ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σακελλίων: «Ο νόμος Χατζηδάκη ανοίγει την πόρτα στις εταιρείες χρυσού»

«Οφείλει να γνωρίζει η κυβέρνηση την πάνδημη αντίδραση των πολιτών των νομών Ροδόπης και Έβρου στο ενδεχόμενο λειτουργίας χρυσωρυχείων στην περιοχή», επισημαίνει ο Συντονιστής ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης

fonirodopis.gr

Περιβαλλοντοκτόνο χαρακτηρίζει το νομοσχέδιο του Υπουργείου Περιβάλλοντος για τον εκσυγχρονισμό της περιβαλλοντικής νομοθεσίας που υπερψηφίστηκε την Τρίτη (5/5), ο Συντονιστής ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης Σταμάτης Σακελλίων.

Σχολιάζοντας την αποχώρηση της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ από τη διαδικασία στη Βουλή, ο Σταμάτης Σακελλίων τονίζει ότι το νομοσχέδιο ανοίγει ορθάνοιχτα την πόρτα στις εταιρείες χρυσού υπενθυμίζοντας στην κυβέρνηση «την πάνδημη αντίδραση των πολιτών των νομών Ροδόπης και Έβρου στο ενδεχόμενο λειτουργίας χρυσωρυχείων».

Αναλυτικά:

«Η Ν.Δ. έμεινε μόνη της στην Βουλή κατά την ψήφιση του περιβαλλοντοκτόνου νόμου της. Είναι ένας νόμος που δεν βρήκε καμία στήριξη ούτε από τις οργανώσεις και τους φορείς που ασχολούνται με το περιβάλλον. Δέσμια των συμφερόντων που την στηρίζουν άκουσε μόνο το χειροκρότημα των μεταλλευτικών εταιρειών. Αυτό το τελευταίο ενδιαφέρει ιδιαίτερα την περιοχή μας. Γιατί ο νόμος Χατζηδάκη ανοίγει ορθάνοιχτα την πόρτα στις εταιρείες χρυσού.

Εν μέσω υγειονομικής κρίσης δεν δίστασαν να εξοφλήσουν ακόμη ένα γραμμάτιο. Άλλωστε ο ίδιος ο πρωθυπουργός είχε αναφερθεί θετικά στις εξορύξεις χρυσού από την ΔΕΘ. Τον νόμο αυτό στήριξαν με την ψήφο τους και οι τοπικοί βουλευτές της Ν.Δ. σε Ροδόπη και Έβρο. Οφείλει όμως να γνωρίζει η κυβέρνηση την πάνδημη αντίδραση των πολιτών των δύο νομών στο ενδεχόμενο λειτουργίας χρυσωρυχείων στην περιοχή. Και αυτήν την πάνδημη αντίδραση θα συναντήσει».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ