ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΔΗΜΟΣ ΜΑΡΩΝΕΙΑΣ - ΣΑΠΩΝ

Εστίες τρωκτικών και ερπετών εγκαταλειμμένες οικίες σε οικισμούς του Δήμου Μαρώνειας – Σαπών

Τη μέριμνα της Δημοτικής Αρχής για τον καθαρισμό τους ζητούν οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης «Ενότητα Ελπίδα Αλλαγή», Μιχάλης Βασιλειάδης και Παναγιώτης Παπαδόπουλος

fonirodopis.gr

Τη μέριμνα της Δημοτικής Αρχής Μαρώνειας – Σαπών για τον καθαρισμό των εγκαταλελειμμένων οικιών που έχουν μετατραπεί σε εστίες κινδύνου πυρκαγιάς, τρωκτικών και ερπετών, ζητούν οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης «Ενότητα Ελπίδα Αλλαγή», Μιχάλης Βασιλειάδης και Παναγιώτης Παπαδόπουλος.

Οι σύμβουλοι με επιστολή τους προς τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου  ζητούν να εισαχθεί το θέμα προς συζήτηση στην επόμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ως εξής:

«Μετά από οχλήσεις αρκετών δημοτών σχετικά με εγκαταλελειμμένες περιουσίες, οικίες κ.τ.λ.π.  αλλά και προσωπική αυτοψία μας σε πολλούς οικισμούς του Δήμου διαπιστώσαμε πως σε αυτές τις ιδιοκτησίες έχουν αναπτυχθεί δέντρα, χόρτα και πολλά υλικά που αποτελούν εστία κινδύνου πυρκαγιάς με άμεσο κίνδυνο να καούν  περιουσίες οι οποίες γειτνιάζουν με τις ως άνω εγκαταλελειμμένες περιουσίες αλλά και να κινδυνεύουν και οι ζωές συνδημοτών μας. Επιπλέον αποτελούν εστία τρωκτικών και ερπετών με άμεσο κίνδυνο για παιδιά και ηλικιωμένους. Μάλιστα μαρτυρία συντοπίτη μας κάνει και λόγο για οχιές που εθεάθησαν στις εν λόγω ιδιοκτησίες.  Για το λόγο του αληθές σας προωθώ και φωτογραφίες οι οποίες πιστοποιούν τα γραφόμενά μας. Για αυτό το λόγο προτείνουμε αφενός  η κάθε δημοτική και τοπική κοινότητα να καταγράψει αυτές τις περιουσίες και έπειτα μέσω του Δήμου να προωθηθεί έγγραφο για τον καθαρισμό τους, αφετέρου από τις υπηρεσίες του Δήμου να γίνουν οι αντίστοιχες διαδικασίες. Επίσης σε περίπτωση μη τήρησης των ως άνω διαδικασιών να προβλεφθούν τα αντίστοιχα πρόστιμα και οι υπηρεσίες του Δήμου να αναλάβουν τον καθαρισμό μετά την επιβολή αντίστοιχου προστίμου».

Εκτός του παραπάνω θέματος, οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης «Ενότητα Ελπίδα Αλλαγή» προτείνουν επίσης να συζητηθεί και το θέμα του αποκλεισμού των αγροτών του Δήμου Μαρώνειας – Σαπών από τις αποζημιώσεις για τις ζημιές που υπέστησαν από το πράσινο σκουλήκι το καλοκαίρι του 2018, όπως αναφέρουν παρακάτω:

«Σχετικά με τις ζημιές που προκλήθηκαν στους βαμβακοπαραγωγούς του Δήμου μας από το πράσινο σκουλήκι την περίοδο του καλοκαιριού του 2018 έχει γίνει γνωστό πως βαμβακοπαραγωγοί άλλων περιοχών είτε έλαβαν αποζημίωση είτε πήραν πολιτική δέσμευση ότι θα πάρουν αποζημίωση, ενώ οι παραγωγοί της περιοχής μας από ότι φαίνεται θα είναι έξω από τις αποζημιώσεις. Γι αυτό το λόγο  παρακαλούμε να τεθεί το θέμα αυτό σε επόμενο ΔΣ και να συμφωνήσουμε όλες οι παρατάξεις και οι βαμβακοπαραγωγοί για παραστάσεις διαμαρτυρίας, εξαγωγή ψηφίσματος και λοιπές αγωνιστικές δράσεις».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ