ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στοιχεία για δωρεάν παραχώρηση ακινήτου σε ΑΜΚΕ στην Καβάλα, ζητά ο Κώστας Κατσιμίγας

Με επιστολή του προς τον πρόεδρο περιφερειακού συμβουλίου – Το αίτημα της ΑΜΚΕ «Λίκνο Αγάπης» θα συζητηθεί την Τρίτη 19 Μαΐου

fonirodopis.gr

Διευκρινίσεις για το αίτημα της ΑΜΚΕ «Λίνκο Αγάπης» για παραχώρηση δωρεάν κατά χρήση ακινήτου στην Καβάλα, ζητά με επιστολή του στον πρόεδρο του περιφερειακού συμβουλίου ΑΜΘ ο Κώστας Κατσιμίγας.

Ο επικεφαλής της «Ανεξάρτητης Ενωτικής Πρωτοβουλίας» διερωτάται μεταξύ άλλων αν έχει γίνει έλεγχος δυνατότητας αδειοδότησης, αν έχει εκπονηθεί μελέτη και αν έχει εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση των 7 εκ. ευρώ για την υλοποίηση του εγχειρήματος, ήτοι την μετατροπή του βιοτεχνικού κτιρίου σε κοινωνικές φοιτητικές εστίες.

Να σημειώσουμε ότι σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η ΑΜΚΕ «Λίκνο Αγάπης» στην επίσημη σελίδα της στο facebook «συνεχίζει από τον Οκτώβριο του 2018 έως και σήμερα την προσπάθεια για να της παραχωρηθεί η Καπναποθήκη του Κουφλερ στη Καβάλα. Σκοπός της να δημιουργήσει Κοινωνικές Φοιτητικές Εστίες, οι οποίες θα στεγάσουν 240 φοιτητές που οι οικογένειες τους αδυνατούν να στηρίξουν οικονομικά τις σπουδές τους».

Το αίτημα της ΑΜΚΕ «Λίκνο Αγάπης» θα συζητηθεί στο περιφερειακό συμβούλιο που θα συνεδριάσει την Τρίτη 19 Μαΐου.

Ακολουθεί η επιστολή του Κώστα Κατσιμίγα:

«Κε Πρόεδρε

Αναφορικά με το 8ο θέμα της Ημερήσιας Διάταξης της επικείμενης συνεδρίασης του Π.Σ. της 19/05/2020 με τίτλο: “Γνωμοδότηση για το «Αίτημα της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας με την επωνυμία «Λίκνο Αγάπης» για παραχώρηση δωρεάν κατά χρήση ακινήτου, μετά των κτιριακών εγκαταστάσεων, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 4 παρ.1β του Νόμου 4061/2012.”, παρακαλούμε να μας αποστείλετε τα σχετικά έγγραφα της εισηγήσεως του κου Αντωνιάδη, ήτοι:

αΤο έγγραφο   με  αρπρωτ.  470/58177/19-02-2020  του  ΥΠΑΑΤ    Δ/νση Αξιοποίησης Ακίνητης Περιουσίας.

β) Το έγγραφο  με   αρπρωτ. Δ.Δ. 936/03-03-2020  της  Περιφέρειας  Ανατολικής  Μακεδονίας  και ΘράκηςΤμήμα Συλλογικών Οργάνων.

γ) το αίτημα της ΜΚΟ ΛΙΚΝΟ ΑΓΑΠΗΣ για την παραχώρηση του κτιρίου και τα συνοδευτικά έγγραφα αυτού.

Επιπρόσθετα παρακαλούμε να μας γνωρίσετε τα παρακάτω:

 1. Εάν έχει γίνει έλεγχος του μεγέθους, των δραστηριοτήτων, της δυναμικής και της διοίκησης  της ΜΚΟ ΛΙΚΝΟ ΑΓΑΠΗΣ Καβάλας.
 2. Εάν το κτίριο είναι νομίμως υφιστάμενο.
 3. Εάν έχει γίνει έλεγχος της δυνατότητας αδειοδότησης από κάθε αρμόδια αρχή για την αλλαγή χρήσης του κτιρίου από βιοτεχνικό χώρο σε φοιτητικές εστίες.
 4. Εάν έχει γίνει μελέτη στατικής επάρκειας
 5. Εάν έχει εκπονηθεί μελέτη και από ποιους, για  την αλλαγή χρήσης και προμήθειας εξοπλισμού που κατέληξε στο ποσό των 7.150.000 ευρώ.
 6. Εάν έχει εξασφαλιστεί η λειτουργία των λεγόμενων κοινωνικών φοιτητικών εστιών.
 7.  Εάν έχει διασφαλιστεί και από πού,  η χρηματοδότηση του εγχειρήματος, δηλαδή το ποσό των 7.150.000 ευρώ.
 8. Εάν υπάρχει δέσμευση για το χρόνο έναρξης των εργασιών και χρονοδιάγραμμα για την υλοποίηση του έργου.
 9. Εάν έχει ενημερωθεί σχετικά το Διεθνές Πανεπιστήμιο και εάν έχει προβεί σε προγραμματισμό κατασκευής ή μίσθωσης φοιτητικών εστιών.
 10. Εάν έχει διερεύνηση για ενδεχόμενη χρήση του κτιρίου από την Περιφέρεια για κάποια υπερτοπικής σημασίας δραστηριότητα.
 11. Εάν έχουν  ερωτηθεί ο Δήμος Καβάλας, η Ιερά Μητρόπολη Φιλίππων, Νεαπόλεως  και Θάσου  ή άλλοι δημόσιοι φορείς, ή φορείς ΝΠΔΔ, για ενδεχόμενο εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την  παραχώρηση σε αυτούς του οικοδομήματος για κάποιες κοινωφελείς χρήσεις».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ