ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Άμεση ενημέρωση για τις τουρκικές ενέργειες στον Έβρο, ζητάει ο ΣΥΡΙΖΑ

«Η έλλειψη στρατηγικής και το διπλωματικό κενό που αναδεικνύεται σε σχέση με την Τουρκία, εγκυμονεί εμφανείς κινδύνους για τον τόπο», επισημαίνει σε ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ

fonirodopis.gr

Άμεση ενημέρωση των πολιτικών κομμάτων για τις αυθαίρετες και επιθετικές ενέργειες της Τουρκίας στον Έβρο, ζητάνε οι τομεάρχες Εθνικής Άμυνας Θ. Δρίτσας και Εξωτερικών Γ. Κατρούγκαλος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι κατηγορούν την κυβέρνηση Μητσοτάκη για έλλειψη στρατηγικής και διπλωματικό κενό.

Αναλυτικά:

«Η Κυβέρνηση οφείλει να ενημερώσει άμεσα τα πολιτικά κόμματα για τις αυθαίρετες, επιθετικές ενέργειες της Τουρκίας που συνεχίζονται εδώ και δύο μέρες στη μεθοριακή περιοχή του Έβρου και για τις πρωτοβουλίες τις οποίες θα αναλάβει.

Χθες ο Υπουργός Εξωτερικών υποβάθμισε το θέμα τονίζοντας ότι δεν προτίθεται να δημιουργήσει ένταση για ζήτημα που μπορεί να λυθεί από μια κοινή επιτροπή.

Θεωρεί ότι δεν είναι η Τουρκία που δημιούργησε την ένταση;

Θεωρεί ότι θα έπρεπε η αρμόδια επιτροπή να είχε συγκληθεί πριν προβεί σε ενέργειες στην περιοχή η Γεωγραφική Υπηρεσία Στρατού;

Ποια είναι η θέση του Υπουργείου Άμυνας για το θέμα;

Τα θέματα αυτά απαιτούν γνώση, ψυχραιμία, σύνεση και αποφασιστικότητα. Η έλλειψη στρατηγικής και το διπλωματικό κενό που αναδεικνύεται σε σχέση με την Τουρκία, εγκυμονεί εμφανείς κινδύνους για τον τόπο».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ