ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΝΔ: «Fake news ότι οι εκκλησίες είναι κλειστές και τα τζαμιά ανοιχτά»

«Οι ίδιοι περιορισμοί που ισχύουν για τις ορθόδοξες εκκλησίες, ισχύουν απαρέγκλιτα και για τα τζαμιά», επισημαίνει το «Παρατηρητήριο Fake News» της Νέας Δημοκρατίας

fonirodopis.gr

Ψευδή χαρακτηρίζει το «Παρατηρητήριο Fake News» της Νέας Δημοκρατίας την είδηση που κυκλοφορεί τις τελευταίες μέρες, σε εθνικιστικές κυρίως ιστοσελίδες, ότι οι εκκλησίες είναι κλειστές ενώ την ίδια ώρα τα τζαμιά παραμένουν ανοιχτά.

Αναλυτικά, το Γραφείο Τύπου της ΝΔ αναφέρει:

«Πρόκειται για μια απολύτως ψευδή είδηση που αναπαράγεται με διάφορες παραλλαγές, ανάλογα με τη φαντασία και το γούστο του εκάστοτε «δημιουργού» της.

Βάσει της εν ισχύ ΚΥΑ για προσωρινά περιοριστικά μέτρα στους χώρους λατρείας, απαγορεύονται, παρουσία κοινού, οι λειτουργίες, λατρευτικές συνάξεις, ιεροπραξίες και πάσης φύσεως θρησκευτικές τελετές σε όλους ανεξαιρέτως τους χώρους θρησκευτικής λατρείας κάθε δόγματος και θρησκείας, ανεξαρτήτως μεγέθους και χωρητικότητας, στο σύνολο της Επικράτειας, για προληπτικούς λόγους δημόσιας υγείας.

Ως εκ τούτου ακριβώς οι ίδιοι περιορισμοί που ισχύουν και εφαρμόζονται για τις ορθόδοξες εκκλησίες, ισχύουν και εφαρμόζονται απαρέγκλιτα τόσο για τα τζαμιά όσο και για κάθε άλλο χώρο θρησκευτικής λατρείας ανά την επικράτεια».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ