ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

Συνεδρίαση δημοτικού συμβουλίου μέσω τηλεδιάσκεψης ζητάει ο Γιάννης Λεβέντης

«Δεν προτιθέμεθα να νομιμοποιήσουμε, με τη συμμετοχή μας, διαδικασίες που δεν διασφαλίζουν στοιχειώδεις όρους δημοσιότητας και διαφάνειας» επισημαίνει ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» για τη συνεδρίαση δια περιφοράς

Συνεδρίαση δημοτικού συμβουλίου μέσω τηλεδιάσκεψης ζητάει ο Γιάννης Λεβέντης με αφορμή την τελευταία ημερήσια διάταξη συνεδρίασης, στην οποία όπως τονίζει «περιλαμβάνονται θέματα που δεν έχουν επείγοντα χαρακτήρα».

Ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» τονίζει ότι οι συνεδριάσεις δια περιφοράς γίνονται για «εξαιρετικά επείγουσες» περιπτώσεις και επισημαίνει ότι δεν προτίθεται να νομιμοποιήσει με τη συμμετοχή του «διαδικασίες που δεν διασφαλίζουν στοιχειώδεις όρους δημοσιότητας και διαφάνειας».

Αναλυτικά, η τοποθέτηση του Γιάννη Λεβέντη:

«Θεωρούμε ότι η ημερήσια διάταξη του Δημοτικού Συμβουλίου, αυτή την περίοδο, πρέπει να διαμορφώνεται με κριτήριο την αντιμετώπιση επειγουσών αναγκών της λειτουργίας των υπηρεσιών του Δήμου και της ζωής των κατοίκων, σε συνθήκες απειλής της δημόσιας υγείας από τον κορωνοϊό, για την λήψη μέτρων, που να δημιουργούν τις προϋποθέσεις για την αποτελεσματική προστασία και στήριξη του λαού, που δοκιμάζεται από την πανδημία, για να μην πληρώσει «το μάρμαρο» ακόμη μια φορά η λαϊκή οικογένεια.

Η Λαϊκή Συσπείρωση δέχτηκε τις συνεδριάσεις δια περιφοράς για περιπτώσεις εξαιρετικά επείγουσες, όμως η ΠΝΠ δεν προβλέπει μόνο αυτή τη μορφή συνεδρίασης. Προβλέπει επίσης την τηλεδιάσκεψη. Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης του τελευταίου δημοτικού συμβουλίου (στις 06/04), που πραγματοποιήθηκε διά περιφοράς, περιλάμβαναν στη λίστα ζητήματα που απαιτούν ουσιαστική συζήτηση, όπως η κατάρτιση του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2021-2024, καθώς και η αναθεώρηση του εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου ΒΙ.ΠΕ. Κομοτηνής.

Συνεχίζοντας στο ίδιο μοτίβο, η Δημοτική αρχή, στην ημερήσια διάταξη της σημερινής συνεδρίασης (16/4), η οποία θα διεξαχθεί επίσης διά περιφοράς, περιλαμβάνει θέματα που κατά την κρίση μας δεν έχουν επείγοντα χαρακτήρα. Πέρα από τη «σύμφωνη γνώμη» για την ενεργειακή αναβάθμιση των κτηρίων της «Παλιάς Νομικής» με το πρόγραμμα που υποβλήθηκε από το Πανεπιστήμιο, υπάρχει και η τροποποίηση προηγούμενης απόφασης του ΔΣ για ένταξη της χρηματοδότησης στο ΦΙΛΟΔΗΜΟ της ανάπλασης των κτηρίων και χώρων της ευρύτερης περιοχής. Θα χαθεί, λοιπόν, για ακόμη μια φορά η ευκαιρία, καθώς στην προηγούμενη σχετική συνεδρίαση η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από αντεγκλήσεις για το αν επιθυμεί ή όχι η Δημοτική αρχή την παραμονή του Πανεπιστημίου στις εγκαταστάσεις της «Παλιάς Νομικής», να γίνει μια ουσιαστική και γόνιμη συζήτηση γύρω από σκέψεις και προτάσεις για την ανάπτυξη του ευρύτερου χώρου.

Τώρα που Δημοτικές και Πρυτανικές αρχές ήρθαν σε συμφωνία και υπάρχει το έδαφος να συζητηθεί ουσιαστικά το ζήτημα, η δημοτική αρχή φέρνει το θέμα δια περιφοράς και χάνεται ακόμη μια ευκαιρία. Από την μεριά μας έχουμε γνωστοποιήσει σε όλους τους τόνους και με όλους τους τρόπους ότι δεν προτιθέμεθα να νομιμοποιήσουμε, με τη συμμετοχή μας, διαδικασίες που δεν διασφαλίζουν στοιχειώδεις όρους δημοσιότητας και διαφάνειας. Και γι’ αυτό προτείναμε, να μεταφερθεί η συζήτηση του θέματος στην αμέσως επόμενη συνεδρίαση του Δ.Σ. που θα διεξαχθεί με τηλεδιάσκεψη».

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

Κομοτηνή: Στο δημοτικό κτίριο της Βενιζέλου τα rapid tests την Παρασκευή

Το κτίριο βρίσκεται στην οδό Βενιζέλου 51 και οι έλεγχοι θα διενεργούνται κατά τις ώρες 09:00-15:00

Δημοσιεύθηκε

στις

Συνεχίζονται οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι στον γενικό πληθυσμό που προγραμμάτισε ο  Δήμος Κομοτηνής, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ, με στόχο την πρόληψη και τον περιορισμό της εξάπλωσης της νόσου COVID-19.

Αύριο Παρασκευή 8 Οκτωβρίου θα γίνουν έλεγχοι στο ισόγειο του Δημοτικού Κτιρίου της Οδού Βενιζέλου 51 τις ώρες 09:00 με 15:00.

Το Σάββατο 9 Οκτωβρίου θα γίνονται έλεγχοι στη Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας τις ώρες 09:00 με 14:00.

Από τη Δευτέρα 11 μέχρι την Παρασκευή 15 Οκτωβρίου θα γίνονται έλεγχοι:

 • Στη Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας τις ώρες 10:00 με 15:00.
 • Στο ισόγειο του Δημοτικού Κτιρίου της Οδού Βενιζέλου 51 τις ώρες 09:00 με 14:00.

Όλοι οι πολίτες που επιθυμούν να υποβληθούν σε rapid test προσέρχονται τηρώντας τις αποστάσεις, γνωρίζοντας τον προσωπικό αριθμό υγείας ΑΜΚΑ. Όσοι έχουν εμβολιαστεί επισκέπτονται το gov.gr και μεταβαίνουν στην υπηρεσία «Βεβαίωση αρνητικού διαγνωστικού ελέγχου κορωνοϊού COVID-19», ακολουθώντας τις σχετικές οδηγίες. Η σύνδεση με τη συγκεκριμένη υπηρεσία απαιτεί τους προσωπικούς κωδικούς πρόσβασης στο taxisnet. Για όσους δεν έχουν εμβολιαστεί δεν δίνεται πλέον η δυνατότητα χρήσης της υπηρεσίας με απόφαση του ΕΟΔΥ. Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΕΟΔΥ η ψηφιακή βεβαίωση αρνητικού αποτελέσματος από το gov.gr είναι διαθέσιμη μόνον εφόσον ο έλεγχος έχει πραγματοποιηθεί σε ιδιωτικό διαγνωστικό κέντρο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

Γραβάνης: «Πρότυπο ανευθυνότητας ο Γκαράνης – Ο Δήμος Κομοτηνής βυθίζεται στη βρωμιά»

«Η καθαριότητα της πόλης και των οικισμών είναι ευθύνη της Δημοτικής Αρχής, και όπως αποδεικνύεται είναι ακόμη ένας σημαντικός τομέας που έχει αποτύχει πλήρως», σημειώνει ο επικεφαλής της «Σύμπραξης Προοπτικής»

Δημοσιεύθηκε

στις

«Πρότυπο ανευθυνότητας» χαρακτηρίζει τον Δήμαρχο Κομοτηνής Γιάννη Γκαράνη ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Αντώνης Γραβάνης σχετικά με την καθαριότητα στην πόλη και τους οικισμούς.

Ο επικεφαλής της «Σύμπραξης Προοπτικής» καλεί τον Δήμαρχο Κομοτηνής να αναλάβει επιτέλους τις ευθύνες του στον τομέα της καθαριότητας, στον οποίον όπως δηλώνει, η Δημοτική Αρχή έχει αποτύχει πλήρως.

Αναλυτικά, η δήλωση του:

«Δεν χρειάζεται να πούμε πολλά για την υφιστάμενη κατάσταση της πόλης ακόμα δε λιγότερα για την κατάσταση των οικισμών του Δήμου Κομοτηνής σε ότι αφορά την καθαριότητα.

Η εικόνα ή μάλλον οι εικόνες μιλούν από μόνες τους, μαρτυρώντας ένας Δήμο που καθημερινά «βυθίζεται» στην βρωμιά, την παρακμή και την στασιμότητα.

Οι υπερχειλισμένοι αλλά και βρώμικοι κάδοι σκουπιδιών, κεντρικά σημεία και δρόμοι της πόλης σε παρακμή, αυτοσχέδιοι σκουπιδότοποι δίπλα σε κάδους απορριμμάτων με κάθε λογής οικιακά απορρίμματα, δεν κρύβονται πλέον ούτε καν σε γειτονιές που τις βραδινές ώρες βυθίζονται στην κυριολεξία στο σκοτάδι, από τον ελλιπή και σε πολλές των περιπτώσεων μηδενικό φωτισμό.

Στην περίπτωση των ελαχίστων συνδημοτών μας, οι οποίοι δεν σέβονται τους κανόνες, τίθενται τα εξής ερωτήματα:

 • Για πόσες παρόμοιες περιπτώσεις η διοίκηση του Δήμου Κομοτηνής ακολούθησε τις προβλεπόμενες διαδικασίες;
 • Παρενέβη ο Δήμαρχος για την καθαριότητα της πόλης, και την «προστασία» της τεράστιας πλειοψηφίας των συνειδητοποιημένων δημοτών αλλά και των υπαλλήλων της καθαριότητας που δίνουν καθημερινό αγώνα ή ακολούθησε την αγαπημένη του τακτική «νίπτω τας χείρας» παρακολουθώντας αμέτοχος;
 • Ευθύνονται οι δημότες για την κακή εικόνα της πλατείας, των κεντρικών εμπορικών δρόμων, τις παρατημένες γειτονιές και οικισμούς;
 • Ευθύνονται οι δημότες για το γεγονός ότι υπάρχουν κάδοι που δεν έχουν πλυθεί τα τελευταία χρόνια;

Ξεκάθαρη επομένως η αποσύνθεση στην καθαριότητα στον ίδιο βαθμό με την εμφανέστατη απουσία της Δημοτικής αρχής από βασικά ζητήματα που σχετίζονται με την ποιότητα ζωής των πολιτών.

Για τα μέλη της «Σύμπραξης Προοπτικής» και την μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών οι ελάχιστες περιπτώσεις ανεξέλεγκτης και χωρίς ενημέρωση απόθεσης σκουπιδιών από πολίτες είναι κατακριτέες, αλλά δεν αποτελεί δικαιολογία, όπως θα έπρεπε να σταματήσει να αποτελεί και για την δημοτική αρχή, ειδικά την ώρα που οι δημότες καλούνται κάθε μήνα να καταβάλλουν από τα υψηλότερα δημοτικά τέλη.

Η καθαριότητα της πόλης και των οικισμών είναι ευθύνη της Δημοτικής Αρχής, και όπως αποδεικνύεται είναι ακόμη ένας σημαντικός τομέας που έχει αποτύχει πλήρως.

Ας σταματήσει επιτέλους ο Δήμαρχος να αποτελεί «πρότυπο» ανευθυνότητας και αποποίησης ευθυνών και ας αναλάβει επιτέλους τις ευθύνες του απέναντι στους πολίτες».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

Εργασίες καθαρισμού φρεατίων και αγωγών από τα συνεργεία της ΔΕΥΑΚ

Στο πλαίσιο προετοιμασίας ενόψει της χειμερινής περιόδου

Δημοσιεύθηκε

στις

Ξεκίνησαν, από τις αρχές Σεπτεμβρίου, οι εργασίες καθαρισμού φρεατίων υδροσυλλογής και αγωγών σύνδεσης από συνεργεία της ΔΕΥΑΚ στο πλαίσιο προετοιμασίας ενόψει της χειμερινής περιόδου.

«Τα έντονα καιρικά φαινόμενα που παρατηρούνται τα τελευταία χρόνια κάνουν την πρόληψη στον τομέα αυτό απαραίτητη και επιτακτική ανάγκη», αναφέρει σε δήλωση του ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ Νότης Χαραλαμπίδης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην πόλη της Κομοτηνής

Με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου

Δημοσιεύθηκε

στις

Κατά την συνεδρίαση της 20ης Σεπτεμβρίου 2021 το Δημοτικό Συμβούλιο Κομοτηνής με την υπ΄ αριθ. 133/2021 Απόφασή του ενέκρινε τις παρακάτω κυκλοφοριακές ρυθμίσεις:

 1. Τον καθορισμό μίας (1) θέσης στάθμευσης ΑΜΕΑ έμπροσθεν του στρατιωτικού πρατηρίου Κομοτηνής.
 2. Τον καθορισμό δύο (2) θέσεων στάθμευσης στο ξενοδοχείο «ΑΝΑΤΟΛΙΑ», σε σημείο που θα καθορίσει η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Κομοτηνής.
 3. Την επέκταση του υφιστάμενου χώρου φορτοεκφόρτωσης κατά πέντε (5) μέτρα επί της οδού Δημοκρίτου αριθ. 52.
 4. Την αύξηση σε 6,32 μέτρα μήκους της εγκεκριμένης θέσης απαγόρευσης στάσης και στάθμευσης κάθε οχήματος μπροστά από τη δίοδο πρόσβασης στον ιδιωτικό χώρο στάθμευσης οικοδομής επί της οδού Ξ. Φιλιππίδου 3-5.
 5. Τον καθορισμό μίας (1) ατομικής θέσης στάθμευσης ΑΜΕΑ επί της Λεωφόρου Ηρώων 46 & Ανδρονίκου.
 6. Την απαγόρευση στάσης και στάθμευσης κάθε οχήματος μπροστά από τη δίοδο πρόσβασης του ιδιωτικού χώρου στάθμευσης σε οικοδομή επί της οδού Καβάφη 32.
 7. Τον καθορισμό μίας (1) ατομικής θέσης στάθμευσης ΑΜΕΑ επί της οδού Δημοκρίτου 18.
 8. α) Την απαγόρευση στάσης και στάθμευσης κάθε οχήματος και στις δύο πλευρές, με εξαίρεση των οχημάτων της Ελληνικής Αστυνομίας, στο  τμήμα της οδού Βύρωνος από την αδιεξ. Γ΄ μέχρι τη συμβολή της με την οδό Μακεδονίας.
  β) Την απαγόρευση στάσης και στάθμευσης  κάθε οχήματος και στις δύο πλευρές, με εξαίρεση των οχημάτων της Ελληνικής Αστυνομίας,  στο τμήμα της οδού Λυκούργου, από το τέλος της οικοδομής με αριθ. 4  μέχρι την συμβολή της με την οδό Ιώνων.
 9. Τον καθορισμό μίας (1) θέσης στάθμευσης ΑΜΕΑ επί της Γρ. Μαρασλή έμπροσθεν του Πολυλειτουργικού Κέντρου Κομοτηνής.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΜ-Θ1 εβδομάδα πριν

ΠΑΜΘ: Επιπλέον 12.288 επιχειρήσεις θα λάβουν τη μη επιστρεπτέα ενίσχυση

ΕΛΛΑΔΑ1 εβδομάδα πριν

Θεσσαλονίκη: Παραιτήθηκε ο διοικητής του «Γεννηματάς» μετά από καταγγελία για σεξουαλική παρενόχληση

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ1 εβδομάδα πριν

Ροδόπη: Αλλοδαπός μετέφερε πέντε παράνομους μετανάστες

TΟΥΡΚΙΑ1 εβδομάδα πριν

Η Τουρκία βγάζει ξανά το Oruc Reis στην Ανατολική Μεσόγειο

ΒΟΥΛΗ1 εβδομάδα πριν

Χαρίτου: «Χωρίς επίδομα στέγασης χιλιάδες ανασφάλιστοι υπερήλικες»

YΓΕΙΑ1 εβδομάδα πριν

Τι δείχνουν τα μάτια για την υγεία της καρδιάς

ΠΑΙΔΕΙΑ1 εβδομάδα πριν

Αντιδράσεις για τα λουκέτα και τους ελεγκτές στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο

TΟΥΡΚΙΑ1 εβδομάδα πριν

Οργή στην Τουρκία για τη φωτογραφία Χαρδαλιά στις Οινούσσες

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ1 εβδομάδα πριν

Κομοτηνή: Στο δημοτικό κτίριο της Βενιζέλου τα rapid tests την Παρασκευή

ΔΗΜΟΣ ΜΑΡΩΝΕΙΑΣ - ΣΑΠΩΝ1 εβδομάδα πριν

Γραφείο εξυπηρέτησης φορολογούμενων στις Σάπες, ζητάει από την κυβέρνηση ο Χαριτόπουλος

ΡΟΔΟΠΗ1 εβδομάδα πριν

Βίντεο – Κομοτηνή: Σκυλί σφαδάζει από δηλητηρίαση από φόλα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ1 εβδομάδα πριν

Η φωτογραφία που εξόργισε: Ο Μπογδάνος καταθέτει στεφάνι στο Βίτσι με βασιλόφρονες και Χρυσή Αυγή

ΕΛΛΑΔΑ1 εβδομάδα πριν

Πύργος: Δικογραφία για την 87χρονη που πυροβόλησε ληστή με αεροβόλο

ΠΟΛΙΤΙΚΗ2 εβδομάδες πριν

Ιλχάν Αχμέτ: «Έργο μεγάλης σημασίας η νέα γέφυρα στους Κήπους Έβρου»

ΒΟΥΛΗ2 εβδομάδες πριν

Διαγραφή Μπογδάνου από την ΚΟ της ΝΔ μετά το θερμό επεισόδιο με Δένδια

ΔΗΜΟΣ ΙΑΣΜΟΥ2 εβδομάδες πριν

Καταγγελίες Μουμίν για προσπάθεια υπονόμευσης του Φεστιβάλ Ειρήνης

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ2 εβδομάδες πριν

Πτυχία σε 149 νέους Αστυφύλακες στο Τ.Δ.Α. Κομοτηνής επέδωσε ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ.

ΡΟΔΟΠΗ2 εβδομάδες πριν

«Δύναμη Ψυχής»: Δράσεις για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού

ΕΒΡΟΣ3 εβδομάδες πριν

Άνθιμος: «Η Τουρκία χρησιμοποιεί τη μειονότητα της Θράκης για τα δικά της συμφέροντα»

ΔΗΜΟΣ ΙΑΣΜΟΥ3 εβδομάδες πριν

Δήμος Ιάσμου: 5.700 επισκέπτες στις εκδηλώσεις του 1ου Φεστιβάλ Ειρήνης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2021 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x