ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Αίτημα CCBE για οικονομική ενίσχυση δικηγόρων που πλήττονται από την κρίση

Το Συμβούλιο των Ευρωπαϊκών Δικηγορικών Συλλόγων ζητά επίσης τη διασφάλιση του δικαιώματος των Ευρωπαίων πολιτών για πρόσβαση στη Δικαιοσύνη

fonirodopis.gr

Επιστολή προς την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ursula von der Leyen, με την οποία ζητά την οικονομική στήριξη, με ειδικούς προς τούτο ευρωπαϊκούς και εθνικούς πόρους, των Ευρωπαίων δικηγόρων και των ευρωπαϊκών Δικηγορικών Συλλόγων, που πλήττονται δραστικά από την κρίση και αντιμετωπίζουν πραγματικό πρόβλημα επιβίωσης, απέστειλε την Παρασκευή (10/4) το Συμβούλιο των Ευρωπαϊκών Δικηγορικών Συλλόγων (CCBE).

Το CCBE ζητά επίσης τη διασφάλιση του δικαιώματος των Ευρωπαίων πολιτών για πρόσβαση στη Δικαιοσύνη (με κατάργηση, εκτός των άλλων, του ΦΠΑ για τις δικαστικές πράξεις και με την ευρεία αξιοποίηση της τεχνολογίας στην απονομή της Δικαιοσύνης), αλλά και τον σεβασμό του κράτους δικαίου και την αναλογικότητα στην επιβολή μέτρων που περιορίζουν τα θεμελιώδη δικαιώματα.

Ταυτόσημες επιστολές εστάλησαν προς την Αντιπρόεδρο Vera Jourova και τον αρμόδιο Επίτροπο για θέματα Δικαιοσύνης Didier Reynders.

Το κρίσιμο για τους δικηγόρους απόσπασμα της επιστολής:

«Although lawyers are suffering the full brunt of the economic constraints imposed by the health crisis, they are largely excluded from many mechanisms and aid schemes envisaged by the national Governments.

Lawyers provide an essential service in a democratic society and must be supported the same way everywhere in Europe, with the assistance and guidance of the EU.

Solutions, including financial support from European and National funds, must be found urgently for them, for their professional structures, for the entire profession».

Διαβάστε ΕΔΩ ολόκληρη την επιστολή του CCBE

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ