ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΒΟΥΛΗ

Ανακρίβειες Βελόπουλου: «Τα τζαμιά στη Θράκη λειτουργούν παράνομα»!!!

«Δεν μπορώ να βλέπω στην Κομοτηνή το τζαμί να λειτουργεί και να απαγορεύουν στην ελληνική ορθόδοξη εκκλησία να έχει μεγάφωνα», είπε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης στην ομιλία του στη Βουλή

fonirodopis.gr

Σε ατόπημα εις βάρος των Μουφτειών της Θράκης προέβη την Πέμπτη (9/4) ο Κυριάκος Βελόπουλος, μιλώντας στη Βουλή κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Υγείας για «την αντιμετώπιση των συνεπειών του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού».

Αναφερόμενος στις απαγορεύσεις που επιβλήθηκαν για τον εορτασμό του Πάσχα, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης μεταξύ άλλων είπε πως «δεν μπορώ να βλέπω να λειτουργούν στη Θράκη τα τζαμιά παράνομα με τα μεγάφωνα έξω…».

Για την αποκατάσταση της αλήθειας, θα πρέπει να σημειώσουμε ότι τα τεμένη δεν λειτουργούν παράνομα αλλά αντιθέτως τα όσα ακούγονται από τα μεγάφωνα τους είναι η πρόσκληση για προσευχή που απευθύνεται στους πιστούς, όχι μόνο σήμερα, αλλά καθημερινά καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς.

Επίσης, θα πρέπει να αναφέρουμε ότι όσες απαγορεύσεις ισχύουν για τις εκκλησίες ισχύουν εξίσου και για τα τεμένη και ως εκ τούτου θα απαγορεύεται από την Κυριακή 12 Απριλίου η χρήση μεγαφώνων και σε αυτά, σύμφωνα και με την ανακοίνωση της Μουφτείας Ξάνθης.

Η δήλωση του Κυριάκου Βελόπουλου στη Βουλή:

«Μένουμε Έλληνες, μένουμε ενωμένοι αλλά μένουμε και πιστοί ορθόδοξοι, κάτι που ξεχάσατε εσείς. Δεν μπορώ να βλέπω στην Κομοτηνή χθες το τζαμί να λειτουργεί κύριε Αντιπρόεδρε της Βουλής, να λειτουργούν στη Θράκη τα τζαμιά παράνομα με τα μεγάφωνα έξω και να μου απαγορεύουν εμένα στην ελληνική ορθόδοξη εκκλησία να έχει μεγάφωνα. Αυτό είναι άδικο. Δεν μπορώ να βλέπω τζαμιά στην Αθήνα να λειτουργούν, λαθρομετανάστες να κινούνται από δω και από εκεί και ο Έλληνας να πληρώνει πρόστιμο.

Με ενοχλεί ότι δεν υπάρχει ισονομία και ισοπολιτεία. Υπάρχει μια ρατσιστική αντίληψη απέναντι στον Έλληνα. Αυτό με ενοχλεί. Όλοι έχουμε ίδια δικαιώματα και ίδιες υποχρεώσεις.

…επίσης για το Ραμαζάνι, εκεί μαζεύονται οι μουσουλμάνοι. Να σας δω τι θα κάνετε εκεί. Εκεί να δω τι θα κάνει η Νέα Δημοκρατία, θα τους συλλάβει όλους αυτούς ή θα φοβηθεί να πάει να τους συλλάβει».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ