ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Έως 100.000 ευρώ πρόστιμο σε όσους παραβιάζουν τα μέτρα προστασίας

Οδηγίες από τον Εμπορικό Σύλλογο Κομοτηνής για τη χρήση μάσκας και τον μέγιστο αριθμό ατόμων ανά τετραγωνικά – Που είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας

fonirodopis.gr

Διοικητικά πρόστιμα έως 100.000 ευρώ και αναστολή λειτουργίας έως και ενενήντα ημέρες, προβλέπονται για όσους επαγγελματίες δεν τηρούν τα μέτρα προστασίας για τον κορωνοϊό.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Κομοτηνής ενόψει της Δευτέρας 4 Μαΐου όποτε και αναμένεται να επαναλειτουργήσουν τα εμπορικά καταστήματα, δίνει στα μέλη του οδηγίες για την τήρηση των μέτρων.

Αναλυτικά:

«Ο Εμπορικός Σύλλογος Κομοτηνής προτείνει σε όλα τα μέλη του να υπολογίσουν σύμφωνα με τα τετραγωνικά μέτρα των καταστημάτων, τον αριθμό ατόμων που επιτρέπεται να έχουν εντός και να αναρτηθεί σε εμφανή σημείο προς εξυπηρέτηση όλων.

Καθώς επίσης και να τηρηθούν τα παρακάτω προβλεπόμενα μέτρα προς αποφυγή προστίμων.

Στις επιχειρήσεις που παραβιάζουν τα ανωτέρω μέτρα επιβάλλεται, για κάθε παράβαση, με αιτιολογημένη πράξη της αρμόδιας αρχής, διοικητικό πρόστιμο από χίλια (1.000) έως εκατό χιλιάδες (100.000) ευρώ και αναστολή λειτουργίας για χρονικό διάστημα από δεκαπέντε (15) έως ενενήντα (90) ημέρες».

Που είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας

H μάσκα, για το κοινό, είναι υποχρεωτική στα μέσα μαζικής μεταφοράς, στα ταξί, στους ανελκυστήρες, καθώς και σε νοσοκομεία, ιατρεία και διαγνωστικά κέντρα.

Για το προσωπικό, είναι υποχρεωτική στην εστίαση, τα κομμωτήρια και τα κέντρα υγιεινής, καθώς και για τους εργαζομένους που διαχειρίζονται μη τυποποιημένα τρόφιμα στα σούπερ μάρκετ.

Η χρήση της μάσκας συστήνεται τόσο για το προσωπικό όσο και για το κοινό σε όλους τους κλειστούς χώρους (γραφεία, σχολεία, εκκλησίες, πανεπιστήμια, καταστήματα κ.α.), αλλά και στους ανοιχτούς χώρους. 

Ο ΕΟΔΥ υπενθύμισε επίσης το προσεκτικό πλύσιμο των χεριών με νερό και σαπούνι (ή να γίνεται χρήση αντισηπτικού), καθώς και να τηρείται η αναγκαία απόσταση μεταξύ των ανθρώπων, τουλάχιστον 1,5 με 2 μέτρων, αναλόγως του χώρου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ