ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Διαμαρτυρία Επιμελητηρίων για τις ειδοποιήσεις διακοπής ρεύματος σε επαγγελματίες

Ζητούν από τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, να υποχρεώσει την ΔΕΗ και τους ιδιώτες παρόχους ρεύματος να αναστείλουν τη πληρωμή των οφειλών και όσων διακοπών έχουν ήδη πραγματοποιηθεί

fonirodopis.gr

Επιστολή διαμαρτυρίας στον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστή Χατζηδάκη απέστειλαν τα Επιμελητήρια ΑΜ-Θ με αφορμή τις ειδοποιήσεις για διακοπή ρεύματος που αποστέλλουν ιδιωτικές εταιρείες σε επαγγελματίες που έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους λόγω κορωνοϊού.

Τα Επιμελητήρια ζητούν από τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, να υποχρεώσει την ΔΕΗ και τους ιδιώτες παρόχους ρεύματος να αναστείλουν τη πληρωμή των οφειλών και όσων διακοπών έχουν ήδη πραγματοποιηθεί.

Αναλυτικά, η επιστολή:

«Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Η υγειονομική κρίση που πλήττει τη χώρα μας αλλά και τα αναγκαία μέτρα περιορισμού της εξάπλωσης της πανδημίας που έχουν ληφθεί από την Κυβέρνηση, όπως η παύση της δραστηριότητας των επαγγελματιών, έχουν επιφέρει σοβαρές οικονομικές επιπτώσεις στις ελληνικές επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά.

Μεταξύ των πολλών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι επαγγελματίες, έρχεται να προστεθεί η διακοπή παροχής ρεύματος σε όσους συναδέλφους έχουν επιλέξει να συμβληθούν με από εναλλακτικούς – ιδιώτες παρόχους ρεύματος, όπως καταγγέλλουν δεκάδες μέλη των Επιμελητηρίων μας. Μάλιστα, οι ειδοποιήσεις για τη διακοπή ηλεκτροδότησης αποστέλλονται από τις ιδιώτες παρόχους στις κλειστές επιχειρήσεις, όπου σε πολλές περιπτώσεις υπάρχουν ευπαθή προϊόντα, με κίνδυνο να υπάρξουν περαιτέρω οικονομικές ζημίες αλλά και υγειονομικές επιπτώσεις.

Όπως αντιλαμβάνεστε, οι επαγγελματίες της χώρας σεβόμενοι της αποφάσεις και τα μέτρα που έλαβε η ελληνική κυβέρνηση και προκειμένου να συμβάλλουν στην προστασία της δημόσια υγείας επωμίζονται το τεράστιο κόστος απώλειας τζίρου και πελατών.

Στο πλαίσιο αυτό, θεωρούμε ότι, το Υπουργείο σας θα πρέπει να διευθετήσει το εν λόγω ζήτημα άμεσα και ειδικότερα ζητούμε να υποχρεώσει την ΔΕΗ και τους ιδιώτες παρόχους ρεύματος να αναστείλουν τη πληρωμή των οφειλών και όσων διακοπών έχουν ήδη πραγματοποιηθεί και παράλληλα να υπάρξουν δυνατότητες διακανονισμού οφειλών και στις ιδιωτικές εταιρείες παροχής ρεύματος.

Κύριε Υπουργέ,

Είμαστε βέβαιοι ότι θα εξετάσετε το θέμα κατά προτεραιότητα και με ιδιαίτερη ευαισθησία, προκειμένου να στηρίξετε τους επαγγελματίες που σήμερα βρίσκονται σε αδιέξοδο και να αποτρέψετε επιπρόσθετες οικονομικές ζημίες που θα έχουν ως αποτέλεσμα το κλείσιμο επιχειρήσεων και την απώλεια θέσεων εργασίας».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ