ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΔΙΕΘΝΗ

Κορωνοϊός: Η ζωή επιστρέφει στη Γουχάν – Τέλος στην καραντίνα

Οι κάτοικοι στη Γουχάν γιόρτασαν το τέλος της καραντίνας μετά από 76 μέρες

fonirodopis.gr

Το Πεκίνο προχώρησε σε άρση των περιοριστικών μέτρων στη Γουχάν, δίνοντας πίσω στους 11 εκατομμύρια κατοίκους της την καθημερινότητά τους μετά από δύο μήνες.

Μέχρι πριν από μερικές εβδομάδες, η χώρα βρισκόταν στο επίκεντρο της πανδημίας του νέου κορωνοϊού.

Οι περισσότεροι πωλητές αυτής της αγοράς με κρέας, φρούτα και λαχανικά λένε ότι θέλουν να ξεκινήσουν πάλι να δουλεύουν.

Σύμφωνα με το euronews, εκατοντάδες επιβάτες πήγαν στον σιδηροδρομικό σταθμό για να εγκαταλείψουν την Γουχάν με τρένο, λίγο μετά την άρση του αποκλεισμού. Τα μεσάνυχτα τοπική ώρα, οι αρχές ήραν τους περιορισμούς βάσει των οποίων απαγορευόταν να φύγει κανείς από την Γουχάν, μια ένδειξη ότι η χώρα κατευθύνεται προς το τέλος της υγειονομικής κρίσης.

Από τις 23 Φεβρουαρίου, οι πολίτες της Γουχάν δεν μπορούσαν να βγουν εκτός των συνόρων της. Τα δρομολόγια των τρένων και οι πτήσεις ξεκίνησαν και πάλι αλλά παραμένουν περιορισμένα. Παράλληλα, αξιωματούχοι υπενθύμιζαν στους ταξιδιώτες τα μέτρα υγιεινής και να τηρούν απόσταση 1 μέτρου.

Μία ημέρα πριν και για πρώτη φορά από την έναρξη της επιδημίας, το υπουργείο Υγείας έκανε λόγο για μηδενικά νέα κρούσματα του νέου κορωνοϊού στη χώρα.

Πιθανότατα θα επιβληθούν και νέα μέτρα εντοπισμού πιθανών κρουσμάτων στην Κίνα, ως μέρος των συνεχιζόμενων μέτρων κατά της πανδημίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ