ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέο εθνικιστικό μόρφωμα ιδρύει ο Ηλίας Κασιδιάρης

Η πρωτοβουλία Κασιδιάρη είναι ακόμα μια κίνηση προσωπικής στρατηγικής, παρόμοια με εκείνη που επιχείρησε ο Λαγός μετά το φιάσκο των περσινών εκλογών και με σαφή πρόθεση να διαχωρίσει τις ποινικές ευθύνες του από τον αρχηγό του

fonirodopis.gr

Νέο εθνικιστικό μόρφωμα ιδρύει ο Ηλίας Κασιδιάρης, δίνοντας οριστικό τέλος στη Χρυσή Αυγή. Ο πρώην βουλευτής με ανακοίνωσή του δηλώνει ότι δεν μετέχει πλέον στο κόμμα της Χρυσής Αυγής, διότι «η πρόταση που κατέθεσε για πλήρη αναδιοργάνωση και ανανέωση δεν έγινε αποδεκτή. Έγιναν εκτενείς συζητήσεις, αλλά, δυστυχώς -αναφέρει- υπήρξε απόλυτη διαφωνία».

Καλεί δε τους υπέρμαχους του κινήματος να μπουν στην ιστοσελίδα του να εγγραφούν και να δώσουν ιδέες για το νέο μόρφωμα, το οποίο θα αποκτήσει έμβλημα και όνομα σε δύο εβδομάδες.

Ο υπόδικος στη δίκη της Χρυσής Αυγής, ανακοίνωσε την ίδρυσή του, με φιλοσοφία αντίστοιχη «με αυτά που κυριαρχούν εκλογικά σε ολόκληρη την Ευρώπη» το πρωί της Πέμπτης 21 Μαΐου. Ο Κασιδιάρης είναι ο δεύτερος από τα στελέχη της ΧΑ που αποχωρεί, ακολουθώντας τον δρόμο του υπόδικου Λαγού.

Στην ανακοίνωσή του, που έχει αναρτηθεί στο διαδίκτυο κάτω από το πασοκικό σύνθημα που κακοποιούν εδώ και χρόνια οι Χρυσαυγίτες («Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες»), ο Κασιδιάρης δεν αναφέρεται σε άλλους συνεργάτες. Μιλά γενικά για «πληρέστατο και εφαρμόσιμο πρόγραμμα» – χωρίς να το παραθέτει – και για πλαισίωσή του από μη κατονομαζόμενους «Έλληνες και Ελληνίδες εγνωσμένου κύρους και αναγνωρισμένης αξίας» (https://www.ellhnes.net).

Η πρωτοβουλία Κασιδιάρη είναι ακόμα μια κίνηση προσωπικής στρατηγικής, παρόμοια με εκείνη που επιχείρησε ο Λαγός μετά το φιάσκο των περσινών εκλογών και με σαφή πρόθεση να διαχωρίσει τις ποινικές ευθύνες του από τον αρχηγό του. Το μυαλό όλων των υπόδικων στελεχών της ναζιστικής οργάνωσης παραμένει στραμμένο στο Κακουργιοδικείο, που σε λίγο καιρό θα εκδώσει την τελική του ετυμηγορία.

Η απόφαση για τη δίκη της Χρυσής Αυγής αναμένεται να εκδοθεί τους επόμενους μήνες. Έως τότε η δίκη θα έχει υπερβεί τα πέντε χρόνια από την έναρξή της και ο αριθμός των συνεδριάσεων θα πλησιάζει τις πεντακόσιες.

Oι κατηγορούμενοι στη δίκη είναι 68, οι 39 αντιμετωπίζουν το αδίκημα της ένταξης ή διεύθυνσης σε εγκληματική οργάνωση, ενώ οι υπόλοιποι βαρύνονται επιπλέον και µε άλλα κακουργήματα (συνέργεια στην ανθρωποκτονία του Παύλου Φύσσα στις 18 Σεπτεμβρίου 2013, απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά των Αιγύπτιων ψαράδων στις 12 Ιουνίου 2012 και απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά των συνδικαλιστών/µελών του ΠΑΜΕ στις 12 Σεπτεμβρίου 2013).

Πληροφορίες: efsyn.gr, ethnos.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ