ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΡΟΔΟΠΗ

Αστυνομικός στη Ροδόπη μηνύθηκε από δικηγόρο για σωματική βλάβη

Στο πλευρό του συναδέλφου τους τάσσεται το Δ.Σ. της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ροδόπης που κάνει λόγο για «πολίτες που δεν συμμορφώνονται με τα μέτρα»

fonirodopis.gr

Περιστατικό αστυνομικής αυθαιρεσίας κατήγγειλε δημόσια την Τρίτη (22/4) σε τοπικό ΜΜΕ μία δικηγόρος από την Κομοτηνή. Σύμφωνα με τα όσα η ίδια καταγγέλλει, ένας αστυνομικός φέρεται να την έσπρωξε σε είσοδο πολυκατοικίας με συνέπεια να υποστεί κάταγμα στον αστράγαλο της και να υποβληθεί σε τρίωρη χειρουργική επέμβαση.

Ο αστυνομικός αρνείται τις κατηγορίες ισχυριζόμενος ότι η δικηγόρος γλίστρησε μόνη της και έπεσε ενώ με τη σειρά του, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, κατηγορεί την καταγγέλλουσα για «απείθεια, απειλή και εξύβριση».

Η υπόθεση θα οδηγηθεί στα δικαστήρια καθώς οι δύο πλευρές αλληλομηνύθηκαν, ενώ θέση για το περιστατικό πήρε το Δ.Σ. της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ροδόπης το οποίο τάσσεται στο πλευρό του συναδέλφου τους κάνοντας λόγο για «εξαίρετο και έμπειρο αστυνομικό που κλήθηκε να εφαρμόσει το νόμο».

Η ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ροδόπης:

«Οι Αστυνομικοί της Ροδόπης τους τελευταίους δύο μήνες, δίνουμε καθημερινές μάχες σε δύο μέτωπα, στον Έβρο για να προστατεύσουμε τα σύνορα της χώρας μας και της Ευρώπης, αλλά και στον νομό μας, εφαρμόζοντας τα μέτρα  για την προστασία του κοινού από την πανδημία του ιού Covid -19.

Έτσι και τις Άγιες μέρες του Πάσχα δεκάδες συνάδελφοι μας βρίσκονται μακριά από τις οικογένειες τους ώστε το κοινωνικό σύνολο να παραμείνει ασφαλές.

Δυστυχώς κάποιοι – λίγοι – συμπολίτες μας δεν συμμορφώθηκαν, με αποτέλεσμα να χρειαστεί να επιβληθούν οι νόμιμες κυρώσεις του Νόμου. Ένα τέτοιο περιστατικό είδε τα φώτα της δημοσιότητας σήμερα, παρόλο που η υπόθεση έχει πάρει το δρόμο της Δικαιοσύνης.

Ως «υπηρέτες» του Νόμου δεν θα σχολιάσουμε το περιστατικό, οποιεσδήποτε κρίσεις,  χαρακτηρισμοί και αντεγκλήσεις περιττεύουν. Θα περιμένουμε την απόφαση των αρμοδίων οργάνων της Δικαιοσύνης.

Το μόνο, ίσως που θα μπορούσαμε να πούμε και οφείλουμε να το κάνουμε  είναι ότι το μέλος μας, που κλήθηκε να εφαρμόσει το Νόμο, είναι ένας εξαίρετος και έμπειρος συνάδελφος που με το  ήθος και την εργατικότητα του μας κάνει υπερήφανους που εργαζόμαστε μαζί του.

Ευχόμαστε σε όλους η Ανάσταση του Κυρίου μας να μας δώσει δύναμη, υγεία και υπομονή και απευχόμαστε να συμβούν παρόμοια περιστατικά  στο μέλλον».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ