ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΕΛΛΑΔΑ

Έλληνας δότης μυελού των οστών χάρισε ζωή σε παιδάκι από την Τουρκία

Η πράξη του Κρητικού έγινε θέμα στην τουρκική εφημερίδα «Hürriyet» με τίτλο «Χείρα φιλίας από την Κρήτη στα Άδανα»

fonirodopis.gr

Πριν από λίγες ημέρες ο Σωτήρης Τσιόδρας είχε ευχαριστήσει δημοσίως δύο ανθρώπους που εν μέσω πανδημίας προχώρησαν σε δωρεά μυελού των οστών. Και όπως είπε ο λοιμωξιολόγος και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, η αλληλεγγύη των λαών δεν έχει σύνορα, καθώς το ένα μόσχευμα θα πάει στην Τουρκία και σε νοσοκομείο στα Άδανα, όπου το χρειάζεται ένας νεαρός με το όνομα Κουζέι.

Ο Έλληνας δότης μυελού των οστών που χάρισε ζωή σε ένα παιδάκι από την Τουρκία, συγκίνησε λέγοντας πως ο κορωνοϊός δεν θα μπορούσε να μπει εμπόδιο στην προσφορά του.

«Ήταν ξαφνικό, δεν το γνώριζα, με άγγιξε πολύ, ήταν πολύ συγκινητικό. Και ειδικά όταν άκουσα ότι έγινε αναφορά στο μικρό παιδί από την Τουρκία, η συγκίνησή μου ήταν διπλή», είπε ο Έλληνας δότης, ο Ανδρέας από την Κρήτη.

Ο Ανδρέας έχει προγραμματιστεί να δώσει μυελό των οστών μέσω του περιφερικού αίματος στις 22 Απριλίου σε μεγάλο νοσοκομείο της Κρήτης εν μέσω της κρίσης του ιού.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο 40χρονος, εγγεγραμμένος στη λίστα εθελοντών δοτών μυελού των οστών του «Οράματος Ελπίδα» εδώ και 5 χρόνια, είπε ότι μόλις τον περασμένο Οκτώβριο το «Όραμα Ελπίδας» τον ενημέρωσε ότι είναι συμβατός δότης μυελού των οστών.

«Δεν υπήρξε δεύτερη σκέψη, δεν ρώτησα ούτε καν για ποιον πρόκειται στην αρχή. Αισθάνομαι πολύ τυχερός που μου δίνεται η ευκαιρία να προσφέρω με αυτό τον τρόπο», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Όπως λέει, έγιναν όλες οι απαραίτητες εξετάσεις και ενημερώθηκε ότι βρέθηκε ο συμβατός λήπτης. «Πρόσφατα έμαθα κι εγώ ότι το παιδάκι αυτό είναι από την Τουρκία. Και ιδίως όταν έμαθα την ηλικία του, ότι είναι τρισήμισι ετών, πήγε το μυαλό μου στον μικρό μου γιο που είναι 3 ετών, οπότε καταλαβαίνετε αυτό άγγιξε μια ευαίσθητη χορδή. Μπροστά στο να χαρίσεις ζωή ειδικά σε ένα μικρό παιδί, δεν υπάρχει κανένα εμπόδιο και κανένας κορωνοϊός».

«Ο κορωνοϊός κάνει τη δουλειά του κι εμείς τη δική μας. Η ζωή συνεχίζεται και όσο μπορούμε εμείς να βάλουμε αυτό το μικρό λιθαράκι για να νικήσει η ζωή, είναι σημαντικό. Η προσωπική χαρά είναι τεράστια για αυτόν που το κάνει. Αυτά είναι τα πραγματικά προβλήματα που θα πρέπει να λύνουμε. Ο κορωνοϊός είναι κάτι που θα μάθουμε να ζούμε με αυτό και θα περάσει κάποια στιγμή» αναφέρει και καταλήγει μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ «Εμένα οι πρόγονοί μου ήταν από τη Σμύρνη και την Μάκρη, είναι Μικρασιάτες, για αυτό συγκινήθηκα περισσότερο που το παιδί αυτό είναι από την Τουρκία».

Hürriyet: «Χείρα φιλίας από την Κρήτη στα Άδανα»

Η πράξη του Κρητικού πήρε διαστάσεις στην Τουρκία καθώς έγινε πρωτοσέλιδο άρθρο της τουρκικής εφημερίδας Χουριέτ η οποία με ανταπόκριση από την Αθήνα αναφέρεται στην δήλωση του εκπροσώπου του ελληνικού υπουργείου Υγείας Σωτήρη Τσιόδρα ότι ένας νέος άνδρας από την Κρήτη, ο Ανδρέας, θα γίνει δότης μυελού οστών σε έναν νέο από τα Άδανα της Τουρκίας.

Το άρθρο που έχει τίτλο, «Οι ωραίοι άνθρωποι από τις δυο όχθες», αποκαλύπτει ότι η επέμβαση μεταμόσχευσης θα γίνει μεταξύ 22-24 Απριλίου.

Η εφημερίδα περιγράφει την συγκινητική αυτή ενέργεια ως «Χείρα φιλίας από την Κρήτη στα Άδανα», σε μια εποχή που η πανδημία του κορωνοϊού έχει παραλύσει τη διεθνή κοινότητα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2021 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x