ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΡΟΔΟΠΗ

Με τρεις συγκεντρώσεις και με αποστάσεις τιμήθηκε η Πρωτομαγιά στην Κομοτηνή

Στεφάνια στο μνημείο Εθνικής Αντίστασης κατέθεσαν μέλη του ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης, της ΑΔΕΔΥ, του Συλλόγου Εκπαιδευτικών «Οι Τρεις Ιεράρχες», της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κομοτηνής και του Συλλόγου Γυναικών Ροδόπης

fonirodopis.gr

Με τρεις διαφορετικές ολιγομελείς συγκεντρώσεις και με αποστάσεις ασφαλείας μεταξύ των διαδηλωτών τιμήθηκε την Παρασκευή η εργατική Πρωτομαγιά στην Κομοτηνή.

Στο Ηρώο Εθνικής Αντίσταση συγκέντρωση πραγματοποίησαν μέλη του ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης, αντιπροσωπεία της ΑΔΕΔΥ και του Συλλόγου Εκπαιδευτικών «Οι Τρεις Ιεράρχες», ενώ στην κεντρική πλατεία Κομοτηνής συγκεντρώθηκαν τα μέλη της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κομοτηνής, του Συλλόγου Γυναικών Ροδόπης και της Ένωσης Συνταξιούχων ΙΚΑ Ροδόπης. Νωρίτερα, στο μνημείο Εθνικής Αντίστασης στεφάνι κατέθεσε και αντιπροσωπεία της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Κομοτηνής.

Ο βουλευτής Ροδόπης ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Χαρίτου, ο οποίος κατέθεσε στεφάνι, στο μήνυμα του για τoν εορτασμό της εργατικής Πρωτομαγιάς, δήλωσε:

«Τιμούμε φέτος την Εργατική Πρωτομαγιά με πρωτόγνωρο τρόπο εν μέσω πανδημίας και υγειονομικής κρίσης, που εξελίσσεται ραγδαία σε οικονομική κρίση και απειλεί να πλήξει τον κόσμο της εργασίας, τη μικρή και μεσαία επιχειρηματικότητα και να ανοίξει βαθιές πληγές στο σώμα της ελληνικής κοινωνίας και οικονομίας.

Το φάρμακο για την πανδημία δεν το γνωρίζουμε, το φάρμακο όμως για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης το γνωρίζουμε, αρκεί να κάνουμε σωστή διάγνωση και να γράψουμε τη συνταγή. Δυστυχώς τα μέτρα που ανακοινώνει η κυβέρνηση αποτελούν ασπιρίνες για να αντιμετωπίσουν τη βαριά ασθένεια, μιας ύφεσης που έρχεται με τη μορφή τσουνάμι για να σαρώσει τις οικονομίες στην Ευρώπη, αλλά και την οικονομία της χώρας μας.

Χρειάζεται σήμερα πολιτική βούληση και σχέδιο για να προστατευτούν οι εργαζόμενοι, οι ευάλωτες κοινωνικές ομάδες και ιδιαίτερα οι άνεργοι. Χρειάζεται μία ισχυρή ένεση ρευστότητας στον κόσμο της επιχειρηματικότητας για να τονωθεί η αγορά και να επανεκκινηθεί γρήγορα η οικονομία.

Στις μέρες μας τα μηνύματα του αγώνα των εργατών και εργατριών του Σικάγου για ενότητα και αλληλεγγύη είναι επίκαιρα περισσότερο από κάθε άλλη φορά. Είναι η ώρα ο κόσμος της δημιουργίας, της εργασίας, της επιχειρηματικότητας να αναλάβει την ευθύνη και να διαμορφώσει μία νέα κοινωνική συμμαχία, ώστε να μπορέσει η χώρα και ο λαός μας με αξιοπρέπεια να βγει από αυτήν την οικονομική κρίση που έχει μπροστά.  

Χρόνια πολλά, καλή δύναμη, καλούς αγώνες!».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ