11-2021 και εφαρμόζονται με/από την τοποθέτηση των οικείων πινακίδων με μέριμνα και ευθύνη της εταιρίας «ΕΡΓΟΜΠΕΤΟΝ Α.Β.Ε.Τ.Ε.Θ.» η οποία υποχρεούται για τον τακτικό έλεγχο και συντήρηση της προσωρινής σήμανσης. Επισημαίνεται ότι η διευθύνουσα επιχείρηση του εν λόγω έργου είναι η ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε. 
 2. Η απόφαση αυτή να δημοσιευθεί σύμφωνα με το άρθρο 109 του Ν. 2696/1999 «Κύρωση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας», όπως τροποποιήθηκε και ισχύει σήμερα με το Ν. 4530/2018.
 3. Η εκτέλεση και εφαρμογή της παρούσας απόφασης, ανατίθεται στο Τμήμα Τροχαίας Κομοτηνής που έχει κατά τόπο και καθ’ ύλη αρμοδιότητα. 
 4. Οι παραβάτες της παρούσας απόφασης διώκονται και τιμωρούνται κατά τις διατάξεις των άρθρων 3, 4, 16 και 104 του Ν. 2696/1999 *Κύρωση Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας* όπως τροποποιήθηκε ισχύει σήμερα. με το Ν. 4530/2018».
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΔΟΠΗ

Εντυπωσιασμένη η Ρένα Δούρου από το Μουσείο του Πολιτιστικού Συλλόγου Ιάσμου

Έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις ντόπιες φορεσιές και για τα αντικείμενα του χώρου που της θύμισαν την παιδική της ηλικία

Δημοσιεύθηκε

στις

Στο Μουσείο του Πολιτιστικού Συλλόγου Ιάσμου βρέθηκε το απόγευμα της Παρασκευής 22 Οκτωβρίου η Ρένα Δούρου, στα πλαίσια διήμερης περιοδείας που πραγματοποιεί στη Ροδόπη.

Τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου ξενάγησαν την Τομεάρχη Περιβάλλοντος και Ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ στο Μουσείο του Συλλόγου και είχαν μαζί της έναν εποικοδομητικό διάλογο, ενώ δεν έλειψαν τα κεράσματα με Ιασμιώτικα παραδοσιακά εδέσματα.

Η κ. Δούρου έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις ντόπιες φορεσιές που κοσμούν την είσοδο και για κάποια αντικείμενα του χώρου που της θύμισαν την παιδική της ηλικία ενώ αργότερα, αναχώρησε για την Κομοτηνή τονίζοντας τις καλύτερες εντυπώσεις που της άφησε η Ιασμιώτικη φιλοξενία.

«Είναι ιδιαίτερη η χαρά μας όταν πολιτικοί από όλους τους χώρους εντάσσουν τον σύλλογό μας στο πρόγραμμα επισκέψεών τους στις περιοδείες τους», ανέφερε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ιάσμου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ρένα Δούρου: «Αντιμέτωποι με την ενεργειακή φτώχεια οι πολίτες εξαιτίας της κυβέρνησης Μητσοτάκη»

Διήμερη περιοδεία στη Ροδόπη πραγματοποιεί η Τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ – Συναντήσεις με αυτοδιοικητικούς και φορείς της περιοχής

Δημοσιεύθηκε

στις

«Οι πολίτες φέτος στην πατρίδα μας, από την Κομοτηνή ως τα Χανιά, βρίσκονται αντιμέτωποι με το φάσμα της ενεργειακής φτώχειας, έχοντας απέναντί τους, και όχι στο πλευρό τους, την κυβέρνηση Μητσοτάκη να παρακολουθεί ως παρατηρητής. Αμέτοχη, χωρίς την πολιτική βούληση να παρέμβει, δημιουργεί τις προϋποθέσεις για το ακριβότερο ρεύμα στην Ευρώπη, με την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ», παρατήρησε, μεταξύ άλλων η Ρένα Δούρου ύστερα από τη συνάντηση που είχε με τον Δήμαρχο Κομοτηνής, Γιάννη Γκαράνη, στο πλαίσιο της διήμερης περιοδείας της στην Κομοτηνή.

«Στο σημείο αυτό βρίσκεται ο αναντικατάστατος ρόλος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των δύο βαθμίδων», συνέχισε η ίδια προσθέτοντας ότι «στη Διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής, την πολύ δύσκολη περίοδο 2014 – 2019, δείξαμε πως μπορούν τα πράγματα να γίνουν αλλιώς. Σε συνεργασία με την τότε Διοίκηση της ΔΕΗ και τους εργαζομένους της, η δική μας Διοίκηση εφάρμοσε το πρόγραμμα ‘Ρεύμα για Όλους’, προστατεύσαμε ευάλωτα νοικοκυριά, αποτρέψαμε να τους κοπεί το ρεύμα. Δείξαμε πώς η Τοπική Αυτοδιοίκηση μπορεί να διαφυλάξει το δημόσιο αγαθό που είναι το ηλεκτρικό ρεύμα, να διασφαλίσει το δικαίωμα πρόσβασης σε αυτό των πολιτών σε δύσκολες συνθήκες».

Στη συνάντηση με τον Δήμαρχο, Γ. Γκαράνη και τον Αντιδήμαρχο Διοίκησης και Συντονισμού Στράτο Τσακιρίδη, η Ρένα Δούρου συνοδευόταν από αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, αποτελούμενη από τον Βουλευτή Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Δ. Χαρίτου, τη Συντονίστρια του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ροδόπης Α. Κουγιουμτζόγλου, τον αναπληρωτή Συντονιστή Ο. Φερχάτ, τις συντονίστριες ΟΜ Κομοτηνής Κ. Κιορόγλου και Κ. Πανέρη, τα μέλη της Ν.Ε. Τ. Μουμτζίδη, Κ. Παπαχρήστου, τον Συντονιστή της Περιφερειακής Επιτροπής ΑΜΘ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Δ. Καρβούνη και την Ελ. Λαφτσή.

Είχε προηγηθεί επίσκεψη της αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στο Πολυλειτουργικό Κέντρο Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου, συνοδευόμενη από τον Αντιδήμαρχο Κοινωνικών Υπηρεσιών Γ. Μουρτίδη και την Αρχ. Τσατσίκου, προϊστάμενη κοινωνική λειτουργό.

Συνάντηση με τους εργαζόμενους στο «Σισμανόγλειο» Νοσοκομείο: «Επικίνδυνη η κυβέρνηση Μητσοτάκη»

Ακολούθως η Ρένα Δούρου επικεφαλής της αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, επισκέφθηκε το Γενικό Νοσοκομείο Κομοτηνής «Σισμανόγλειο», όπου συναντήθηκε με τον Πρόεδρο των εργαζομένων Γ. Τσουγκρανά, τον Αντιπρόεδρο, Αλ. Σπανό, τη Γραμματέα, Μ. Ντικούδη, τον Διευθυντή της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας, Χρ. Διακάλης, νοσηλευτές καθώς και τη γιατρό Μ. Κουρτούμα, εκπρόσωπο των 37 ανεμβολίαστων εργαζόμενων που βρίσκονται σε αναστολή.

«Είμαστε εδώ για τη δημόσια υγεία, τη μόνη ασπίδα κατά της πανδημίας σήμερα, και κατά των απειλών του μέλλοντος», δήλωσε η Ρένα Δούρου, προσθέτοντας ότι «με κυβερνητική ευθύνη, η χώρα μας βρίσκεται μακράν τελευταία από τις χώρες του ευρωπαϊκού Νότου σε εμβολιαστική κάλυψη».

«Η επικίνδυνη, όπως αποδεικνύεται, κυβέρνηση Μητσοτάκη δίνει λάθος σήματα, ότι δήθεν έχουμε τελειώσει με την πανδημία ενώ αδυνατεί να πείσει για τους εμβολιασμούς, όπως για παράδειγμα κατάφερε να κάνει η κυβέρνηση στην Πορτογαλία, με 88% εμβολιαστική κάλυψη. Εδώ η κυβέρνηση Μητσοτάκη εξακολουθεί να απορρίπτει τη στήριξη του ΕΣΥ», πρόσθεσε.

«Δεν είναι τυχαίο ότι σε ό,τι αφορά το υπό ανέγερση νέο νοσοκομείο, η κυβέρνηση Μητσοτάκη άλλαξε τη νομοθετική ρύθμιση που είχε υπογράψει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ για να κάνει το νοσοκομείο Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου, από Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου. Δεν είναι τυχαία αυτή η επιλογή. Ούτε είναι τυχαίο και το γεγονός ότι εν μέσω πανδημίας, ο κ. Μητσοτάκης συζητά συγχωνεύσεις νοσοκομείων, κλείσιμο άλλων και κόβει 900 εκατομμύρια από τη δημόσια υγεία σύμφωνα με το σχέδιο προϋπολογισμού για το 2022!».

Συνάντηση με τον Σύλλογο «Περπατώ»

Νωρίτερα η Ρένα Δούρου και η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ συναντήθηκαν με εκπροσώπους του Συλλόγου Ατόμων με Αναπηρία «Περπατώ», στο Κέντρο Αυτόνομης Διαβίωσης Ατόμων με Αναπηρία.

Συγκεκριμένα συναντήθηκαν με τον Πρόεδρο, παραολυμπιονίκη Αλ. Ταξιλδάρη, το μέλος του ΔΣ, Σ. Νταντανίδη, την Project manager προγράμματος Στ. Αργυροπούλου. Ξεναγήθηκαν στους χώρους του Κέντρου και γνώρισαν το προσωπικό, γυμναστές, φυσικοθεραπευτές, ψυχολόγους, εργοθεραπευτές, οδηγούς, κοινωνικούς λειτουργούς και νοσηλευτές. 

«Η σχέση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με το αναπηρικό κίνημα οφείλει να είναι προτεραιότητα γιατί αποτελεί θέμα ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι η ακροδεξιά, που σήμερα δυστυχώς ξανασηκώνει κεφάλι, ανέκαθεν στοχοποιούσε τα ανάπηρα άτομα, τη διαφορετικότητα. Και ακριβώς σε αυτό το πεδίο, του αγώνα κατά του κοινωνικού αποκλεισμού των αναπήρων, η Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει τη δυνατότητα και μπορεί να κάνει πάρα πολλά για να διασφαλίσει την ισότιμη πρόσβαση και συμμετοχή των αναπήρων συμπολιτών μας σε κάθε έκφανση της καθημερινότητας. Όπως άλλωστε απέδειξε και η εμπειρία της Δύναμης Ζωής στη Διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής, από την Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλο για Θέματα Αναπηρίας Βιβή Τσαβαλιά και τη στήριξη της λειτουργίας Κέντρων Διημέρευσης – Ημερήσιας Φροντίδας Ατόμων με Αναπηρία ως την εγκατάσταση 35 μηχανισμών seatrack για την απρόσκοπτη πρόσβαση των κινητικά αναπήρων και των εμποδιζόμενων ατόμων στις παραλίες μας», σχολίασε η Ρ. Δούρου.

Αργότερα ακολούθησε περιοδεία της Ρένας Δούρου στον Δήμο Ιάσμου και συνάντησή της με τον Δήμαρχο Οντέρ Μουμίν καθώς και με τοπικές κοινότητες. Ακολούθως η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, στην οποία προστέθηκαν ο Οζγκιούρ Φερχάτ και Αγγελική Κουγιουμτζόγλου, μέλη της Ν.Ε., και τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Σ. Γερασίμου και Μ. Τσιουμάκα, περιηγήθηκε στην πόλη και συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου, Η. Μπούκα που μαζί με την Α. Μαρκοπούλου και Χρ. Βίδουρα, τη ξενάγησαν στο Λαογραφικό Μουσείο. Η επίσκεψη στον Ίασμο ολοκληρώθηκε με συνομιλία με τον επικεφαλής της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης του Δήμου, Κ. Αμούτζα.

Συνάντηση στη ΔΕΗ: «Η απόφαση της κυβέρνησης για ιδιωτικοποίηση υπονομεύει και τους προϋπολογισμούς των νοικοκυριών και την οικονομία του τόπου»

Η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, αποτελούμενη από τον Βουλευτή, Δ. Χαρίτου, τη Συντονίστρια Αγγ. Κουγιουμτζόγλου και το μέλος της ΝΕ, Τ. Μουμτζίδη, είχε συνάντηση με τον διευθυντή της ΔΕΗ ΑΗΣ Κομοτηνής, Περικλή Στρατηγόπουλο και τους εκπροσώπους του Σωματείου των Εργαζομένων, Αθ. Τσακμακίδη, Θ. Μπίκο. 

Η Ρένα Δούρου αφού θύμισε ότι επί κυβέρνησης Τσίπρα, «δεν έγινε ούτε ένα ευρώ αύξηση στα τιμολόγια της ΔΕΗ και η ενεργειακή φτώχεια άρχισε να υποχωρεί», σχολίασε ότι «ο αγώνας για να παραμείνει το Δ της ΔΕΗ, για να παραμείνει ο δημόσιος χαρακτήρας της, συνεχίζεται, παρά την πρόσφατη απόφαση της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης των μετόχων».

«Συνεχίζουμε, όλοι μαζί, γιατί αυτός δεν είναι ένας συντεχνιακός αγώνας. Η απόφαση της κυβέρνησης να ιδιωτικοποιήσει τη ΔΕΗ και μάλιστα εν μέσω διεθνούς ενεργειακής κρίσης, υπονομεύει όχι μόνο τους προϋπολογισμούς των νοικοκυριών αλλά και την οικονομία του τόπου. Για αυτό και μας βρίσκει όλους και όλες απέναντι. Τα πράγματα δεν είναι εύκολα αλλά ο αγώνας μας είναι μονόδρομος».

Τέλος, το απόγευμα η Ρένα Δούρου είχε συναντήσεις με τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, Χρ. Μέτιο, τον Αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης, Ν. Τσαλικίδη, εκπροσώπους παραγωγικών φορών (Επιμελητηρίων, επαγγελματικών ομοσπονδιών, κ.α.) καθώς και με τον Σύλλογο Παιδιών και Ενηλίκων με Διάχυτη Αναπτυξιακή Διαταραχή, Αυτισμό και Asperger.

Η περιοδεία της Ρ. Δούρου συνεχίζεται αύριο Σάββατο και θα ολοκληρωθεί το απόγευμα με συνέντευξη Τύπου στα τοπικά ΜΜΕ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ3 ώρες πριν

Ροδόπη: Αλλοδαπός μετέφερε τέσσερις παράνομους μετανάστες

ΡΟΔΟΠΗ3 ώρες πριν

Ροδόπη: Εργασίες αποκατάστασης οδοστρώματος στην Εγνατία Οδό

ΕΛΛΑΔΑ3 ώρες πριν

Χανιά: Επέστρεψε 40 ευρώ σε μπάρμαν μετά από 10 χρόνια

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ4 ώρες πριν

Διαδικτυακό σεμινάριο μηχανικών για τα δίκτυα διανομής φυσικού αερίου στην ΑΜΘ

ΞΑΝΘΗ4 ώρες πριν

Ξάνθη: Άγριος ξυλοδαρμός 13χρονου μαθητή στο προαύλιο του σχολείου

ΡΟΔΟΠΗ5 ώρες πριν

Εντυπωσιασμένη η Ρένα Δούρου από το Μουσείο του Πολιτιστικού Συλλόγου Ιάσμου

ΠΟΛΙΤΙΚΗ5 ώρες πριν

Ρένα Δούρου: «Αντιμέτωποι με την ενεργειακή φτώχεια οι πολίτες εξαιτίας της κυβέρνησης Μητσοτάκη»

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ7 ώρες πριν

Αποποίηση ευθυνών από Γκαράνη για τη διαχείριση των αδέσποτων

YΓΕΙΑ8 ώρες πριν

Κορωνοϊός: 86 κρούσματα στη Ροδόπη

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΜ-Θ10 ώρες πριν

Με 2,1 εκ. ευρώ χρηματοδοτεί η ΠΑΜΘ την ενίσχυση του στόλου του ΕΚΑΒ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ5 ώρες πριν

Ρένα Δούρου: «Αντιμέτωποι με την ενεργειακή φτώχεια οι πολίτες εξαιτίας της κυβέρνησης Μητσοτάκη»

ΠΟΛΙΤΙΚΗ13 ώρες πριν

Έκκληση Δούρου σε υγειονομικούς: «Εμβολιαστείτε, μη γίνεστε εργαλείο της κυβέρνησης»

ΕΒΡΟΣ1 ημέρα πριν

Σε λειτουργία το αυτοματοποιημένο σύστημα παρακολούθησης στον Έβρο

ΡΟΔΟΠΗ2 εβδομάδες πριν

Βίντεο – Κομοτηνή: Σκυλί σφαδάζει από δηλητηρίαση από φόλα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ2 εβδομάδες πριν

Η φωτογραφία που εξόργισε: Ο Μπογδάνος καταθέτει στεφάνι στο Βίτσι με βασιλόφρονες και Χρυσή Αυγή

ΕΛΛΑΔΑ2 εβδομάδες πριν

Πύργος: Δικογραφία για την 87χρονη που πυροβόλησε ληστή με αεροβόλο

ΠΟΛΙΤΙΚΗ2 εβδομάδες πριν

Ιλχάν Αχμέτ: «Έργο μεγάλης σημασίας η νέα γέφυρα στους Κήπους Έβρου»

ΒΟΥΛΗ2 εβδομάδες πριν

Διαγραφή Μπογδάνου από την ΚΟ της ΝΔ μετά το θερμό επεισόδιο με Δένδια

ΔΗΜΟΣ ΙΑΣΜΟΥ3 εβδομάδες πριν

Καταγγελίες Μουμίν για προσπάθεια υπονόμευσης του Φεστιβάλ Ειρήνης

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ3 εβδομάδες πριν

Πτυχία σε 149 νέους Αστυφύλακες στο Τ.Δ.Α. Κομοτηνής επέδωσε ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2021 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x