ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διαφημιστική ενίσχυση ραδιοφώνων και εντύπων, ζητάει η Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία

Με αφορμή την καμπάνια της Περιφέρειας ΑΜΘ κατά της διασποράς του κορωνοϊού, ύψους 49.600 ευρώ, σε κανάλια και ιστοσελίδες

fonirodopis.gr

Κονδύλιο ύψους 49.600 ευρώ ενέκρινε πρόσφατα η Περιφέρεια ΑΜΘ με σκοπό την προβολή μηνυμάτων, σε τηλεοπτικά κανάλια και ιστοσελίδες της περιοχής, για την ενημέρωση του κοινού στο πλαίσιο αποτροπής διασποράς του κορωνοϊού.

Η παράταξη της Ανεξάρτητης Ενωτικής Πρωτοβουλίας ζητάει στη διαφημιστική καμπάνια να συμπεριληφθούν επίσης ραδιοφωνικοί σταθμοί και έντυπα, προτείνοντας ταυτόχρονα η κατανομή να γίνει με κριτήρια όπως θέσεις εργαζομένων κάθε Μέσου, αναγνωσιμότητα, ακροαματικότητα κλπ.

Η ανακοίνωση της παράταξης του Κώστα Κατσιμίγα:

«Και εκεί που όλοι νομίζαμε ότι τα ενημερωτικά μηνύματα για την αντιμετώπιση του COVID-19 ήταν δωρεάν και τα ΜΜΕ είχαν την υποχρέωση να τα μεταδίδουν, μας προέκυψε ένα κονδύλι 11.000.000για τη διαφημιστική καμπάνια μέσω ιδιωτικής εταιρείας.

Και εν πάση περιπτώσει, είπαμε, επιχειρήσεις είναι και τα ΜΜΕ, να ενισχυθούν εν μέσω κρίσεως όπως και οι υπόλοιπες χειμαζόμενες επιχειρήσεις. Άλλωστε για την  ενίσχυση του Δημοσίου Συστήματος Υγείας με νέες Μ.Ε.Θ. και προμήθειες αναπνευστήρων, μασκών, στολών και άλλου υγειονομικού υλικού, φρόντισε ο ιδιωτικός τομέας με δωρεές και αυθόρμητες παραχωρήσεις μισθών και αντιμισθιών!!!

Και επειδή τα 11.000.000είναι προφανώς λίγα για να περισσέψει και κανένα κόκκαλο και για Περιφερειακά ΜΜΕ, έσπευσε και η δικιά μας Περιφέρεια ΑΜΘ και μοιράζει 24.800 σε εννέα (9) Περιφερειακά Κανάλια και 24.800 σε… μέχρι(!!!) 40 Sites.

Μέχρι στιγμής μοίρασε ισόποσα τα 24.800 στα εννέα (9) κανάλια της ΠΑΜΘ – εκτός από της Ορεστιάδας που πήρε κάτι λιγότερο – με 2.850 το καθένα, ανεξάρτητα από το αν απασχολεί 1 – 2 ή 20 εργαζόμενους, τι τηλεθέαση έχει και τι οικονομικά στοιχεία εμφανίζει.

Μέχρι στιγμής δεν ξέρουμε τι θα γίνει με τα μέχρι 40 sites. Θα είναι 40 ή καμιά δεκαριά;  Και με τι κριτήρια θα κατανεμηθούν;

Και βέβαια από την όλη μοιρασιά ξεχάστηκαν εφημερίδες και ραδιόφωνα τα οποία που σαφέστατα έχουν μεγάλο μερίδιο στην ενημέρωση, ιδιαίτερα στις μεγαλύτερες ηλικίες.

Και εδώ μια ενδεχόμενη απάντηση ότι όλα τα ΜΜΕ έχουν και sites δεν μπορεί να ισχύσει γιατί και τα κανάλια έχουν sites, αλλά μπήκαν σε άλλη μοιρασιά. Και βέβαια δεν μπορεί να γίνει καμία δίκαιη μοιρασιά όταν πολλές εφημερίδες και ραδιόφωνα είναι μεγάλες επιχειρήσεις, με πορείες στην ενημέρωση πολλών χρόνων, με ουσιαστική προσφορά στην ανάπτυξη της Περιφέρειας, αρκετούς εργαζόμενους και πιθανόν και παράλληλες δραστηριότητες όπως εκδόσεις, εκτυπώσεις κλπ.

Ελπίζουμε ότι όλα αυτά θα ληφθούν υπόψη και δεν θα αποτελέσει αποκλειστικό κριτήριο το κατά πόσο ένα site πρόβαλε μέχρι χυδαιότητας την διοικούσα παράταξη στις τελευταίες εκλογές. Έχουμε τους λόγους μας να είμαστε επιφυλακτικοί!!!

Και φυσικά αναμένουμε τάχιστα μια δίκαιη κατανομή που να περιλαμβάνει και τις εφημερίδες και τα ραδιόφωνα, με ουσιαστικά και δίκαια κριτήρια». 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ