ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΞΑΝΘΗ

Χωρίς μεγάφωνα και με κλειστές τις θύρες τα τεμένη στη Θράκη

Από την Κυριακή 12 έως και τη Δευτέρα 20 Απριλίου

fonirodopis.gr

Ανακοίνωση για τον τρόπο λειτουργίας των ιερών τεμενών κατά το χρονικό διάστημα από την Κυριακή 12 έως και τη Δευτέρα 20 Απριλίου, εξέδωσε η Μουφτεία Ξάνθης.

Σύμφωνα με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, για το παραπάνω διάστημα απαγορεύεται ρητώς η χρήση μεγαφώνων για εξωτερική μετάδοση ενώ οι θύρες στους χώρους λατρείας θα παραμείνουν κλειστές.

Η ανακοίνωση της Μουφτείας Ξάνθης:

«Σε συνέχεια προηγούμενων μέτρων για την καταπολέμηση της εξάπλωσης του COVID-19, τα οποία εξακολουθούν να βρίσκονται σε ισχύ, σας ενημερώνουμε ότι με νεότερη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου των Υπουργών Παιδείας & Θρησκευμάτων και Υγείας (Αριθμ. Δ1α/ΓΠ.οικ. 23093/06.04.2020 – ΦΕΚ Β’1178) για το διάστημα από 12.04.2020 έως 20.04.2020 ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ρητώς η χρήση μεγαφώνων ή οποιουδήποτε άλλου μέσου για την εξωτερική μετάδοση κάθε είδους ιεροπραξιών και θρησκευτικών τελετών σε όλους ανεξαιρέτως τους χώρους θρησκευτικής λατρείας.

Υπενθυμίζουμε ότι οι θύρες εισόδου και εξόδου των χώρων λατρείας παραμένουν κλειστές και ο θρησκευτικός λειτουργός είναι υπεύθυνος να λαμβάνει όλα τα μέτρα, ώστε να εξασφαλίζεται ότι κανείς δεν εισέρχεται στον χώρο λατρείας κατά τη διάρκεια της τέλεσης ιεροπραξίας και κάθε είδους θρησκευτικής τελετής.

Όσον αφορά στις κηδείες, επιτρέπεται η συμμετοχή μόνο του θρησκευτικού λειτουργού, του απολύτως στενού συγγενικού περιβάλλοντος του αποβιώσαντος και των προσώπων που επιμελούνται της ταφής».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ