ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΕΛΛΑΔΑ

Τουρκικές ακταιωροί επιχείρησαν να προωθήσουν μετανάστες στη Λέσβο

Η λέμβος με τους αλλοδαπούς, παρά τις προσπάθειες των τουρκικών ακταιωρών να την προωθήσουν εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων, περισυνελέγη τελικά από τουρκική ακταιωρό

fonirodopis.gr

Απόπειρα προώθησης λέμβου με αλλοδαπούς εντός ελληνικών χωρικών υδάτων από τουρκικές ακταιωρούς έγινε το πρωί της Τετάρτης (29/4) στα ανοιχτά της Λέσβου.

Όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Ναυτιλίας:

«Πρωινές ώρες σήμερα, Πλοίο Ανοικτής Θαλάσσης  καθώς και Περιπολικά σκάφη Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής εντόπισαν στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά της Λέσβου, λέμβο με αλλοδαπούς επιβαίνοντες, ενώ στην εν λόγω περιοχή έπλεαν σκάφη τουρκικής Ακτοφυλακής.

Κατόπιν ενεργειών τόσο του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Αρχηγείου Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., όσο και των επιχειρούντων στην εν λόγω περιοχή Π.Λ.Σ., πραγματοποιήθηκαν επανειλημμένες προσπάθειες επικοινωνίας με τουρκικές αρχές, προκειμένου να παραλάβουν τους επιβαίνοντες της λέμβου, με αρνητικά αποτελέσματα.       

Η λέμβος με τους αλλοδαπούς, η οποία δεν εισήλθε καθόλου στα ελληνικά χωρικά ύδατα, παρά τις προσπάθειες των τουρκικών ακταιωρών να την προωθήσουν εντός αυτών, περισυνελέγη τελικά μεσημβρινές ώρες σήμερα από τουρκική ακταιωρό».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ