ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χαρίτσης: «Η ρητορική περί fake news για τον Έβρο εκθέτει την κυβέρνηση»

«Τρεις μήνες πριν η κυβέρνηση παρουσίαζε τους πρόσφυγες ως ασύμμετρη απειλή. Τώρα που υπάρχει εισβολή τουρκικής στρατοχωροφυλακής σε ελληνικό έδαφος, ο ΥΠΕΞ δηλώνει ότι δεν πρέπει να δημιουργηθεί ένταση για λίγα μέτρα», είπε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ

fonirodopis.gr

«Η κυβέρνηση υποτάσσει την εξωτερική πολιτική της χώρας στις εκάστοτε μικροκομματικές της σκοπιμότητες», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας στο  Mega. Ο Αλέξης Χαρίτσης στηλίτευσε  την «έλλειψη ενημέρωσης από την κυβέρνηση για τα γεγονότα στον Έβρο», αλλά και τη στάση της πλειονότητας των ΜΜΕ.

«Υπάρχει ζήτημα δημοκρατίας όταν στην πλειοψηφία των ΜΜΕ κυριαρχεί μία εικόνα αποσιώπησης αυτού του πολύ σημαντικού γεγονότος», είπε και υπενθύμισε ότι «τρεις μήνες πριν, η κυβέρνηση παρουσίαζε την παρουσία προσφύγων στον Έβρο ως ασύμμετρη απειλή» ενώ τώρα, που «υπάρχει εισβολή της τουρκικής στρατοχωροφυλακής σε ελληνικό έδαφος, ο υπ. Εξωτερικών δηλώνει ότι δεν πρέπει να δημιουργηθεί ένταση για λίγα μέτρα».

Επίσης, σχολίασε ότι «η ρητορεία κυβερνητικών στελεχών περί fakenews εκθέτει ανεπανόρθωτα την κυβέρνηση. Κάποιος πρέπει να τους ενημερώσει ότι το ΥΠΕΞ προέβη σε επίσημο διάβημα προς την Τουρκία για όσα συνέβησαν στον Έβρο». «Για fakenews έγινε το διάβημα;», αναρωτήθηκε χαρακτηριστικά ο κ. Χαρίτσης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ