ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΕΛΛΑΔΑ

Κινητοποιήσεις για την Υγεία: Την αστυνομία έστειλε η κυβέρνηση στα νοσοκομεία

Χθες πήγε ο ίδιος ο Μητσοτάκης σε νοσοκομείο μαζί με τις κάμερες για να «τιμήσει τους ήρωες με τις λευκές και τις πράσινες μπλούζες». Σήμερα, Παγκόσμια Ημέρα Υγείας, τους έστειλε τις αστυνομικές δυνάμεις για να διαλύσουν την συγκέντρωσή τους

fonirodopis.gr

Σε συμβολικές συγκεντρώσεις για την ενίσχυση του ΕΣΥ προχώρησαν σήμερα γιατροί και εργαζόμενοι στα νοσοκομεία ύστερα από κάλεσμα της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ).

Έξω από τα νοσοκομεία, όπως το «Γ. Γεννηματάς» έφτασαν αλληλέγγυοι ενώ αστυνομικές δυνάμεις πραγματοποίησαν ελέγχους και δεν επέτρεπαν την είσοδο. Τον τόνο έδωσαν συνθήματα όπως «Τέρμα πια στην κοροϊδία, δώστε λεφτά για την υγεία» και «Δωρεάν υγεία για όλο το λαό για κάθε μετανάστη και ανασφάλιστο».

Στον «Ευαγγελισμό» επικράτησε μικροένταση μεταξύ αστυνομικών και συγκεντρωμένων γιατρών, υγειονομικών και αλληλέγγυων, μελών του ΠΑΜΕ, οργανώσεων και φορέων. Ο γενικός γραμματέας της ΟΕΝΓΕ, Π. Παπανικολάου, μιλώντας στην κάμερα της σελίδας «Μένουμε Ενεργοί – υγεία, συλλογικότητα, αλληλεγγύη» ζήτησε «να απολογηθεί άμεσα ο κύριος Χρυσοχοΐδης για την απαράδεκτη εισβολή της αστυνομίας».

Μετά από φραστική διαμάχη και αποδοκιμασία, οι αστυνομικές δυνάμεις αποχώρησαν από τη σημείο και οι γιατροί συνέχισαν την συγκέντρωση τους.

Τσίπρας: Χθες ήταν «οι ήρωες με τις λευκές και τις πράσινες μπλούζες», σήμερα ενοχλούν την κυβέρνηση

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, σχολιάζοντας την προσπάθεια της κυβέρνησης για αστυνομική καταστολή των συγκεντρώσεων δήλωσε:

«Χθες ήταν ‘’οι ήρωες με τις λευκές και τις πράσινες μπλούζες’’, που τους χειροκροτάμε στα μπαλκόνια. Σήμερα οι ήρωες δε δικαιούνται να έχουν φωνή, όταν αυτή ενοχλεί την κυβέρνηση.

Χθες πήγε ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης σε νοσοκομείο μαζί με τις κάμερες για να ‘’τιμήσει τους ήρωες’’.

Σήμερα, Παγκόσμια Ημέρα Υγείας, τους έστειλε τις αστυνομικές δυνάμεις για να διαλύσουν συγκέντρωσή τους στον Ευαγγελισμό.

Τους ήρωες τους θέλουμε δηλαδή στην πρώτη γραμμή, να διακινδυνεύουν τη ζωή τους, χωρίς πολλές φορές τον απαραίτητο εξοπλισμό, αλλά όχι και να βγάζουν και γλώσσα. Να δουλεύουν τους θέλουμε. Όχι να διαμαρτύρονται, να ζητάνε προστατευτικά υλικά, διαγνωστικά τεστ, διορισμούς μόνιμων γιατρών και εν τέλει να μας χαλάνε το προφίλ.

Οι άνθρωποι που με αυταπάρνηση και αυτοθυσία έχουν σηκώσει στην πλάτη τους όλη την Ελλάδα εν μέσω πανδημίας αξίζουν καλύτερης αντιμετώπισης.

Όσο και να προσπαθεί κανείς να τους φιμώσει με αποφάσεις διοικητών νοσοκομείων που απαγορεύουν δηλώσεις τους στα ΜΜΕ ή με αστυνομικούς που διαλύουν συγκεντρώσεις τους, η φωνή τους είναι τόσο δυνατή που θα φθάσει σε κάθε σπίτι.

Γιατί αυτές τις μέρες κάθε σπίτι, κάθε οικογένεια, κάθε Έλληνας και κάθε Ελληνίδα, είναι στο πλευρό τους».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ