ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

Αιχμηρή απάντηση Γκαράνη σε «Σπάρτακο» για τη στήριξη στους Ρομά του Αλάν Κογιού

«Το ενδιαφέρον τους είναι όψιμο και περιστασιακό και βασίζεται σε αβάσιμες, αναληθείς και ανυπόστατες πληροφορίες», σημειώνει ο Δήμαρχος Κομοτηνής στην απάντηση του

fonirodopis.gr

Όψιμο, περιστασιακό και βασισμένο σε «αβάσιμες και ανυπόστατες» πληροφορίες, χαρακτηρίζει το ενδιαφέρον της δημοτικής παράταξης του «Σπάρτακου» για τους κατοίκους του Αλάν Κογιού ο Δήμαρχος Κομοτηνής Γιάννης Γκαράνης.

Υπενθυμίζουμε ότι η παράταξη «Σπάρτακος» είχε καλέσει πρόσφατα τον Δήμο Κομοτηνής να παράσχει ανθρωπιστική βοήθεια στους κατοίκους του οικισμού θέτοντας το ερώτημα, που διατέθηκε το κονδύλιο των 40.000 ευρώ με το οποίο χρηματοδοτήθηκε ο Δήμος ειδικά για τους Ρομά.

Η απάντηση του Δημάρχου Κομοτηνής:

«Χαιρόμαστε ιδιαίτερα ως Διοίκηση του Δήμου Κομοτηνής για το όψιμο ενδιαφέρον της Δημοτικής Παράταξης «Σπάρτακος» για τους κατοίκους του οικισμού της οδού Αδριανουπόλεως στην πόλη μας!

Ένα όψιμο και περιστασιακό ενδιαφέρον, που εδράζεται σε εντελώς αβάσιμες, αναληθείς και ανυπόστατες πληροφορίες. Ακριβώς γιατί η παράταξη «Σπάρτακος» δε νοιάστηκε όλα αυτά τα χρόνια να πληροφορηθεί για τις πολιτικές που εφαρμόζονται από τον Δήμο Κομοτηνής για τη φροντίδα και τη στήριξη αυτής της μερίδας των συμπολιτών μας.

Στην ανακοίνωση του «Σπάρτακου» γίνεται αναφορά για τη μη ύπαρξη κρουσμάτων κορωνοϊού και στηλιτεύεται η απουσία μέριμνας από την πλευρά του Δήμου. Δε σκέφτηκαν, όμως, επ’ ουδενί ή – προφανώς δεν ήθελαν να σκεφτούν- ότι η απουσία αυτή κρουσμάτων οφείλεται στη συνεχή φροντίδα των κοινωνικών υπηρεσιών του Δήμου Κομοτηνής!

Ας αναφέρουμε, λοιπόν, τις ενέργειές μας μέσω της βασικής και σπουδαίας δομής μας, του Κέντρου Κοινότητας με παράρτημα Ρομά Δήμου Κομοτηνής, την οποία ουδέποτε επισκέφτηκαν και στην οποία ουδέποτε απευθύνθηκαν, προκειμένου να λάβουν έγκυρη ενημέρωση!

Το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Κομοτηνής παρέχει στους συμπολίτες μας του οικισμού Τέρμα Αδριανουπόλεως:

 1. Ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα σε 540 νοικοκυριά.
 2. ΤΕΒΑ (βοήθεια προς τους απόρους) σε 540 νοικοκυριά.
 3. Επίδομα αναπηρίας.
 4. Επίδομα ανασφάλιστων υπερηλίκων.
 5. Επίδομα γέννησης.
 6. Σίτιση.
 7. Παροχή σε καύσιμη ύλη.
 8. Παροχή σε είδη διατροφής, συμπεριλαμβανομένων βρεφικών κρεμών και βρεφικού γάλακτος)  σε 343 νοικοκυριά.
 9. Παροχή σε είδη προσωπικής υγιεινής, όπως βρεφικές πάνες, σαμπουάν, αφρόλουτρα κ.τ.λ. σε 317 νοικοκυριά.
 10. Παροχή σε είδη ρουχισμού, υπόδησης και κλινοσκεπασμάτων σε 297 νοικοκυριά.
 11. Παροχή σε είδη καθαριστικών και απολυμαντικών σε 450 νοικοκυριά.
 12. Παροχή νοσηλευτικών παροχών με κατ’ οίκον ενημέρωση για τα μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό σε 893 νοικοκυριά.

Παράλληλα με όλες αυτές τις ενέργειές μας κινηθήκαμε άμεσα και αποτελεσματικά, ώστε να εξασφαλίσουμε ως Διοίκηση την περαιτέρω ενίσχυση του Κέντρου Κοινότητας με επιπλέον προσωπικό, μέσω της πρόσληψης 3 ατόμων με σύμβαση εργασίας. Μια προκήρυξη, η οποία «τρέχει» και θα ολοκληρωθεί στις αρχές Μαΐου.

Ταυτόχρονα, οι υπηρεσίες καθαριότητας μας μεριμνούν συνεχώς για την καθαριότητα και την τακτική απολύμανση του οικισμού.

Στις 27 Μαρτίου με απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών μας δόθηκε το ποσό των 40.000 ευρώ για τις προμήθειες υλικού, καθώς και λοιπών υπηρεσιών συναφών με την αντιμετώπιση της κατεπείγουσας και απρόβλεπτης ανάγκης για τη λήψη μέτρων αποφυγής και διάδοσης του κορωνοϊού.

Εμείς, ως διοίκηση, κινηθήκαμε άμεσα και εντός λίγων ημερών, στις 3 Απριλίου 2020, εγκαταστήσαμε εργολάβο καθαριότητας, προκειμένου να ενισχύσουμε τις παρεχόμενες από τον Δήμο Κομοτηνής υπηρεσίες απολύμανσης και καθαριότητας. Αγοράσαμε και διανείμαμε σε όλα τα νοικοκυριά του οικισμού επιπλέον είδη καθαρισμού, όπως χλωρίνες και σαπούνια και εντείναμε τις προσπάθειες ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των κατοίκων με φυλλάδια και πληροφόρηση πόρτα-πόρτα.

Οι ενέργειες και οι δράσεις μας δε σταματούν. Συνεχίζονται αδιάλειπτα, ακριβώς γιατί το δικό μας ενδιαφέρον δεν είναι συγκυριακό, ούτε όψιμο, όπως της παράταξης του Σπάρτακου»!

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ