ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

Ανθρωπιστική βοήθεια στους Ρομά του Αλάν Κογιού, προτείνει ο «Σπάρτακος»

«Ο Δήμος Κομοτηνής έχει λάβει 40.000 ευρώ ειδικά για τους Ρομά. Που ακριβώς διατέθηκαν αυτά τα χρήματα, πέρα από τις απολυμάνσεις», ρωτάει η δημοτική παράταξη τον Δήμαρχο Κομοτηνής

fonirodopis.gr

Την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας από τον Δήμο Κομοτηνής προς τους κατοίκους του οικισμού Αλάν Κογιού, όπως κάνει αντίστοιχα για τον οικισμό του Δροσερού ο Δήμος Ξάνθης, προτείνει η δημοτική παράταξη «Σπάρτακος».

Η παράταξη ταυτόχρονα θέτει στον Δήμαρχο Κομοτηνής Γιάννη Γκαράνη το ερώτημα που ακριβώς διατέθηκε το κονδύλιο των 40.000 ευρώ με το οποίο χρηματοδοτήθηκε ο Δήμος ειδικά για τους Ρομά.

Η πρόταση του «Σπάρτακου»:

«Ρομά: όχι από covid αλλά από φτώχεια

Να λοιπόν που οι λεγόμενες “υγειονομικές βόμβες” των μεγάλων οικισμών Ρομά του Δροσερού στην Ξάνθη και της οδού Αδριανουπόλεως στην Κομοτηνή, αποδείχθηκαν τζούφιες. Σε έναν συνολικό πληθυσμό περίπου 11.000 ανθρώπων (και μερικών χιλιάδων ακόμη σε άλλους οικισμούς της περιοχής), όπου κανένα σοβαρό μέτρο δεν ελήφθη, καμμία κοινωνική αποστασιοποίηση δεν τηρήθηκε και γενικώς η έννοια της υγειονομικής μέριμνας δεν υφίσταται καν, δεν βρέθηκε ΚΑΝΕΝΑ κρούσμα του κορωνοϊού! Πέραν του βρέφους που είχε σωρεία άλλων προβλημάτων και παρά τα εκατοντάδες δείγματα που ελήφθησαν, παρά τα γλέντια που γίνανε, δεν βρέθηκε το παραμικρό. Ίσως οι επιστήμονες έχουν εδώ κάτι προς εξέταση.

Όμως πέρα από την υγειονομική πλευρά τής “πανδημίας”, υπάρχει και η οικονομική που ήδη την υφίστανται όλοι σχεδόν οι κάτοικοι των δύο οικισμών. Κι ενώ στο Δροσερό ο δήμος Ξάνθης μοιράζει ανθρωπιστική βοήθεια (τρόφιμα, παιδικά γάλατα, πάνες κτλ), ο κόσμος στο τέρμα της οδού Αδριανουπόλεως δεν έχει δει κάτι ανάλογο από τον δήμο Κομοτηνής. Επειδή όμως έχει λάβει 40.000 ευρώ ειδικά για τους Ρομά, ρωτάμε πού ακριβώς διατέθηκαν αυτά τα χρήματα, πέρα από τις απολυμάνσεις. Γιατί δεν δίνεται μια βοήθεια έστω ανθρωπιστική αφού η υγειονομική μάλλον περιττεύει; Θέσαμε ως Παράταξη Πολιτών ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ το ερώτημα και απευθείας στον δήμαρχο Κομοτηνής και αναμένουμε την απάντηση».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ