ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΕΛΛΑΔΑ

Χαρδαλιάς: «Δεν θα παραχωρηθούν χώροι για την προσευχή του Ραμαζανιού»

«Ζητούμε από τους μουσουλμάνους συμπολίτες μας να κάνουν τη θυσία που τους αναλογεί όπως έκαναν οι πιστοί και όλων των άλλων θρησκευμάτων», είπε ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας

fonirodopis.gr

Στη λύση νηστείας του Ραμαζανιού που θα εορταστεί φέτος στις 24 Μαΐου, αναφέρθηκε ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς την Κυριακή 17 Μαΐου κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για την εξέλιξη της πανδημίας.

«Θα ήθελα να αναφερθώ στους συμπολίτες μας Έλληνες μουσουλμάνους. Ξέρουμε ότι στις 24 Μαΐου είναι μια από τις μεγαλύτερες γιορτές για τους μουσουλμάνους, η γιορτή της λύσης της νηστείας του Ραμαζανιού. Φέτος δεν μπορεί να εορταστεί με τον ίδιο τρόπο που γιορτάστηκε πέρσι. Για να προστατεύσουμε τη δημόσια υγεία πρέπει να αποφεύγονται οι μαζικές συναθροίσεις. Φέτος δεν θα παραχωρηθούν χώροι από την κυβέρνηση ή τους Δήμους για να γίνει η προσευχή της λύσης του Ραμαζανιού. Θα ισχύσει για τα τζαμιά ότι ισχύει για τις εκκλησίες και για κάθε χώρο λατρείας.

Έτσι, σύμφωνα με την ΚΥΑ που εκδόθηκε στις 12 Μαΐου, ο μέγιστος αριθμός ατόμων που μπορεί να βρίσκεται σε ένα τζαμί καθορίζεται από την αναλογία ένα άτομο ανά 10 τετραγωνικά. Για τους χώρους λατρείας που είναι άνω των 300 τμ ο μέγιστος αριθμός ατόμων είναι 50 άτομα. Τα υπόλοιπα μέτρα προστασίας είναι η σύσταση για χρήση μάσκας, συχνός καθαρισμός επιφανειών και λοιπές διατάξεις και οδηγίες. Οι πιστοί μπορούν να βρίσκονται στο προαύλιο του τζαμιού υπό την αυστηρή προϋπόθεση να κρατούν απόσταση 1,5 μέτρο μεταξύ τους. Οι ευπαθείς ομάδες συστήνεται να παραμείνουν σπίτι τους. Η προσευχή στο σπίτι είναι ο ασφαλέστερος τρόπος για να εκπληρώσουν τα θρησκευτικά τους καθήκοντα προστατεύοντας την υγεία τους.

Ζητούμε από τους μουσουλμάνους συμπολίτες μας να κάνουν τη θυσία που τους αναλογεί όπως έκαναν οι πιστοί και όλων των άλλων θρησκευμάτων», δήλωσε ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας.

Δείτε τις σχετικές δηλώσεις στο 5:16

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ