ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

Χωρίς beach bar κινδυνεύει να μείνει φέτος η παραλία Φαναρίου

«Αν δεν απαλειφθεί ο όρος για το δίκτυο Natura δεν θα προχωρήσουμε σε δημοπράτηση», δήλωσε ο Δήμαρχος Κομοτηνής ο οποίος απέστειλε υπόμνημα διαμαρτυρίας στους Υπουργούς Οικονομικών, Εσωτερικών και Περιβάλλοντος

fonirodopis.gr

Ταφόπλακα στην παραλιακή ζώνη του Φαναρίου βάζει η νέα ΚΥΑ των Υπουργών Οικονομικών, Εσωτερικών και Περιβάλλοντος, βάσει της οποίας προβλέπονται περιορισμοί σε όλους τους  εκμισθούμενους χώρους οι οποίοι εντάσσονται στο δίκτυο Natura 2000.

Ειδικότερα, όπως προβλέπεται από το άρθρο 9 παρ. β’ της νέα ΚΥΑ 47458 ΕΞ 2020 – (ΦΕΚ 1864/Β/15-5-2020): «Για τους χώρους αιγιαλού, παραλίας, όχθης, παρόχθιας ζώνης, υδάτινου στοιχείου, πυθμένα και υπέδαφος του βυθού της θάλασσας, λιμνοθάλασσας, λίμνης και πλεύσιμου ποταμού, που έχουν ενταχθεί στο δίκτυο Natura 2000, η κάλυψη δεν μπορεί να υπερβαίνει το τριάντα τοις εκατό (30%) του παραχωρούμενου χώρου και εφόσον δεν επηρεάζονται οι στόχοι διατήρησης για το προστατευτέο αντικείμενο. Η παραβίαση των ανωτέρω όρων επιφέρει την ανάκληση της παραχώρησης».

Η παραπάνω αναφορά, πρακτικά σημαίνει ότι από τα 300 τμ που θα δημοπρατηθούν για επιχειρήσεις που παρέχουν υπηρεσίες μίσθωσης ομπρελών και καθισμάτων παραλιών, μπορούν να καλυφθούν μόνο τα 90 τμ.

Σε συνδυασμό με τα περιοριστικά μέτρα για την αποφυγή εξάπλωσης του κορωνοϊού που προβλέπονται από την ΚΥΑ Δ1α/ΓΠ.οικ. 30603/2020, ήτοι οι περιορισμοί των 40 ατόμων για 1.000 τμ επιφάνειας παραλίας καθώς και τα μέτρα αποστάσεων μεταξύ ομπρελών, ξαπλωστρών κλπ, προκύπτει ότι κάθε επιχείρηση θα μπορεί να φιλοξενεί μόνο τέσσερις (4) πελάτες.

«Είναι μια ΚΥΑ που δεν είναι σύμφωνη με αυτά που θέλουμε εμείς για την παραλιακή ζώνη. Με αυτό το σκεπτικό δεν μπορούμε να δημοπρατήσουμε τα μπαράκια», δήλωσε το πρωί της Παρασκευής ο Γιάννης Γκαράνης, ο οποίος απέστειλε υπόμνημα διαμαρτυρίας στους Υπουργούς με αίτημα να απαλειφθεί τουλάχιστον ο όρος για το δίκτυο Natura.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2021 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x