ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Μέχρι να ξημερώσει η ημέρα της δικαίωσης»

«Η ελληνική Πολιτεία αγωνίζεται για τη διεθνοποίηση και την παγκόσμια προβολή της», αναφέρει ο Πρωθυπουργός στο μήνυμα του για τη Γενοκτονία των Ποντίων

fonirodopis.gr

«Θα τιμούμε την ‘’Ημέρα Μνήμης’’ μέχρι να ξημερώσει η Ημέρα της Δικαίωσης», σημειώνει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο μήνυμα του για την Γενοκτονία των Ποντίων προσθέτοντας πως η Πολιτεία «αγωνίζεται για τη διεθνοποίηση και την παγκόσμια προβολή της».

Αναλυτικά, το μήνυμα του πρωθυπουργού:

«Πριν από έναν αιώνα, οι Έλληνες του Πόντου έπεσαν θύματα μιας πρωτοφανούς θηριωδίας. Διώχθηκαν, εκτοπίστηκαν, αφανίστηκαν. Όσοι γλίτωσαν, άφησαν πίσω τις πατρογονικές εστίες για να αναστηθούν στην μητέρα-πατρίδα. Με τη λύρα τους να θρηνεί ακόμη τον ξεριζωμό. Αλλά και με το δοξάρι της να τραγουδά την ελπίδα. Και να ζητά δικαίωση.

Η Πολιτεία ανταποκρίθηκε ομόψυχα στο αυτονόητο καθήκον της αναγνώρισης της Γενοκτονίας. Και αγωνίζεται για τη διεθνοποίηση και την παγκόσμια προβολή της. Ταυτόχρονα η Ελλάδα ενσωματώνει στη νέα πορεία της το δυναμισμό των παιδιών της του Πόντου. Εκείνων που κρατούν ζωντανή τη μνήμη και τις παραδόσεις του τόπου τους.

Θα τιμούμε την «Ημέρα Μνήμης» μέχρι να ξημερώσει η Ημέρα της Δικαίωσης!».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ