ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΠΑΙΔΕΙΑ

Τρισδιάστατες μάσκες στον Ιατρικό Σύλλογο Ροδόπης παρέδωσε το 1ο Ε.Κ. Κομοτηνής

Οι 27 ασπίδες προστασίας προσώπου κατασκευάσθηκαν εξ ολοκλήρου από τον 3D εκτυπωτή του 1ου Εργαστηριακού Κέντρου, με τη συνδρομή ενός επίσης 3D εκτυπωτή του εσπερινού ΕΠΑΛ

fonirodopis.gr

Παραδόθηκαν την Μεγάλη Τρίτη 14 Απριλίου, στον χώρο του σχολείου, 27 ασπίδες προστασίας προσώπου, στον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Ροδόπης Κωνσταντίνο Χαριτόπουλο προκειμένου να παραδοθούν στην παθολογική κλινική του «Σισμανόγλειου» Νοσοκομείου Κομοτηνής για την ασφάλεια του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού έναντι του covid-19.

«Σταθμίζοντας τις πρωτόγνωρες καταστάσεις που αντιμετωπίζουμε ως χώρα θέλαμε να συμβάλουμε κι εμείς στη στήριξη του Εθνικού Συστήματος Υγείας και συγκεκριμένα του Νοσοκομείου της πόλης μας.

Οι ασπίδες κατασκευάσθηκαν εξ ολοκλήρου από τον 3D εκτυπωτή του 1ου ΕΚ, με συνδρομή ενός επίσης 3D εκτυπωτή του εσπερινού ΕΠΑΛ και σύμφωνα με την PRUSA RESEARCH, πρότυπο που χρησιμοποιούν οι εθελοντικές ομάδες.

Ευχαριστούμε το εσπερινό ΕΠΑΛ για την υποστήριξη του εγχειρήματός μας με τον 3D εκτυπωτή που μας διέθεσε, την Δ/ντρια ΔΕ Ροδόπης κ. Κοσμίδου Μαίρη , τον Περιφερειακό Δ/ντή εκπαίδευσης κ. Μπαντίκο Κ., για την υποστήριξη στο έργο μας καθώς και τους εκπαιδευτικούς κ. Κασάπη Θανάση, Ζιώγα Δημήτριο και Χατζόπουλο Γεώργιο που παρά την αναστολή λειτουργίας των σχολείων, εργάσθηκαν για την ολοκλήρωση του έργου.

Τέλος, μέσα σε αυτές τις δύσκολες και ιδιαίτερες μέρες που όλοι μας βιώνουμε, λόγω της πανδημίας, θέλω να ευχηθώ σε εσάς και στις οικογένειες σας, Καλό Πάσχα, με ψυχική δύναμη, θετική ενέργεια, αλληλεγγύη και όλοι σας να είστε υγιείς», δήλωσε για τη δωρεά η Διευθύντρια του 1ου Εργαστηριακού Κέντρου Κομοτηνής κ. Μαίρη Δαργινίδου.

Το ευχαριστήριο του Ιατρικού Συλλόγου Ροδόπης

Ευχαριστήριο για τη δωρεά εξέδωσε ο Ιατρικός Σύλλογος Ροδόπης. Στο ευχαριστήριο το οποίο υπογράφουν ο πρόεδρος Κωνσταντίνος Χαριτόπουλος και ο Γ.Γ. Βασίλης Πετμεζάς αναφέρεται:

«O πρόεδρος και τα μέλη του Ιατρικού Συλλόγου Ροδόπης θέλουν να ευχαριστήσουν από καρδιάς το 1ο Ε.Κ. και τη Δ/ντρια του κα. Δαργινίδου Μ. για τη δωρεά 27 ασπίδων προστασίας στον Ι.Σ. Ροδόπης προκειμένου να παραδοθούν στην παθολογική κλινική του Σισμανόγλειου Νοσοκομείου Κομοτηνής για την ασφάλεια του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, έναντι του covid-19.

Οι ασπίδες κατασκευάσθηκαν εξ ολοκλήρου από τον 3D εκτυπωτή του 1ου Ε.Κ., με συνδρομή ενός επίσης 3D εκτυπωτή του εσπερινού ΕΠΑΛ και σύμφωνα με την PRUSA RESEARCH, πρότυπο που χρησιμοποιούν οι εθελοντικές ομάδες. Ευχαριστούμε το εσπερινό ΕΠΑΛ για την υποστήριξη του εγχειρήματός με τον 3D εκτυπωτή που διέθεσε, την Δ/ντρια ΔΕ Ροδόπης κ. Κοσμίδου Μ., τον περιφερειακό Δ/ντή εκπαίδευσης κ. Μπαντίκο Κ., για την υποστήριξη στο έργο, καθώς και τους εκπαιδευτικούς κ. Κασάπη Θανάση, Ζιώγα Δημήτριο και Χατζόπουλο Γεώργιο που παρά την αναστολή λειτουργίας των σχολείων, εργάσθηκαν για την ολοκλήρωση του έργου. Στις συνθήκες που ζούμε ο εθελοντισμός και η προσφορά είναι πολύ σημαντικές και δίνουν λύσεις σε κρίσιμα προβλήματα».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ