ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΡΟΔΟΠΗ

Η Ανάσταση του Χριστού στον Καθεδρικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην Κομοτηνή

Να ψάλλουν δυνατά το «Χριστός Ανέστη» κάλεσε τους πιστούς ο Παντελεήμων – Πιστοί που παρακολουθούσαν από το προαύλιο, παρέλαβαν το Άγιο Φως από την πλαϊνή είσοδο του Καθεδρικού Ναού

fonirodopis.gr

Με θρησκευτική ευλάβεια, λαμπρότητα και σε κλίμα κατάνυξης εορτάσθηκε, κεκλεισμένων των θυρών και με απουσία των πιστών, η Ανάσταση του Κυρίου στην Ιερά Μητρόπολη Μαρωνείας και Κομοτηνής.

Ο Σεβασμιότατος κ. Παντελεήμων χοροστάτησε στην τελετή της Αναστάσεως και τέλεσε την πασχαλινή Θεία λειτουργία στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Ευαγελισμού της Θεοτόκου.

Το μήνυμα της Ανάστασης ακούστηκε στις 12 το βράδυ, οι καμπάνες άρχισαν να χτυπούν χαρμόσυνα ενώ ο Μητροπολίτης εξήλθε του Καθεδρικού Ναού καλώντας από τα μεγάφωνα τους πιστούς να ευχηθούν δυνατά.

Στον προαύλιο χώρο πιστοί παρακολουθούσαν από απόσταση την αναστάσιμη ακολουθία ενώ το Άγιο Φως δόθηκε σε αρκετούς εξ αυτών από την πλαϊνή είσοδο του Καθεδρικού Ναού.

Νωρίτερα, το πρώτο «Χριστός Ανέστη» ακούστηκε στα δημοτικά κοιμητήρια Κομοτηνής στον Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής ενώ η Ακολουθία της Αναστάσεως τελέστηκε και στο παρεκκλήσι του «Σισμανόγλειου» Νοσοκομείου Κομοτηνής.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ