ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΔΗΜΟΣ ΙΑΣΜΟΥ

Ανωμοτί κατάθεση για υποκίνηση ρατσιστικού μίσους θα δώσει ο Οντέρ Μουμίν

Μετά το Πάσχα, ο Δήμαρχος Ιάσμου θα πρέπει να παρουσιαστεί στο Αστυνομικό Μέγαρο Κομοτηνής για να παρέχει εξηγήσεις σχετικά με το εθνικιστικό ντελίριο στο οποίο είχε επιδοθεί σε ανθελληνική εκδήλωση στην Προύσα

fonirodopis.gr

Ανωμοτί κατάθεση για υποκίνηση ρατσιστικού μίσους καλείται να δώσει, μετά το Πάσχα, στο Αστυνομικό Μέγαρο Κομοτηνής ο Δήμαρχος Ιάσμου Οντέρ Μουμίν.

Οι εξηγήσεις που καλείται να δώσει στις Αρχές ο Δήμαρχος Ιάσμου αφορούν το εθνικιστικό ντελίριο στο οποίο είχε επιδοθεί τον περασμένο Φεβρουάριο σε ανθελληνική εκδήλωση στην Προύσα και από τα όσα θα καταθέσει, θα κρίνει κατόπιν ο Εισαγγελέας αν τελέστηκε κάποια αξιόποινη πράξη ώστε να ασκήσει ή όχι ποινική δίωξη.

«Ευτυχώς η Πολιτεία δεν υπνώτει. Ο πρώτος από τους υπαιτίους παρανόμων πράξεων καλείται να λογοδοτήσει. Πρόκειται για τον δήμαρχο Ιάσμου Οντέρ Μουμίν, ο οποίος (για άλλο λόγο – ομιλία στην Προύσσα) κατηγορείται για πρόκληση σε διάπραξη βιαίων εγκλημάτων, με ρατσιστικό μάλιστα κίνητρο. Θα πρέπει αμέσως μετά το Πάσχα να παρουσιασθεί στην Αστυνομία της Κομοτηνής να δώσει ανωμοτί κατάθεση σχετικώς με τις κατηγορίες που του απευθύνονται για παραβίαση του Αντιρατσιστικού Νόμου (υποκίνηση σε μίσος- ποινή φυλακίσεως έως τρία έτη) και των άρθρων 184-186 του Ποινικού Κώδικος!!! Ο Οντέρ, λοιπόν, υποκινεί, συμφώνως προς την Δικαιοσύνη, το μίσος στην μειονότητα», αναφέρει μεταξύ άλλων σε πρωτοσέλιδο (14/4) άρθρο της η εφημερίδα «Εστία».

Η είδηση από την τουρκόφωνη «Millet»:

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ