ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χαρίτου: «Να σταματήσουν οι προκλήσεις και οι απειλές από την Τουρκία»

Στις εκδηλώσεις για την ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου συμμετείχε το πρωί της Κυριακής ο Βουλευτής Ροδόπης

fonirodopis.gr

Ο βουλευτής Ροδόπης ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Χαρίτου συμμετείχε την Κυριακή 24 Μαΐου στις εκδηλώσεις για την ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου και μετά την κατάθεση στεφάνων που έγινε στον ανδριάντα του μητροπολίτου Τραπεζούντος Χρύσανθου στην Κομοτηνή, δήλωσε:

«Ως λαός κρατούμε άσβεστη στη μνήμη και τιμούμε με σεβασμό την επέτειο της γενοκτονίας του ποντιακού ελληνισμού, χωρίς όμως αισθήματα εχθρότητας και μισαλλοδοξίας. Κρατούμε ζωντανές στη μνήμη μας τις διώξεις και τα δεινά που υπέστησαν οι Πόντιοι αδερφοί μας, ως θύματα βέβαια του εθνικισμού και του μίσους.

Η ιστορία μας διδάσκει και η επέτειος αποτελεί μία διαρκής υπόμνηση να κοιτάξουμε  μπροστά στο μέλλον, να οικοδομήσουμε σχέσεις συνεργασίας και αλληλοσεβασμού. Πράγμα όμως που προϋποθέτει από την πλευρά της γείτονας να σταματήσουν οι προκλήσεις, οι απειλές και οι αμφισβητήσεις των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ