ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τηλεδιάσκεψη φορέων της Ροδόπης για τις επιπτώσεις του κορωνοϊού στην τοπική οικονομία

Συγκλήθηκε ύστερα από πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης Νίκου Τσαλικίδη

fonirodopis.gr

Οι οικονομικές επιπτώσεις της κρίσης του κορωνοϊού και η εξέταση προτάσεων στήριξης της τοπικής οικονομίας, απασχόλησαν τηλεδιάσκεψη φορέων της περιοχής, την οποία συγκάλεσε ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Ροδόπης Νικόλαος Τσαλικίδης, την Πέμπτη 23 Απριλίου.

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν οι Πρόεδροι, του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Ροδόπης Νίκος Αγγελίδης, Επαγγελματικού και Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αντώνης Γραβάνης, Ομοσπονδίας Επαγγελματιών και Βιοτεχνών Ροδόπης Ανέστης Βαφειάδης, Παραρτήματος Θράκης του Τεχνικού Επιμελητηρίου Δημήτρης Λουρίκας, του  Εμπορικού Συλλόγου Κομοτηνής Κική Κωνσταντινίδου, του Ιατρικού Συλλόγου Ροδόπης Κώστας Χαριτόπουλος και ο Πρόεδρος του σωματείου ιδιοκτητών ταξί και αγοραίων Ν. Ροδόπης Ανδρέας Κακαζάνης.

«Με το βλέμμα μπροστά κι έχοντας στο μυαλό μας τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας, με ενέργειες στήριξης των ανθρώπων της πρώτης γραμμής και των υπηρεσιών της Περιφέρειας είναι σημαντικό να διερευνήσουμε, μέσα από διάλογο, τρόπους ανάκαμψης  επιχειρήσεων  κι άλλων ομάδων επαγγελματιών.

Η προσαρμογή στην κανονικότητα πρέπει να γίνει με όρους ομαλότητας και κυρίως ασφάλειας για την υγεία μας.

Καθήκον μας είναι να καταγράψουμε και να δομήσουμε προτάσεις που θα βοηθήσουν. Πλήττονται επιχειρήσεις, επιστημονικοί κλάδοι, παραγωγικοί φορείς  και οφείλουμε να σταθούμε με σχέδιο και προοπτική για καλύτερες μέρες» ανέφερε σε δήλωσή του ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης κ. Τσαλικίδης».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ