ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΡΟΔΟΠΗ

Διαμαρτυρία Δικηγορικού Συλλόγου Ροδόπης για το επεισόδιο μεταξύ αστυνομικού και δικηγόρου

Σε ανακοίνωση του μιλά για «βίαιη και απαράδεκτη συμπεριφορά» του συγκεκριμένου αστυνομικού αλλά και για «παράνομες συμπεριφορές πολιτών»

fonirodopis.gr

Την έντονη διαμαρτυρία του σχετικά με το επεισόδιο που έλαβε μέρος μεταξύ ενός αστυνομικού και μίας δικηγόρου το βράδυ της Δευτέρας (20/4) στην Κομοτηνή εκφράζει ο Δικηγορικός Σύλλογος Ροδόπης.

Στην ανακοίνωση του μιλά για «βίαιη και απαράδεκτη συμπεριφορά» του συγκεκριμένου αστυνομικού επισημαίνοντας ωστόσο πως «το δικαιϊκό μας σύστημα διασφαλίζει επαρκώς τον τρόπο δράσης των αστυνομικών οργάνων απέναντι σε παράνομες συμπεριφορές πολιτών».

Αναλυτικά, η ανακοίνωση:

«To Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Ροδόπης, συνήλθε σε έκτακτη συνεδρίαση, κατόπιν ενημέρωσής του από μέλος μας, σχετικά με την σε βάρος της βίαιη και απαράδεκτη συμπεριφορά αστυνομικού οργάνου, κατά την διενέργεια ελέγχου, η οποία είχε ως αποτέλεσμα να υποστεί η συνάδελφος κάταγμα κάτω άκρου και να υποβληθεί σε πολύωρη χειρουργική επέμβαση, και αποφάσισε τα ακόλουθα:

Να δηλώσει:

  1. την έντονη διαμαρτυρία του για τον τρόπο δράσης και συμπεριφοράς του συγκεκριμένου αστυνομικού οργάνου, σε βάρος της συναδέλφου, η οποία ανεξαρτήτως της ιδιότητάς της, εμφανίζεται δυσανάλογη προς την επιβαλλόμενη στο πλαίσιο άσκησης των αστυνομικών καθηκόντων του.
  2. Επισημαίνει ότι ανεξαρτήτως των ειδικότερων συνθηκών και περιστάσεων, αποτελεί απαράδεκτη συμπεριφορά η εκ μέρους των αστυνομικών οργάνων που επιλήφθηκαν του περιστατικού, παράλειψη άμεσης διακομιδής της στο Γενικό Νοσοκομείο Κομοτηνής προς παροχή ιατρικής φροντίδας και νοσηλείας, επιλέγοντας αντ’ αυτής την μεταφορά της στο αστυνομικό τμήμα και αδιαφορώντας για την σοβαρή κατάσταση της υγείας της.
  3. Δηλώνει επίσης ότι το δικαιϊκό μας σύστημα διασφαλίζει επαρκώς τον τρόπο δράσης των αστυνομικών οργάνων απέναντι σε παράνομες συμπεριφορές πολιτών και καταδικάζει την εκ μέρους αστυνομικών οργάνων άσκηση βίας σε πολιτών και τον μη σεβασμό της ανθρώπινης αξίας και αξιοπρέπειας.
  4. Θεωρούμε ότι το συγκεκριμένο καταγγελθέν συμβάν συνιστά μεμονωμένο περιστατικό, το οποίο δεν αναιρεί τη μέχρι τώρα εύρυθμη δράση των αστυνομικών οργάνων στον Νομό μας».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ