ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΡΟΔΟΠΗ

Κεκλεισμένων των θυρών και χωρίς κόσμο ο εορτασμός των 100 χρόνων ελεύθερης Θράκης

Ισχυρά μέτρα της Αστυνομίας περιμετρικά του Ευαγγελισμού – Απόδοση τιμών από μαχητικά F-16 και ελικόπτερα APACHE της Πολεμικής Αεροπορίας

fonirodopis.gr

Χαρμόσυνα χτύπησαν σήμερα Πέμπτη 14 Μαΐου, ανήμερα της επετείου ενσωμάτωσης της Θράκης στον εθνικό κορμό, οι καμπάνες όλων των Εκκλησιών στην Κομοτηνή. Στις 10 το πρωί τελέστηκε επίσημη δοξολογία στο προαύλιο του Ιερού Καθεδρικού Ναού Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμονος.

Τον πανηγυρικό της ημέρας, μετά τη δοξολογία, εκφώνησε ο Δήμαρχος Κομοτηνής Γιάννης Γκαράνης ενώ τον προσήκοντα λόγο εκφώνησε εκ μέρους της κυβέρνησης ο Υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Θεοδωρικάκος.

Κατά τη διάρκεια της δοξολογίας, ισχυρά ήταν τα μέτρα της Αστυνομίας η οποία απέκλεισε τον Καθεδρικό Ναό παρατάσσοντας αστυνομικούς και τοποθετώντας κορδέλες περιμετρικά της εκκλησίας προκειμένου να αποτραπεί η προσέλευση κοινού, με τους λιγοστούς παρευρισκόμενους να παρακολουθούν εξ αποστάσεως την τελετή.

Αργότερα, τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμονος στο Μνημείο Πεσόντων Ηρώων του Ελληνο-Ιταλικού Πολέμου του 1940, στο Πάρκο της Περιφέρειας, όπου πραγματοποιήθηκε κατάθεση στεφάνων.

Την ώρα της κατάθεσης, δύο μαχητικά F16 και δύο ελικόπτερα APACHE της Πολεμικής Αεροπορίας  πέταξαν σε χαμηλό ύψος πάνω από το σημείο προκειμένου να αποδώσουν τιμές στην 100η επέτειο απελευθέρωσης της Θράκης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ