ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΡΟΔΟΠΗ

Κάλεσμα για Ανάσταση στα μπαλκόνια, απευθύνει στους πιστούς ο Παντελεήμων

Το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου στην Κομοτηνή, πιστοί θα βγουν στα μπαλκόνια και κρατώντας τις λαμπάδες θα ψάλλουν το «Χριστός Ανέστη» – «Το υπόλοιπο αφήστε το σε μένα. Η Εκκλησία θα βρει έναν τρόπο», δηλώνει ο Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής

fonirodopis.gr

Κάλεσμα στους πιστούς να βγουν το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου στα μπαλκόνια τους με αναμμένες τις λαμπάδες, απευθύνει ο Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων.

Μιλώντας στην κάμερα του Maron News, ο κ. Παντελεήμων εξέφρασε τη στεναχώρια του για την πρωτόγνωρη Μεγάλη Εβδομάδα που βιώνουμε με κλειστές τις εκκλησίες, όμως όπως τόνισε «αυτή η στεναχώρια μου μετριάζεται από αυτή την επιθυμία των ανθρώπων. Εξεπλάγην ευχάριστα από απλούς ανθρώπους, από ανθρώπους που δεν τους ήξερα και δεν τους έβλεπα στην εκκλησία για την επιθυμία τους αυτή. Φέτος θα πάω όπου δεν μπορούν να πάνε οι άνθρωποι μας. Θα πάω τη Μεγάλη Παρασκευή να κάνω το τρισάγιο και το μνημόσυνο σε όλους τους νεκρούς της πόλης μας. Μπορεί να λείπει ένα λουλούδι πάνω από τον τάφο όμως δεν θα λείπει η ευχή και η προσευχή της Εκκλησίας».

Για την αναστάσιμη ακολουθία του Μεγάλου Σαββάτου, ο Μητροπολίτης τόνισε ότι «η εκκλησία θα βρει έναν τρόπο» προκειμένου να εορταστεί και φέτος η Ανάσταση με κάθε λαμπρότητα, στέλνοντας όμως και το μήνυμα στους πιστούς πως «Ανάσταση δεν είναι μόνο το μπαλκόνι, η λαμπάδα και τα τρία Χριστός Ανέστη».

«Όταν χάνουμε κάτι που θεωρούμενο δεδομένο τότε καταλαβαίνουμε την αξία και τη σημασία του. Το επόμενο Πάσχα ας το βιώσουμε πιο συνειδητά», τόνισε ο κ. Παντελεήμων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ